Gecikmiş ergenlik

  • Hayırlı Akşamlar hocam. 26 yaşındayım. Geçtiğimiz sene tüm utangaçlıklarıma rağmen gecikmiş ergenlik sebebiyle endokrinoloji bölümüne başvurdum. Renkli mr ve kan tahlillerine göre Tanıyı testiküler hipofonksiyon olarak tanımladılar. Ayda bir sustanon 250mg ile tedaviye başladım ve 1 sene oldu. Ses kalınlaşması ve peniste uzama oldu ve boyumda 4cm uzama oldu. Aşağıdaki kan ve mr sonucuma göre ergenlik gecikmesinin sebebi testis mi yoksa hipofiz kaynaklımıdır tedavim doğrumudur sayın hocam. Şimdiden teşekkür ederim. Tedaviye başlamadan önceki kan değerlerim; Follikül Stimülan Hormon (FSH) 0,85, Luteinizan Hormon (LH) 0,27, T.Testosteron 0,33, HGB 11,9 , HCT 36 , Kreatinin 0,2 idi. Mr sonucunda ise sella normal genişliktedir. Kemik yapıya ait patoloji saptanmamıştır. Hipofiz gland kalınlığı özellikle santral kesimde belirgin azalmış olup, 1mm'nin altında ölçülmektedir. Stalk hafif sağa deviyedir. Hipofiz glandının izlenebilen bölümlerinde kontrastla heterojen tarzda boyanım seçilmekle birlikte belirgin bir kitlesel oluşum saptanmamıştır(parsiyel empty sella). Klinik laboratuva ile birlikte değerlendirilmesi, mevcut ise eski tetkiklerle karşılaştırma önerilir. Suprasellar sisterna açıktır. Parasellar alanlarda patolojik sinyal saptanmamıştır. Optik kiyazma ve çevresi normaldir. Kavernöz sinüsler doşaldır. Sfenoid sinüs havalanması normaldir.


Antalya Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Total testesteron sonucum

    Selamlar.hocam nasılsınız. 20 yaşındayım. 1 sene önce 1 ay günde 10 mg danabol ve 2 günde bir 25 mg proviron kullanmıştım. dün endokrine gidip kan tahlili yaptım. total testesteronum 414.45 ng çıktı. doktor normal dedi. aklıma takılan soru şu oldu, bu kullandığım ilaçlar eski değerime ulaşmamı eng...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dil ağız yanması

    Cevabiniz için teşekkür ederim hocam.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dil ağız yanması

    Hocam,4 ay önce dilin sağinda bir yanma hissi ile uyandım.3 buçuk ay bu şekilde devam etti ancak dilimdeki yanma dilin sol kenarında artık ve sol dil kökünde de de ağrı var. size yazmadığim sürede norolojiye gittim,beyin mr çekti tertemiz dedi. sonrasında kbb doktoruna gittim,o da ayrıntılı inceled...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hocam tip 1 diabet hastalarınada bakıyormusunuz

    Hocam hala yüksek ihtisas hastanesindemisiniz kardeşim 12 yaşında şeker hastası tip 1 diabet sizi araştırdım bizde dosyamızı size taşıyabilirmiyiz bizimde doktorumuz olurmusunuz yardımcı olun lütfen kardeşim nöbet geçirdi birinin iğne oranlarını ve şekerlerini düzene koyması gerek sizden cevap bekl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Gürcan Kısakol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Zehirli guatr

    Iyi gunler hocam size bi sorum olcakti bende zehrli guatr var iki ay procpil ilacni gunde 3 kz iciyirm ama karin agrisi cok oluyo ikctanmi kynkkaniyo acba

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fevzi Balkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet düzensinligi

    Tekrar merhabalar  hocam 2 gun once de yazmistim size yaşım 38 bekarım adet düzensinligi icin dr baş vurdum tsh 1.059 fsh 11.00  lh 10 .5 estradiol 133 hocom bu testleri yaptirdikdan dhea-s 349 .. (10 gun sonra tekrar adet oldum ve dr gittim adetim 3 günü tekrar test leri yaptırdığım da fsh 15.50 es...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sedat Caner

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mikroadenom

    Merhabalar hocam 22 yaşında bekâr bir bayanim 5 aydir devam eden 40 ve 50 arasi degerlerde gidip gelen prolaktin yüksekliği var adet düzensizliğim ve memede süt gelme olayı yok ,20 gün once hipofiz mr çekindim raporda: hipofiz gland sağ yarısında 6*7*5 mm boyutlarında glanda göre düşük yoğunlukt...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiperprolaktini

    Merhaba hocam, 19 yaşındayım bekarım tahlil yaptırdım prolaktin seviyem 46 çıktı. doktorum dostinex verdi ve endokrinoloji bölümüne gitmemi söyledi ne yapmalıyım ilacin birçok yan etkisi olduğu yazıyor.mr, röntgen çekilmeden ilaca başlayayım mi sorun olur mu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nörehipofiz kisti

    Hayırlı akşamlar hocam benim nörehipofiz kisti tespit edildi beynimde tahl sonucunda suan 25-hidroksit sonucum 5 çıktı ve söyle 150 toksisite ihtimali ne demek bu tahliller poralaktin değerim yüksek çıktığı için yapıldı iyimi kötümü

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipofiz adenom

    Merhabalar..bir süredir eğitim ve araştırma hastanesinde tetkikleri yapılan halamın sonuçta kuşing hastası olduğu tesbit edildi...fakat adenomun küçük oması nedeniyle beyin anjiosu yapılmasına karar verdiler..kasıktan girip adenomun nerede olduğu tesbit edilecekmiş.zannedersem adenom mr'da gözükmedi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sinan Kırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mikroadenom

    Merhabalar hocam benim iki mr filmimin sonuclarini karslastrarak duzelme varmi acaba onu soylemenizi istiyorum.mr sonuclarimin her ikisinide asagida yazdim tesekkrler. 1) hipofiz bezi sag lateralde t2hafif sinyalli izlenmekle,paramanyetik ajan enjeksiyonundan sonra bu kesimde normal parankime kiyasl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Peyami Cinaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 25 yasında kadın

    Hocam merhaba benim alt çenem 12-13 yasımdan beri hafif onde, internette gezinirken akromegali hastalığı hakkında bir yazı okudum. bu nedenle beyin cerrahine başvurdum ve mr çektirdim. hipofiz bezimde 6*6*9mm mikroadenom mevcut yapılan hormon testlerinde buyume hormonu referans aralığı 0-3.5 benim 4...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Peyami Cinaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipofiz ve prolaktin yüksekliği

    Haşimeto hastasıyım.bir yılı aşkın süredir prolaktin 35-45 aralığında. hipofiz mr da 2*1 mm adenohipofiz alanda hipointens alan görüldü.bebek düşünüyorum ne yapmalıyım

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Peyami Cinaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Erken ergenlik şüphesi ve hormonal dengesizlik

    İyi günler hocam! 7 yaşındaki oğlumun erken ergenlik şüphesiyle yapılan tahlillerinde: 17-oh progesteron 0.69 ; 11-deoksikortizol 4.22 ; 1.4-delta androstenedion 0.31 ; lh 0.342 ; estradiol (e2) 23.4 ; total tetosteron

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Peyami Cinaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rachle kleft kıstı

    Hıpofız rachle kleft kisti ıyı gunler sevgılı hocam. hıpofızde kleft kıstı cıktı. testesteronum dusuk, growt hormonu hıc calısmıyor, d vıtamını dusuk, fsh dusuk, paratiroıd hormonu dusuk, acth dusuk tsh yukselmıs ve ıstegım hıc kalmadı. dızım ve kaval kemıgım cok acıyor. osteomalazı var dedıler. ko...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Peyami Cinaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x