Gelisim ve beslanme

  • Merhaba doktor hanım kızım 32 haftalık prematüre doğdu doğum kilosu 2170 anne sutu alıyor su an da düzeltilmiş 1 yasinda ek olarak inek suyu yada devam sutu veriyorum fakat günde 2 kez toplamda 160 ml gibi azmi inek sutunu günlük ne kadar almalı ek gıdaları yiyor çalıştığım için anne sutunu az aliyor


İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Yenidogan bebek

    Hocam merhaba 15 günlük bebeğim var uykusunda sürekli inler gibi sesler çıkartıyor nefesi kesilir gibi oluyor sonra nefes almaya devam ediyor bu durum yenidoğanda normalmidir teşekkür ederim şimdiden

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek sorunu

    Hocam iyigünler. benim kızım daha 15 günlük ve şuan yenidogan yoğun bakımda kuvezde, ciğerleri tam gelişmediği için oksijen desteği veriliyor. suyunun az olmasından dolayı 34 haftalıkken doktorumuz doğumu gerçekleştirdi. anne karnındayken her iki böbreğinde büyüme olduğunu biliyorduk. şu anda yo...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Durmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gelişim geriliği

    Ayten hocam merhaba oğlum var 2 yaşı yeni bitti 10 kg boyu 90 cm sürekli ağlıyor hiç susmuyor beni yanından ayırmıyor hiçbir şekilde yemek yediremiyorum yesede sadece pilav çorba yumurta oda gün içinde sadece 2 yada 3 kaşık ne yapacağımı şaşırdım hocam ne yapmam lazım ne olursunıuz bana yardımcı olu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayten Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boy uzamasi

    Maraba hocam 4 yaşında bi oğlum var tsh vardı ilaç kullandık su anda normal değerlerde ama boyu yavaş uzuyor ve iştah sorunu var onereceginiz bi ilaç var mi yada tavsiyenz nedir

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Turgay Baz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy uzamasi

    Hocam sağlık ocağında boyum 1.76 çıkıyor cıplak ayak evde metre ile ölçümlese aynı şekil çıkıyor spor salonunda ölçtüğümde 1.79 çıktım hangisi doğru bide metre boyu yanlışımı ölçer öyleyse scaladamı yanlış anlamadım teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Uzamasıboy

    Merhaba hocam biraz saçma olucak evde boyumu ölçtüğümde 1.75.76 arası çıktım sağlık ocagındada aynı şekil çıkıyorum ama spor salonunda 1.78.79 arası çıktım sizce hangisi doğru ayriyetten metre veya mezura hatalı ölçermi teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kundak faydali mi?

    Merhaba hocam bebegim 2.5 aylik,geceleri yarom kundak yapip yan yatiriyorum,yapmazsam el kol hareketleri yuzunden uyuyamiyor ya da hemen iyaniyor kundak zararli midir,onerir miainiz?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Şadi İdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kontrole gerek var mı

    Hocam tsh değeri 3,25ten 7,335e yükselmiş. neden olabilir? t4 normal ama tsh yükselince endişelendik ne yapmalıyız ?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kontrole gerek var mı

    Hocam merhaba. biz kontrol baktırdık bugün ve değerlerimiz şu şekilde geldi. tsh=7,335 ref: 1-5,60 t3=4.70 ref:2.04-4.40 t4=1,40 ref:100-200 ne yapmalıyız hocam 😔

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İlaç kullanmam gerekiyor

    Hocam merhaba 4 aylık oglum var emziriyorum ama vücudumda çok kıllanmadan dolayı doktora gittim aldactone 100 mg kullanmamı söyledi cocuk doktoruyla birlikte beslenmesini düzenleyebilirsiniz dedi ne yapmam gerekiyor.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bebegin sirtustu uyumasi

    Hocam,bebegim 2.5 aylik hep yan yatiriyorum ,iki yastik arasi sıkıstirarak,fakat cogunlukla sirt ustu dönmus buluyorum sabahlari,ben uyurken kusmasindan korkuyorum.tehlikeli mi bu durum? ne onerirsiniz? tsk.ederim.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Şadi İdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bebeğim mama içmiyor

    Hocam merhaba 7 aylik bebegim var 1.5 aylıkken meme reddi başladı 4.5 ayına kadar uyku halinde emzirebildim sonra bıraktı tamammen emmeyi şimdi mamada içmek istemiyor bebekliğinden beri beslenmede sıkıntı çekiyoruz gitmediğim doktor kalmadı bütün tahlilleri temiz çıkıyor ve bütün doktorlar iştahsız...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bas cevresi

    Hocam iyi gunler 14 aylik kizim var 12 aylikken 44 cmdi bascevresi suan 14 aylik 45 sizce normal mi 1 yas asimizda ebe normal demisti

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Turgay Baz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alt ast yüksekliği

    Merhaba hocam, 26 aylık oğlum için adrenal yetmezlik şüphesi ile test yapıldı, şükür temiz çıktı fakat kafama takılan, bu yapılan testte verilen ilaç (1 meg acth ) 1 saat sonrasında rutin kontrol amaçlı vermiş olduğumuz kan tahlillerinde alt (111) ve ast (157) sini yükseltmesi söz konusu olabilir...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy uzaması

    Merhaba hocam ben 15 yaşına gireli 4 ay oldu ve boyum 1.73 sizce daha ne kadar uzarım.ayrica daha sakalim veya bıyığım yok ve yeni yeni koltuk altı kıllarım çıkmaya başladı ve daha bu yaz boyumun attığını hissettim öncesinde hep 2 3 cm uzuyordum saygılar...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x