Gece terlemesi ve kilo kaybı

  • Hocam Merhaba, Benim şikayetlerim yaklaşık 3 ay öncesine dayanmakta. *Karantinada bende bir halsizlik mevcuttu. *Ayrıca bu dönemde bekar olduğum için yemek yapamadım fazla ve yaklaşık 3 ayda 8 kilo verdim.(105-97 KG) *Bu dönemde gece terlemelerim olmaya başladı başlarda çok nadirdi hava sıcaklığı ile mi bilmiyorum artık her gece yoğun terliyorum tsortüm ve yastığım bariz ıslanmakta. Bu şikayetlerle ve malum kötü bir hastalık olabilir mi acaba diye Dahiliye uzmanına gittim. Şikayetlerimi bu şekilde anlattım. Bana tüm vucut ilaçlı BT çekildi ve kan testleri yapıldı (5 tüp kan alındı) Kan sonuçlarım temiz çıktı sedimantasyon hemogram vs sadece D vitaminim 11 çıktı sanırım çok düşük. BT sonuçlarında Lenf bezlerimle ilgili olarak " Her iki servikal zincirde seviye 1a, 1b, 2 ve 3 düzeylerinde büyüğü sağ seviye 1b'de 13x5mm boyutlarda, ovoid konfigürasyonlu, santrali yağlı hipodens, çok sayıda reaktif görünümlü lenf nodu izlenmektedir. " yazmaktadır. Doktorum sonuçlarıma baktığında bir şeyin yok bu kotu bir duruma işaret etmez dedi. (İşin açıkcası belirtilerden Lenfoma mıyım diye korkarak gittim doktora.) Fakat içim rahat etmedi çünkü gece terlemelerimle ilgili bi durum önermedi sebebini de söylemedi. ve halen arada bir (haftanın 7 gününü 5 i yoğun 2 si az terleme) çok az terlesem bile genel de çok yoğun yastık çarşaf tsört ıslanacak kadar terliyorum. Kilo verme olayım su an yok 3 haftadır hergün takip ediyorum. Halsizlik gecce terlediğim gün daha fazla olmak kaydıyla devam ediyor. Dışarıdan bakıldığında hiç şiş bir lenf bezim yok biz BT de öğrendik olduğunu. Bu kadar tetkik yeterli midir sizce bu olayın üstünü kapatmalı mıyım ? Yoksa bu belirtiler ve BT sonucu bi duruma işaret ediyor mu ? Teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba mustafa bey, d vitamini eksikliği gece terlemesi yapar. troid testleriniz de herhalde yapılmıştır. tomografi normal olduğuna göre korkmanıza gerek yok. bt de çıkan reaktif lenf bezlerinin bir anlamı yok.daha ileri tetkike gerek yok. devit 3 damla 50.000 ünite şişeler var. bir şişenin tamamını ekmeğe dökerek yiyin ya da bir şeye karıştırmadan için. birer hafta ara ile 8 defa aynı şeyi yapın. 8 2 ayda 8 şişe bitsin. sonra d vitamini ölçtürün. sağlık dileklerimle.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tiroid nodülü

    Merhaba. babamın troid usg raporu açağıda. serbest tsh ve tsh hormonları normal sınırlarda. biyopsi alındı fakat doktor iğneye sadece sıvı geldiiği için belirlenemediğini söyledi. birkaç ay sonra tekrar biyopsi yaptırın dedi. babamda senede 3 4 kez uçuk çıkıyor. aklımıza takıldı yanıtlarsanız sevini...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroit sorunu

    Benim serbest t3 değeri 4,7 çıktı daha önce ise 6 ay önce 4, 18 idi. diğer tsh ve serbest t4 değerleri normal aile hekimi diğerleri normalse sıkıntı olmaz dedi sizce bu değerler nasıl bir uzmana görününmem gerekiyor mu teşekkürle

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kulak problemim

    Selam, bende graves hastalığı ile tanıştım teşhis bu şekilde kondu. tsh önce yavaş çalışıyordu ilaç aldım 20 gün, hemen kestik sonrada hızlı çalışmaya başladı. şuan tedavi görüyorum. benim kulağımla birlikte sorunlarım başladı. kulağım içinde bir bombe var darbe görsem patlarmış doktoruma göre 3 ke...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Troid nodulü

    Merhaba. babamın troid usg raporu açağıda. serbest tsh ve tsh hormonları normal sınırlarda. biyopsi alındı fakat doktor iğneye sadece sıvı geldiiği için belirlenemediğini söyledi. birkaç ay sonra tekrar biyopsi yaptırın dedi. babamda senede 3 4 kez uçuk çıkıyor. aklımıza takıldı yanıtlarsanız sevini...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikligi

    İyi akşamlar. nice mutlu bayramlara hocam. size danışmak istedigim bi konu var.ben 5 yıldır çölyak hastasıyım diyetime uyuyorum.fakat son yaptıgm tahlillerimde ferritin 2.94,demir 38 demir baglama 347,folat 1.9 ve hgb 13 çıktı.ferritinim hep düşüktü ama en fazla 13 olmuştur tahlillerimde.dr.um fera...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid silik sınırlı hipoekoik kanlanma gösteren iki taraflı nodül

    Merhaba hocam ilginiz için teşekkürlerimi sunuyorum,annem 54 yaşında tesadüfen toraks bt çekiminde troid modülü olduğunu keşfettik bunun için endokrin bölümüne gittik ve rdus istendi,sonucu size aktarıyorum; troid gland boyutları ve isthmus kalınlığı tabidir.her iki troid lobu kontürleri düzgündü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid bezi nodülü

    Hocam kolay gelsin sizden ricam beni aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler hocam benim t3 5.08 t4 15 tsh 0.33 tsh çok mu düşük hocam ultrason da şöylebulgular: her iki parotis ve submandibuler bezlerin boyutları ve parankim ekojeniteleri normaldir. kanal sisteminde dilatasyon veya ta...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Baş agrısı

    Teşekkür ederim hocam

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Baş agrısı

    Hocam iyi akşamlar ben 36 yaşındayım 1.65 boyunda 83 kg bir bayanım sürekli baş ağrısı tansiyon düşüklüğü şikayetiyle dr giitim 9/6 gibi çıkıyor bütün gün basım ağrıyor tahlil sonuçları normaldi diğerleri fakat anti tipo 301,1 anti tiroglobulin 28,12 çıktı tiroid ultrason her iki lob parenkim eko...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • T4 normal fakat tsh yuksek antikorlarim negatif

    6 yildir eutrhrox 75 mg ilac kullaniyorum. tsh 7 cikti yalniz t4 0.93 normal sinirlar icersindeydi troit antikorlarimda negatif ve bana hemen 0.75 lik ilac baslandi t4 normalken neden hemen ilaca baslandi merak ediyorum. acaba bana gereksiz ilacmi kullandirildi eger gereksiz ilac kullanmissam da bu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boğaz ve boyun ultrasonu sonucu

    Merhaba hocam..annemin boyun ve boğazından çekilen ultrason sonucu...annem 58 yaşında ve 1 buçuk senedir euthyrox 25 mcg kullanıyor.kan değerleri (tsh..)hepsi normal. boyun her iki yarımında patoloji lap görünümü izlenmedi. tiroit gland boyutları normal sınırlardadır. gland ekosu heterojendir , fi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid hastası olabilirmiyim

    Merhaba hocam, 28 yaşındayım 7 aydır bebek düşünüyoruz henüz olmadığı için kadın doğum doktoruna gittim. test sonuçlarıma göre - tsh(clia) 1,69 ref:0,35-5,6 - serbest t4(clia) 1,26 ref0,86-1,72 -serbest t3(clia) 2,75 ref:2,3-4,2 -fsh (clia) 6,2 (fsh6,2 lh 6,3 estradiol 76 prolaktin 27)...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Parot hormon yüksekliği

    Merhaba hocam 49 yaşındayım 4 sene önce rahim ve yumurtalıklarım alındı şimdi kan tahlillerimde parot hormon yüksek çıkıyor ve ultrason da ‘’sol lob alt polde 11 mm ovoid şekilli düzgün kenarlı heterojen hipo izoekoik solid nodül görülmektedir sol lob alt komşuluğunda 16 mm ovoid şekilli düzgün kena...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid nodulleri

    Merhaba hocam benim bi suredir bogazimda ilaç kalmış gibi takılma hissi vardı .iki defa kbb gittim .onlarda bişey çıkmadı .ultrasonda tiroid sag lobda 4×7mm boyutta izoekoik nodül izlendi denildi . serbest 1.53 tsh 0.793 sonucu çıktı kbb dr u pandemi geçsin endokrinoloji dedi .ama içim hiç rah...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid hormonu

    Merhabalar 29 yaşında bir bayanım ve hipotiroidi hastasıyım 4 senedir eutrox 50 75 alıyorum midemde gastrit ve reflü olduğu icin sabah aç nexiuim alıyorum tiroid ilacımı akşam aç alsam olur mu? teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x