Geçmeyen ishal

  • Merhaba hocam yaklaşık 5 aydır sürekli ishal ama su gibi değil cıvık kıvamda bir dışkılamam var.Günde 2 yada 3 kez wc gidiyorum özellikle sabahları.Genelde ilki cıvık diğerleri katıya yakın bir dışkı oluyor.Akşamları Yada gece dışkılama Olmuyor.Sadece akşam yemeklerinden sonra karnımda gaz oluyor.Sürekli karnım hareket halinde oluyor.Psikolojim bozuldu artık.Sizce ne olabilir? Dicetel adlı ilacı reçetesiz kullansam sorun olurmu? Teşekkürler cevabınız için.

  • Doktor Cevabı:

    Benim kanaatim; yemiş olduğunuz veya içmiş olduğunuz gıdalar buna neden oluyor olabilir.bu nedenle buna dikkat edin,gıdaların içine konulan katkı maddeleri son zamanlarda ishale neden oluyor,örneğin yoğurt veya ayranın son günlerde ishale neden olduğu tespit ettim,özellikle en iyi,kaliteli markalar bu gıdalara dikkat edin,son 5 aydır devamlı kullandığınız gıda varsa buna dikkat edin,içtiğiniz suyu değiştirin.bir hafta sonra yakınmalarınız devam ederse dışkı tetkiki gerekir,bunun için gastroenteroloji plk.ne müracat edin,tetkik yapılmadan ilaç almayın,geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.
  • Merhaba hocam daha önceki sorumu cevaplamıştınız teşekkür ederim.Bir sorum daha olacak şimdiden tekrar teşekkürler.Geçmeyen dışkılama düzensizliği sürekli ishal vardı.Siz yoğurt ve ayranı kesmemi geçmezse doktora görünmemi tavsiye etmiştiniz.Bu hafta doktora göründüm.Gaita testi yapıldı negatif çıktı.Doktorum kolonoskopi erken yaşta olduğum için önermedi.Çölyak testleri yapıldı test sonuçlarını bekliyorum.Eğer bu testlerde negatif çıkarsa ne yapmam lazım.Doktorum dışkılama düzenin normal dedi ama en sürekli ishale yakın dışkılıyorum.Ve katı olsa bile ince dışkılama oluyor.Değerli cevabınızı bekliyorum.

  • Doktor Cevabı:

    Çölyak sonuçları çıkıncaya kadar 10 gün flagyl tablet 2x1 kullanabilir misiniz? yalnız bu ilacı asm.den yazdırmanız gerekli,sonucu bana yazın lütfen.

    tarihinde cevapladı.
  • Merhaba hocam test sonuçlarım çıktı.Çölyak testlerim negatif ama kalpprotektin testi 75 çıkmış.İltihap olduğunun göstergesimi bu test.Doktorumun kolonoskopi İstemesi gerekirmi?

  • Hocam tekrar merhaba.Geçmeyen ishalim için siz flagly tablet önermiştiniz aldım ama doktorum colidur tablet yazdı aynı gün.Günde üç kere 2 şer tablet kullandım.İlacın ilk bikaç günü ishalime çok iyi geldi fakat son iki gün eski düzenime döndüm yine sabah ishallerim var.İlaç dün bitti.Doktorum fodmap diyetide verdi 1 haftadırda uyguluyorum.Önümüzdeki hafta kontrolüm var geçmezse kolonoskopi demişti.Hocam colidur kullanmama rağmen neden geçmez? Flagly ilacınada bugün başlayacağım.

  • Doktor Cevabı:

    Flagyl ve colidur farklı yapıda ilaçlar,flagyl bugün almaya başlarsan 10 gün sonra biter,on gün sonra görüşelim yalnız ilacı hemen bırakma olur mu?

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam merhaba.İlacı şuan kullanıyorum cumartesi ilacım bitecek.İshalim kesildi.Fakat ince ve parça parça dışkılamam devam ediyor.Cuma günü tekrar doktor kontrolüm var.Bu ilacı kullandığımı söylemeliyim? Çünkü cuma günü kolonoskopi yapılıp yapılmayacağına karar verecek.

  • Doktor Cevabı:

    İstersen söyleme;eğer ishalin kesildi ise bence kolonoskopide birşey çıkmayabilir,yalnız dışkıda gizli kan tetkiki isteyin ve eğer pozitif çıkarsa kolonoskopi yaptırtabilirsiniz,negatif çıkarsa ben olsam kolonoskopi yapmam.sanki ibs(sinirsel barsak sendromu)gibi duruyor.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam yaptırmıştım testleri.Gaita testi negatif çıkmıştı.Çölyak testlerimde yapıldı negatifti.Birtek kaprotektin testim sınır 50 iken 75 çıkmıştı.Yazmıştım sizede flagly önerdiniz kullanıyorum.Ancak doktorum colidur vermişti ve şuan hala doktorun önerisiyle dodmap diyeti uyguluyorum.Sizce bı diyetede devam edeyimmi? Çünkü flagly kullanmadan önce hala ishalim devam ediyordu diyetide uygularken.Doktorum ibs teşhisi koyarsa flagly bitince tekrar ishalim başlarsa ne yapmam lazım? Teşekkür ederim hocam ilginiz için.

  • Hocam tekrar merhaba.Tekrar doktora gittim ve ibs tanısı aldım.Bana vsl 3 adında probiyotik başlattı ve tranko buskas ilacı verdi. Bu arada sizin önerinizle kullandığım süre zarfında ishaline çok iyi gelen flagly ilacım bitti. Ama tekrar ishalim başladı.Sanırım bu ishal ve karın guruldamalarından kurtulamayacağım. İbs nin yokmu başka çaresi hocam? Teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Doktorunun vermiş olduğu ilacı kullanın ve bunun sonucuna bakalım,tedaviye dirençli ciddi ibs vakalarında psikiyatrik tedavi tavsiye ediyoruz.

    tarihinde cevapladı.
  • Hıcam merhaba tekrar.İbs teşhisi konulmuştu bana tahlillerden sonra.Yazışmıştık sizinle.Doktorum simflat yazmıştı kullanıyorum ama sabahları ve akşamları gaz sancılarım karın guruldamalarım geçmiyor bir türlü.Ayrıca kilo kaybım var.Bu hastalık ilk başladığında 51 kiloydum 7 ayda 46 kiloya düştüm bu normal mi? Gaitada gizli kan testim negatif çıkmıştı.Ne yapmam lazım hocam?

  • Doktor Cevabı:

    Kilo kaybı önemli. ishal+kilo kaybı olunca tetkik gerekir; a.üst sindirim sistemi endoskopisi(gastroskopi) b.ince barsak tetkiki( mr enterografi) c.kolonoskopik inceleme eğer muayene olduğun kısımda kapsül endoskopisi yapılabilirse iyi olur kanaatindeyim,sonucu yazarsan memnun olurum.

    tarihinde cevapladı.

Konya Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Geçmeyen bağırsak kurdu

    Merhaba doktor bey, 5.5 yaşındaki kızımı iki farklı çocuk doktoruna götürdük gaita testi temiz çıktı muayenede de bir şeye rastlanmadı ama bağırsak kurdu tedavisi uygulandı. önce kontil sonra andazol. kontilde tedavi sırasında şikayetleri geçti ama sonra hemen tekrarladı. andazolda pek bir etki olma...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ahmet Şahin Alpay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bağırsak sorunu

    Hocam selamlar. daha önce size soru sormuştum vakit ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. iki sorum olacak tekrar vakit ayırıp cevap verirseniz çok sevinirim. dışkı problemi yaşıyordum ve muayene olduğum dahiliye uzmanı gastroentrolojiye yönlendirdi. dışkım bir gün ishal bir gün normal oluyo...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dışkıda incelme

    Hocam merhaba size önceden de yazmıştım ibs teşhisi koymuştunuz fakat dünde dışkımda incelme oldu korkuyorum kötü hastalık çıkacak diye kolonoskopi çekilmeli miyim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Dışkı soeunu

    Muammer hocam merhaba, iyi gümler dilerim. hocam 21 yaşındayım. hocam ramazan başlangıcımdan beri yani oruç tuttuğundan beri kusura bakmayın dışkım yumuşak. ama hocam böyle günde 3-5 kere tuvalete gitmiyorum. yani ishal değilim, ama dışkım yumuşak olduğundan korkmaya başladım. intrnette lif eksikli...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilgi edinme

    Iyi günler hocam ben 4 gün önce ayak tabanıma basamadigim için kalp damar cerrahisine gittim daha önce bir dvt geçirmiştim 2015 yılında, klinik muayene ve doppler sonucunda bir tromboz saptanmadi ancak d-dimer 2909 cıktı ancak ayağımda şişme ödem herhangi bir bulgu yok günlük 100 mg coraspin kullanı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aşırı gaz karın ağrısı

    Hocam merhabalar. bir sağlıkçı olarak size sormak istedim.çölyak yönünden değerlendirildiğim kolonoskopide birşey bulunamadı. endoskopide antral gastrit ve mide fıtığı bulunmuştur. 1.5 sene önce geçirdiğim tavuk zehirlenmesi sonrası bağırsaklarla sıkıntı yaşamaya başladım. ilk başta sürekli ishal-ka...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bağırsak problemi

    Hocam merhabalar, sağlıklı günler dilerim. ben 28 yaşında bir kadınım. şikayetlerim kronik kabızlık, ve sol yan ağrısı birlikte kasıklarımda ve sol belimde ağrı oluyor 2 aydır. göbeğim ve çevresinde de iğne batar şeklinde ağrılar oluyor. adetlerim sancılı olmazdı, bu ağrılarla birlikte artık adet dö...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anti tpo yuksek

    Hocam merhaba benim anti tpo değerim 18 ama t4 t3 tsh değerlilerim normal. ultrasonla bakıldı normal. urtıker hastalıgı başladı bende . hsimoto olması ıcın anti tponun yüksek olması yeterli mi yoksa tsh nin de mi yüksek olması gerekiyor . urtıke ona bağlı olabilir mi tekkğrler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kabızlık sorunu

    Hocam merhaba uzun süredir kabızlık sorunu çekiyorum tuvaletim ortalama 3 günde bir çıkıyorum tuvalet dışkım kuru koyu siyah şeklinde geliyor. nasıl bi yol izlemeliyim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özgen Işık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Dışkıda az miktarda kan

    Merhaba benim oğlum 3 ay önce doğduğu gün doğuştan bağırsak tıkanıklığı ile doğdu ve amaliyat oldu, 2 hafta sonra kaka yapmayınca anne karnında amniyo sıvısı çok bekleyen bağısağın 2,5 cm’lik kısmından kaynaklanıyor deyip orayı aldılar, 3 hafta sonra hala kaka yapmayınca bağırsaklara su verip radyo...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kabızlık geğirme

    Hocam gece kaldıran bir ağrım yok fakat geğirme ve kabızlık problemim var tam yapamadığım içinde tam rahatlama olmuyor malesef en son yaptırdığım kan testinde hgb 13 karaciğer fonksiyon testlerimde normaldi yani kötü bir şey olsa bir yılda çıkardı dimi hocam

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Problemler

    Merhaba hayri bey nasılsınız? benim bir sorum olacaktı, bende demir eksikliği mevcut çocukluğumdan beri sayısız testler yapıldı fakat bir sonuca varılamadı sürekli demir takviyesi alıyorum. çölyaktan şüphelenildi uzun bir süre şu anda da tekrar kan testinde çölyağa bakıldı. ahg negatif ıgg negatif c...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İshal ve midede gurultu

    Merhaba. 45 yaşında bir bayanım. yaklaşık 1 aydır ishal ve mide guruldaması yaşıyorum. ilk önce çok üşüttüğüm ve karda çok kaldığımda başlamıştı. tesadüfmü bilmiyorum. ama son bir yıldır pandemi nedeniylede maddi manevi çok stres yaşıyorum. bunların tümünü araştırdığımda ibs olabilir diye düşündüm....

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bağırsak sorunları

    Hocam tomografi

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gaz şikayeti

    Hocam bağırsaklarımda aşırı gaz var kabızlık var. karın ağrısı gibi şikayetlerim var. psikolojim de çok bozuk. hiçbir şey yemiyorum nerdeyse aşırı gazım oluyor. çok korkuyorum. mide problemlerim için 4 aydır paxera tranko buskas kullandım onlarda mideme etki etmedi şimdi de bağırsak sorunları başl...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x