Geçici nötropeni, atipik hücre, negatif viral markerlar

  • Hocam iyi günler. İkiz eşi oğlum Ali Kağan, 2.8 kg ve 38 hafta ile doğdu. Süt alerjisi testi ile neocate mama ile büyüdü. 2 yaşından sonra alerji gemesi ile yoğurt ve inek sütü tüketmeye başladı. Bunun dışında bilinen bir rahatsızlığı yok, düzenli olarak kontrollerini 2 yaşına kadar yaptırdık, şuan 2.5 yaşında, Boy/kilo yerinde, zamanında yürüdü/dişçıkardı vb. Ancak hocam, kardeşinin üst solunum yolu enf olmasından yaklaşık bir hafta kadar sonra, 05 haziran tarihinde ateşlendi, ateş 38-39 arasında seyretti 07 haziranda hastaneye gittik. Yapılan ilk kan testleri lökosit sayısı 2.81 idi, mutlak nötrofil 1.25 , lenfosit ise 0.98 idi, diger degerler ref aralıkta idi, crp normal çıktı. 2 gün sonra, 07 haziranda yapılan kan sayımı ise; lökosit 5.23 çıkmış ancak NEU mutlak sayısı 0.710 düşmüşü, bazofil mutlak sayısı ise 0.35'e çıkmış, tromobist sayısı ise sınırın altına düşmüş (140bin).Ateş geçmişti. 4 gün sonra, 11 Haziranda yapılan tetkikte ise kan değerleri ref aralıkta idi, lökosit, neu, lenfosit , trombosit vb düzgündü, karaciğer testleri ref aralıkta idi. Ancak ultrason'da 1cm kadar dalak büyüklüğü ve üst sınırlara yakın karaciğer büyüklüğü rapor edildi.CMV/EBV antikorları ise NEGATIF çıkmıştı. Doktorumuz periferik yaymada atipik hücre gördüğünü bir hafta sonra testi yenilememiz gerektiğini söyledi. Bugün yani 19 haziranda yapılan tetkik ve muayenede; muayenede palpe edilen bir dalak durumu olmadı, kan testleri referans aralıkta olmakla beraber trombosit sayısı 427bin ile üst sınıra yaklaşmış. Hocam açıkcası yorumlamakta güçlük çekiyoruz. çocuğumuz lösemi riski altında mı, ebv-cmv negatif çıkmasına rağmen periferik yaymada atipik lenfosit niçin görülür, alerjik bünye kaynaklı bir durum mudur yoksa hakkaten influenza da bu tarz bir tablo oluşturabilir mi merak ediyoruz. Kusura bakmayın uzun tuttum, şimdiden çok teşekkür ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Yazdiklariniz viral bir enfeksiyona işaret ediyor, lösemi düşündürmüyor! viral enfeksiyonda da az sayida atipik lenfosit olur, trombosit hafif azalir veya artar! lösemide ise trombosit ilk azalan, sayisi düşen hücredir ve gittikçe azalir!!!

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kalça ödemi

    Sol femur başında ve boyun kesiminde kemik iliği ödemi ile uyumlu sinyal yoğunluk artışı izlendi. sol kalça eklem aralığında sıvı izlendi. sol femur boyun kesiminde t1a lineer hipointens hat izlendi. ( yetmezlik fraktürü ?- sol femur boyun kesiminin geçici osteoporozu ?). sağ femur...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Can Koşay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sadece ödem var dediler ama anlamadım ben ve sağ bacağımda ne oldugumuda so...

    Sol femur başında ve boyun kesiminde kemik iliği ödemi ile uyumlu sinyal yoğunluk artışı izlendi. sol kalça eklem aralığında sıvı izlendi. sol femur boyun kesiminde t1a lineer hipointens hat izlendi. ( yetmezlik fraktürü ?- sol femur boyun kesiminin geçici osteoporozu ?). sağ femur...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Demirtaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Miyeloma bağlı böbrek yetmezliği

    Hocam merhaba. babam multiple miyeloma hastası ve buna bağlı olarak da böbrek yetmezliği var. 4 aydır diyalize giriyor. egfr değeri 6-10 arasında ve kreatinin değeri 8-9 arasında değişiyor. kök hücre toplama işlemi yapıldı ve 2 ay sonra nakil gerçekleşecek. nakilden sonra böbreklerin düzelme ihtim...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tek böbrekliyim, nörojen mesane ve esansiyel trombositoz hastasıyım. protei...

    Merhabalar hocam. 29 yaşında, sol böbrek nefrektomi, nörojen mesane ve esansiyel trombositoz hastasıyım. sol böbrek, doğuştan makatı kapalı doğduğum için o esnada yapılan operasyonlarda kullanılan antibiyotiklerden çürüdü ve 10 yaşında alındı. 22 yaşımda kemik iliği biyopsisi yapılarak, esansiyel...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fikir verebilir misiniz

    İyi geceler hocam oğlum 4.yaşında ve netrofol değeri 1hafta içinde 1650den 200e düştü daha sonrasında çok şiddetli öksürüğu vardı ve rahatsızlandı 4gun hastanede yattı genetik test yapıldı ancak hala sonucu çıkmadı demir eksikliği ve d vitamini eksikliği var b12side yüksek aynı zaman da çok terlemes...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nötropeni test sonuçları

    Hocam merhaba, nötropeni olan oğlumun abisi ilkolul aşisi olacak. aşi olmasi durumunda nötropeni olduğundan kardeşine zarari olabilir mi? aşi yaptirmalimiyiz?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Nötropeni test sonuçları

    Merhaba hocam, heterozigot olmasi nötropeninin kalici olup olmamasiyla ilgisi var midir?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nötropeni test sonuçları

    Hocam merhaba nötropeni ile 1 yaşında tanıştık. 1.5 yıldır nötropeniyiz. kemik iliği moleküler ve sitogenetik testleri normal çıkmıştı. sonrasında hax 1 elane ve was testi yapıldı. sonuç elane geni heterozigot c. 251 muhtemel patojenik yazıyor. bu ne anlama geliyor. akraba evliliğimiz yok çocuğun 1...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Wbc dusuklugu

    Hocam merhaba kizim 7 yaşinda surekli ateslenip hasta oluyor en ufak bir gripte bile crp yukseliyor 68 gibi beyaz kan birbuçuga düstü enfeksiyondan diyorlar cam yayma testlerin hepsi yapildi gen testide bir sonuç alamadik kemik iligine bakilmasi gereklimi hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hgb - hemoglobin yüksek

    Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim hocam...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Foliküler lenfoma

    Merhabalar, yaşım 36 ve 3 ay önce foliküler lenfoma tanısı aldım. pet bt ve kemik iliği biyopsisinden sonra 1.evre olduğum ortaya çıktı. doktorum 1.evre foliküler lenfoma tedavisi için radyoterapinin yeterli olacağını söyledi, ve idame tedavisi için 2 yıl boyunca (ilk ay 4 kür, daha sonra 3 ayda 1)...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diamond blackfan

    Selam leyla hanım ben size azeribaicandan yazıyorum. benim oğlum 1yaş 8 aylikdir. anadan olduktan 3 ay sonra kanı düşmeye başladı 50gl düştü. bir yaşınacan her ay qanı düştükce qan vurduk. 1 yaşınacan hekimler derdini tapa bilmedi ele her ay qan vurub eve gelirdik. her şeyi normaldi sadece rengi be...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hgb - hemoglobin yüksek

    Leyla hocam merhaba.17 yaşında oğlumun yaklaşık iki senedir laboratuvar sonuçları; hgb : 18.2 oranlarında.bir çok defa biyokimya ve hemogram testleri yapıldı.anormal sonuçlar içerisinde sadece hgb 18.2 değerlerinde,demir: 158, vitamin b12 : 67 ile 89 arasında çıktı.diğer tüm değerler normaldir.bu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nötropeni teşhisi ve takibi

    Hocam bebeğim 9 aylık. ilk olarak 7 aylıkken membranöz tonsilit oldu. öpücük hastalığından şüphelenilirken tesadüfen nötrofil değerinin çok düşük olduğu görüldü. akut olduğu düşünülerek herhangi bir takip önerilmedi. 1 ay sürdü tonsilit. ardından 1 aylık iyi dönemimiz oldu. şu an tekrar membranöz to...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Atom tedavsi sonrası

    Merhabalar, bende şiddetli basedow graves hastalığım nedeni ile rai atom tedavisi aldım 2004 yılında ilkinde 10mci kapsül verildi 13 sonrasında nüks hipertirodizim oluşmuş tekrardan 8mci kapsül daha verilmişti sonrasında her şey yoluna girdi düzenli tsh ölçtürdüm sorun falan olmadı ancak sürekli ben...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x