genetik tanı için yardım edin

  • doktor hnm merhabalar benim 2 negatif tüp bebek denemem var ve embriyolar 2 denemedede 2. kalite doktorumda genetik tanı istedi fakat bunlar özellerde çok maliyetli 1.200 civarı tutuyo çapaya gittik fakat orda sadece düşük yapanlara bu tahlilleri özel doktorun değil onların gerekli görmeleri halinde yapabileceklerini söyledi ve aşılamadan başlanması gerek dedi ben bu aşamalrdan tekrar geçmeden bunların devlette yaptırmanın yoları yokmu devlette yaptıranlar olduğunu duymuştum lütfen yardım edin artık ne yapıcağımızı şaşırdık cevabınızı bekliyorum ne olur bi yol gösterin

  • Doktor Cevabı:

    Sayin sevinc ayla, bende trakya universitesinde yani devletde calismaktayim. 2 asilama uygulanmadan tupbebek edavisini devlet maalesef odemiyor. fakat genetik testleri universite aptirabilirsiniz..yani esinizde ve sizde kan karyotipi.. embryoda yapilan genetik testkler hem pahali hemde bana gore cok guvenilir sonuclar cikmiyabilir. bu nedenle tupbebekde embryo sayini artrarak tekrar denenbilir. sevgi ve saglikla kalmanizi dilerim.. sevgi ve saglikla kalmanizi dilerim. yrd. doc. dr. sevinc ege

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Lütfen yardım edin hocam

    Merhaba hocam oğlum 3.5 yaşında 35 günde 3 defa ateşi çıktı 1 hafta antibiyotik kullandık 1 hafta ilaçsız geçirdik yine tekrarladı ateş 3 sefer üst üste periyodik olarak. genetik testinde taşıyıcı çıktı(bi değeri v726a heterozigot cikti). 3 tanede doktora gitmemize rağmen çocuk muayene edilmeden so...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rubinstein taybi sendromu

    Rubinstein taybi sendromu ss sennur sennur 27.01.2019 (paz) 17:26 gönderilmiş öğeler kime: dr.hatip@gmail.com; merhaba doktor bey ben internetten sizin bir makalenizi okudum sizden bilgi almak istedim eğer bana yardımcı olursanz cok memnun olurum. benim kızım 9 aylık ve rubinstein tay...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatip Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tekrarlayan enfeksiyon

    Hocam 27 aylık kızım var 1-1,5 yıldır sürekli boğaz enfeksiyonu geçiriyor. hiçbir belirti yokken ateşi 39,5-40,5 derecelere çıkıyor. 3 saatte dönüşümlü ateş düşürücü ve antibiyotik vermeme rağmen en fazla 37.6 dereceye kadar düşüp yarım saat içinde tekrar 40 dereceyi buluyo. soğuk uygulama vs fayda...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Pcos yüzünden saçlarım dökülüyor.

    Merhaba.yaşım 19.ben 17 yaşında tüylenme şikayetiyle kadın doğuma gittim. ultrasonda küçük kistlerimi görünce beni endokrine yönlendirdi. adet düzensizliğim vardı ama pek umursamıyordum. endokrine gittiğimde bana aldactone ilacını verdi. 1 yıl kullandım. kistlerim ve tüylerim neredeyse yok oldu. 1 y...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nermin Köşüş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sütlü kahve lekesi

    Merhaba benim 13 aylık kizimda doğuştan 3 tane sütlü kahve lekesi var fasulye boyutunda yalnız bir tanesini yeni farkettim doğumdan mı sonradan mı bilemiyorum bir tane de omuzunda toplu iğne başı kadar leke var başka hiçbir bulgu yok skolyoz gelişim geriliği veya ogrenmeyle ilgili bir bulgu yok ve b...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Adnan Ayvaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tüm vücutta fasikülasyon

    Fuldan hocam merhaba 50 yaşındayım emekli astsubayım 2012 yılı kasım ayında midemde pat pat atmalar oldu ardından çok aşırı mide bulantısı ve öğürmeleri başladı endoskopi ultrason falan çekildi hiç bir rahatsızlık bulunmadı 2 ay sürdü ardından 2-3 ay sürekli diş etlerim kanadı vertigo tipi yatakta b...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fuldan Aktaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Çocuk istiyoruz

    Slm hocam eşimle amca çocuklarıyız ilk 2 çocuğum doğumdan sonra 5 ay yaşadı vefat etti 3cocuğum 5 yaşında sağlıklı 4.cocuğumda 5 ay yaşadı vefat etti şimdi çocuk istiyoruz ama normal yolla istemiyorum hasta olacak diye korkuyorum bize yardım edin

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Volkan Baltacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dheas androstenedion androjenler kıllanma

    Merhabalar hocam dheas 571 10-248 lh 6.33 normal referans aralığı verilmemis prolaktin 17.53 3,8-26,7 fsh 7.76 folikuler faz 3.85 -8.78 midcycle 4.54-22.51 luteal faz 1.79-5.12 postmenapoz 16.7-114 17 oh progesteron 1.8 folikuler faz 0.32-1.47 midcycle 0.20-1.90 luteal faz 0.25-2.91 postmenapoz 0.19...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lütfen yardım edin hocam

    Benim kızım 7 yaşında ve doktor tavuk karası tedavisi yok dedi başka doktora göturduk emar istedi tanı olarakta optik norapati yazılmıs dosyasına gözlük verdi kızım 2 metreden ilerisini göremez hale geldi boya kalemlerinin renklerini ayırt edemiyor harfleri göremiyor optik noropati ile gece körlügü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Tunç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sitogenetik tanı testlerinin yanılma payı olur mu?

    Merhaba doktor bey. benim 40 günlük kız bebeğim var. dogumdan sonra bebegımın goz yapısından suphelenılerek down sendromu ıcın sıtogenetık tanı testı yapıldı. testın sonucunu ve verıler soyle. materyal:preferik kan endikasyonu: down sendromu? karyotip:47,xx+21 yöntem kısa süreli hücre kültürü,7...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Volkan Baltacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil..

    Hocam öncelikle iyi günler diliyorum.4 ay 13 günlük bir erkek çocuğum var.çocuğumda yüksek damak, clubfoot, yarım sünnetlilik gibi birtakım doğumsal anomaliler mevcut, bunun için bir genetik uzmanıyla görüşüyoruz, oğluma bir tanı konulamadı.kromozom sayısı normal, eeg si normal, kanındaki kalsiyum v...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Pedagog Nilüfer Evgin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mikrosefal

    Benim 9 aylık bi oğlum var.mikrosefali olmasından çok korkuyorum.bulunduğum yerde uzamn olmadığından bi türlü tanı koyulamadı.çocuk doktorları bişey demiyor.baş çevresi şu anda 42,5. ancak bıngıldak az da olsa hala açık .aile hekimimiz büyüme azda olsa devam ettiği sürece sıkıntı yok diye bu zamana...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kürşad Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boş gebelik

    Hocam merhaba, ben 35,esim 33yasinda. 5 yıllık evliniz. 4yildir cocuk istiyoruz. ben polimiştik over hastasiyim. boyum 165 cm , kilom 95. daha önce 3 defa tüp bebek denedik, ama hiçbiri başarılı olmadı. ancak daha önce 2 defa kendiliğinden spontan olarak gebelik oluştu. biri dış gebelikler sonuçland...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kutlugül Yüksel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lütfen yardim

    Merhaba hocam. benim annem 3 aylık hamile. hocam ben dogum esnasında anneme birşey olur diye korkuyorum. hani bazen filmlerde diyolar ya ya anneyi kurtarıcaz yada çocugu. veya çocugu kurtardık anne yi kurtaramadık. ben böyle birşey olur diye çok korkuyorum hocam. geçen ay düşük riski oldu doktor ser...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Erkut Harmancılar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sayın hocam 21yaşındayım herhangi genetik bi hastalığım yok. ama şu 2yıldır

    Sayın hocam 21yaşındayım herhangi genetik bi hastalığım yok. ama şu 2yıldır çok ileri derecede çarpıntılarım ve taşikardim oluyor. sol radialden nabız pek alınmıyor. en ufacık harekette nabzım 140 ı buluyor ve nefes nefese kalıyorum.anemikde değilim.daha önce bir uzman tarafından muayene edilmedim....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x