Gestasyonel diyabet

  • Mrb dr bey.daha oncesinde gestasyonel diyabet yasadim.dogum yapali 9 ay oldu.ben tedbiren dikkatli davraniyorum beslenmeme dkkat etmeye calisiyorum.dogm yaptigmdan beri sekerimi ara ara kontrol ediuorum 140 i asmadi.sorum su ki , stres her hastalikta birsorun peki sekerin yukselmesinde de cok etkilimidir,

  • Doktor Cevabı:

    Stres şekeri geçici olarak yükseltebilkir. kalıcı şeker hastalığına yol açmaz. şeker hastası iseniz yükselmelere sebep olabilir.

    tarihinde cevapladı.
  • Dogum yaptigmdan beri yaptigim olcumlerde sekerimin yukseldigine hic rastlamadim.seker hastaligi kalici olsaydi mutlaka 200 u asan bidegere rastlamam gerekmezmiydi? Bir kisi seker hastaliginin olup olmadigini kesin olarak nasil anlayablir hocam

  • Doktor Cevabı:

    Hastanede yapılacak şeker yüklemesi ve üç aylık şeker ortalaması ölçümleri ile. ev cihazları teşhiste kullanılmaz.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hasimato diyabet

    Hocam çocuklarımın saçları çok azaldı inceldi tüy gibi oldu saçları heryerden dökülüyor 15 ve 16yaşında çocuklarım ayrica her iki oğlum dada ellerinde titreme var çocuk doktoru şevk yazdı tiroid singrofi çektirmemi hipertiroidi olduğunu söyledi ayrica b12eksikligi ve dvitamini eksikliği için iki oğl...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diyabet hastalığı

    Teşekkürler hocam. i̇yi çalışmalar.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Magnezyum takviyesi

    Merhaba hocam kendimi iyi hissetmemem üzerine seker degerlerime bakildi aclik şekerim 95 aclik insulin 11 tokluk 2saatlik 78 3saatlik 90 çıktı hbca1 5.2 36 yasinda bel çevremde 84 ince zayif bir yapım var hipoglisemi mevcutmu bende neyapmam gerek magnezyum 1.7 d vitamini 33 bunlar için takviyeye ger...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hüseyin Sağlam

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Akciğer enfeksiyonu

    Merhaba hocam kız kardeşim karin ağrısı şikayetinden dolayı hastaneye gitti yapılan tarama ve tahlil sonuçlarından bağırsak enfeksiyonu olduğu söylendi ve yatisi yapıldı kız kardeşim tip1 diyabet hastası 6 günlük tedavi sonucu rahatsızlanıp komaya girdi bağırsaklar düzeldi denilerek ameliyattan vaz...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İrfan UÇGUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimoto tiroit sac dökülmesi sorunu

    Hocam bugun ozel hastaneye çocuk endokrin bolumune goturdum sintigrafi çektirmeyi istedi iki oğlum içinde bende size danismak istedim cektirmelimiyim tsh 014 t4 1.59 t3 ve antikor testine bakilmadi oğlumda tip1 diyabet insülin kullanıyorum 6yasindan beri sadece tsh düşüklüğüne de ilac ver...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diyabet hastalığı

    Merhabalar sayın doktorum. bazen yemekten sonra ellerimde ve ayaklarımda yanma şikayetim vardı. ben de iki hafta boyunca glukometre ile sabahları açlık ve yemekten sonra 1. saat ve 2. saat tokluk değerlerimi ölçüp bir kenara not ettim. açlık sabahları 80-96 arası değişiyor. tokluk 1. saat 115-165 ar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sertleşme sorunu

    Merhaba doktor bey, ben 23 yaşındayım, ilk ilişkiden sonra penis sertleşmesi sorunu yaşıyorum, yeniden sertleşmesi 3-4 saati buluyor ve 1 dk sürmeyen bir süre gibi çok erken boşalıyorum sorun ne olabilir ? teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ömer Demir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tip 2 diyabet

    Hocam merhabalar anneme tip 2 diyabet tanısı koydular yaklaşık 10 yıldır ilaç tedavisi görüyor ama pek bir fayda sağlamadı insülin kullandığı halde genelde 350 - 250 civarında sonuç veriyor sizi tavsiye ettiler müsait olduğunuzda size muayene olmak istiyoruz. cevaplarsanız çok severim saygılarımla.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Yaşar Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diyabet hastalığı

    Hocam sadece 1. saatlerde en fazla 140 bandında yükseklik görüyorum. onun dışında 2. saatlerde ekseriyetle 120 ve altı oluyor. bu durumda 1. saat değerinin çok önemi var mı? bir diğer hususta gece yatarken şekerim 95 civarında. gece saat 4-5 gibi de 85 civarı olmasına rağmen neden ağız kuruluğu yaşı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Diyabet hastalığı

    Hocam sadece 1. saatlerde en fazla 140 bandında yükseklik görüyorum. onun dışında 2. saatlerde ekseriyetle 120 ve altı oluyor. bu durumda 1. saat değerinin çok önemi var mı? bir diğer hususta gece yatarken şekerim 95 civarında. gece saat 4-5 gibi de 85 civarı olmasına rağmen neden ağız kuruluğu yaşı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yuksek tansiyon

    Hocam saygılar tansiyonum9a 15 cıktı dr coversly 5 lik verdi önemli zararı varmi daha önce cozaar50 vermişti hangisinin yan etkisi daha az önerinize tesekkur ldl140 çıkıyor tkol250 trig170 hdl42 ldlti nasil dusurebilirim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fuat Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ellerde uyuşma

    Merhaba hocam. çabuk kilo alıp veren birisiyim. bir öğün yaklaşırken ellerim, kollarım uyuşmaya başlıyor. bazen 2 öğün arası biraz geçip aç kalınca ellerim, başım, ayaklarım karıncalanmaya başlıyor. bazen daha uzun süre aç kalsam bile bir şey olmuyor. aynı his çok konuştuğumda ve sinirlendiğimde de...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Diyabet hastalığı

    Merhabalar sayın doktorum. ara sıra yemekten sonra ellerimde yanma ve geceleri ağız kuruluğu şikayetim vardı. ben de iki hafta boyunca glukometre ile sabahları açlık ve yemekten sonra 1. saat ve 2. saat tokluk değerlerimi ölçüp bir kenara not ettim. açlık sabahları 80-96 arası değişiyor. tokluk 1. s...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diyabet hastalığı

    Merhabalar sayın doktorum. ara sıra yemekten sonra ellerimde yanma ve geceleri ağız kuruluğu şikayetim vardı. ben de iki hafta boyunca glukometre ile sabahları açlık ve yemekten sonra 1. saat ve 2. saat tokluk değerlerimi ölçüp bir kenara not ettim. açlık sabahları 80-96 arası değişiyor. tokluk 1. s...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hasimato diyabet

    Hocam iyi günler benim iki oğlum var ikisinde de yoğun sac dökülmesi var tahlil sonuçları bu degerler 16 yaşındaki oğlumun ferritin 73.2 µg/l 18,5 - 306,5 25.08.2021 serbest t4 1.59 ng/dl 0.81 - 1.75 tsh l 0.14 miu/l 0.35 - 5.50 vitamin b12 201 bu da 15 yaşındaki...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x