Geç başlangıçlı kah

  • Merhaba hocam. Geç başlangıçlı konjenital adrenal hiperplazi hastasıyım 1 yıllık evliyim. Hamile kalamadım. Geçen yıl 31/32 günde düzenli olan adetim evlendikten sonra düzensizleşti 38/40/49 günde olmaya başladım. Endokrin doktoru hamile kalmamı kolaylaştırsın diye genkort 10 mg verdi. 3 aydır kullanıyorum 3 aydır düzenli 35 günde oldum. İlaçtan önce değerlerim 17 alfa 6.8, estradiol 55 , dheaso4 578, delta androstenedion 6,7, fsh 7.48, Lh 9.3, prolaktin 12, serbest testesteron 4.8 di. Üç aylık genkort kullanım sonrası dheaso4 551, serbest testosteron 3.2, 17 alfa 4.7, estradiol 24, fsh 4.41, Lh 4.6, prolaktin 24, delta androstenedion 5.32 olmuştur ancak henüz gebelik oluşmadı. Amh değerim 4.3 çıktı. Doktor yan etkileri olur diye ilaç dozumu artırmadı ve gerek yok böylede olur dedi. İlacı kullanmaya devam ediyorum. Bu değerlerim hamile kalmama engel mi? Nasıl bir tedavi izlemeliyim. Eşime yapılan testte hastalığa rastlanmadı ve bebeğim olursa hasta değil taşıyıcı olabilir dedi genetik doktoru. Bu ay son tahlillerimi götürecektim randevum da iptal edildi virüs nedeniyle.

  • Doktor Cevabı:

    17 alfa 6.8 dediğiniz 17 hidroksi progesteron olsa gerek. testosteron değeri ile birlikte gerçekten locah tanısı ile uyumlu. verilen tedaviden sonra hormonlarınız daha iyi ama henüz normal değerlere ulaşmamış. henüz adetleriniz de 35 günde yani yine de bozuk. ben hastalarıma dekort öneriyor ve uyguluyorum. dekort (dexamethason) 0.5 mg tablet. kilonuz 65 kg ve altı ise her gece yatmadan önce yarım tablet almanız yeterli. kilonuz daha yüksekse bir tablet alın. genkortu bugün dekorta çevirebilirsiniz. gebe kalsanız bile ilacı kesmeyin. gebelikte tedaviye devam etmek, özellikle kız bebekse gerekebilir. alacağınız dekort doz çok çok düşük olduğu için size ve bebeğe hiç bir yan etkisi olmaz. en az 15 gün sonra beklediğiniz adete 7-10 gün kala (tahminen) açlık kan örneğinde sadece serbest testosteron, 17 hidroksi progesteron, progesteron ve cortisol baktırın. bekleyin, adet başladıktan sonra adet tarihini de ekleyerek bana sonuçları bildiriniz. eşinizin sperm raporunu da göreyim. daha çok bilgilenmek için blog.drkutaybiberoglu.com, ****, doktorsitesi / facebook / instagram / youtube biberoglu linklerinde bulacağınız video ve makalelere ulaşabilirsiniz.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam çok teşekkür ederim cevap için Allah razı olsun. Hocam eşimin sonucunu mail olarak attım bakabilirseniz çok sevinirim. Yoksa burdan yazmamı isterseniz yazabilirim.

  • Hocam eşimin sperm sonucu; Hacim 1.3, kruger 5.0. sperm konsantrasyonu 94.4, haraketsiz sperm% 65.0, yerinde hareketli sperm 9.0, ileri hareketli sperm% 26.0, top. ileri hareketli sperm 31.9, görünüm normal, likifikafson abnormal, ph 7.9, lökosit kons. 0.0, viskozite abnormal, toplam hareketlilik% 35.0, hareketli sperm kons. 33.4, fonksiyonel sperm kons. 3.0, toplam sperm# 122.7, top. hareketli sperm 43.4, fonksiyonel sperm 4.0, sperm hareket indeksi 90.0, ileri hareketli sperm kons. 24.6. Hocam 30 yaşındayım. boyum 160, 60 kiloyum. Hocam burada üniversite hastanesinde gittiğim infertilite bölümü kortizon kullanırken hamile kalmamam gerektiğini söyledi kah'ı anlamadığını onu endokrinolojinin takip etmesi gerektiğini söyledi. Endokkrinoloji ise bana kadın doğum konusunda iyi bir hoca bulmam gerektiğini söyledi.

  • Doktor Cevabı:

    Bu konu kadın hastalıkları uzmanı ve hormon bozuklukları deneyimi olan hekimlerin ilgi alanıdır. ankara'da olsanız sizi değerlendirirdim. eşinizin sperm raporu normal. istediğim kan test sonuçlarını yollayınca ben sizi tekrar değerlendireceğim. önceki mesajımdaki testleri, önerdiğim zamanda yaptırıp yollayınız.

    tarihinde cevapladı.
  • Çok teşekkür ederim Hocam bugün başladım dekort kullanmaya adetime 9 gün var. Hocam tuzu ve şekeri kullanmamalı mıyım ilacı kullanırken.

  • Doktor Cevabı:

    Sorununuz nedeniyle özellikle azaltmaya gerek yok ama zaten sağlık için tuz ve şeker olabildiğince az kullanılmalıdır.

    tarihinde cevapladı.
  • Merhaba hocam dekort 8 gün kullandıktan sonra adetin 3. Günü akşam ilacı almadan sabah kan verdim. TSH 4.477 mIU/L 0.34 - 5.60 Free T3 5.86 pmol/L 3.98 - 6.94 Free T4 12.82 pmol/L 7.71 - 16.09 LH 8.07 IU/L Foliküler Faz: 2.12 - 10.89 Ovulatuar faz: 19.18- 103.03 Lüteal faz: 1.20 - 12.86 FSH 9.42 IU/L Foliküler Faz : 3.03 - 8.78 Siklus Ortasi : 4.54 - 22.51 LütealFaz :1.79-5.12 Postmenapoz :16.74-113.6 Estradiol 31.76 pg/mL 2Foliküler Faz : 27 - 122 Siklus Ortasi : 95 - 433 LütealFaz :49-291 Postmenapoz :

  • Doktor Cevabı:

    Siz sanırım okuduğunuzu anlamıyorsunuz. 2 nisan tarihli mesajımı tekrar okuyun. ben 8 gün hap kullanıp kan aldırın, kandan önceki akşam hapınızı almayın, adetin 2,3. günü kan aldırın demedim. ayrıca troid beziniz yeterince çalışmıyor. sizinle dijital ortamda süreci götürmemiz mümkün değil. burada yazışmayı sonlandırıyoruz. tekrar yazmayın, bulunduğunuz yerde tedavi olun. ya da gelin bizzat değerlendireyim.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Yumurta toplatma

    Hocam.24 yaşında bekarım.cikolata kistim var yumurta rezervim az olduğu için karından yumurta toplama işlemi yapilacakti.virus çıktığı için ertelendi bu ayın sonuna kaldı ben istanbul dışında yasıyorum toplama işlemi istanbulda yapılacak.beni yumurta toplama islemi için adetin 2.yada 3. günü çağırdı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alparslan Baksu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam rica etsem cevaplar mısnız

    İyi günler hocam sevgilimle sürtünme yoluyla ilişki yaşadık çamaşırsız onda da yoktu bende de yoktu çamaşır boşalma felan olmadı ama benim pesinim ucu vajinasına değdi zevk suyu geldi kendisi bakire 11.02.2020 de adet olmuş biz ilişkiyi 05.03.2020 de yaşadık ilişki sonrası baya stres yaptı 11.03.202...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Fadime Demircan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Non klasik kah infertilite

    Hocam yeniden merhaba. söylediğiniz gibi geç başlangıçlı konjenital adrenal hiperplazide tedavisi için deltacortilden dekort 0.25 mg a geçiş yaptım. beklenen adet tarihinden 7 gün önce kan testlerini yeniledim fakat deltacortil içerken 35 gün olan adetlerim dekortla 28 güne düşünce ben testi biraz g...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Çikolata kisti ve gebelik

    Merhaba sayın hocam ; 22 yasındayım yaklaşık ilk adet görmeye basladımdan beri adetim hep sancılı ve gün olarak az gecer. 2 yıllık evliyim ve sadece 1 seneye yakın korundum hamile kalamadım. evli oldugum için bebek düşünüyorduk ama gittiğim muayenede sol overde 52×36 mm büyüklüğünde bi çikolata ki...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kemal Özerkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kızlık zari

    Merhaba hocam adet günüme daha bir kac gün varken yuzeysel mast yaptim da ardindan karın ağrısı ve kirli kan gelmeye başladı sizce normal bisey mi yani masttan sonra adet erken olunabiliyor mu?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Canel Çınar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İnfertilite

    Hocam merhaba.. adetin 14.günü 11.5mm iken renkli dopplerle teyit ettik yumurta çatlamış... bugün adeti. 23.günü progesteron baktırdım 5.98 çıkmış.. yumurta erken çatladığı için mi değer düşük. bir de bu değerle kesinlikle gebelik olmaz denilebilir mi?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hocam rica etsem cevaplar mısnız

    İyi günler hocam sevgilimle sürtünme yoluyla ilişki yaşadık çamaşırsız onda da yoktu bende de yoktu çamaşır boşalma felan olmadı ama zevk suyu geldi benim pesinim ucu vajinasına geldi zevk suyunda kendi bakire 11.02.2020 de adet olmuş biz ilişkiyi 05.03.2020 de yaşadık ilişki sonrası baya stres yapt...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ayhan Şahinler

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Spermiyogram sonuc

    Hocam merhabalar ben spermiyogram testi yaptirdim lütfen yorumlarmisiniz ? bir sorun varmı? doğal yolla gebelik oluşurmu şimdiden allah razı olsun ... miktar=4 renk =krem viskozite =artmis ph=8 sayi=108 800 000 total sayi =435 200 000 total motil sperm sayisi = 261 120 000...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Burak Sivaslıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Normal yoldan gebelik şansı

    Hocam sorulacak soru olarak görmüyorsanız cevaplamayın lütfen.yaşamış olduğum acıyı siz yaşasaydınız acaba abartmayın lütfen diyerek böyle rahat konuşabilecek miydiniz?üslubunuzu hiç hoş bulmadım. herkes ne yaşadığını kendi bilir.çok ciddi derecede yanma oldu ve sıçradım bunun üzerine muayene eden...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. İsmail Temur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kortizol pihtilasma

    Merhaba hocam benim 4 yasinda 1 oglum var ondan sonra 4 kimyasal bir dis gebeligim oldu hasimato hastasiyim troid degerlerim nirmal ama mthfr677 ve pai heterizigot bir sonraki gebelikte prednol 4mg ve heparin onerildi ama prednol bebek icin baya sakincalari varmis kullanmamda sakinca okur mu acaba b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yumurtlama bozukluğu

    Hocam merhaba.. pcos hastasıyım. adetin 4.günü femara başladım günde iki tane.. adetin 13.günü 11.5mm de çatlamış yumurta. çok erken değil mi? boyutu küçük olunca kalitesi düşük mü olur acaba? gebelik ihtimali yaratabilir mi bu büyüklük. bir de bugün adetin 22.günü daha önce hiç olmayan kasıklarda b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Spermiyogram

    Sperm yogunlugu 108.000.000

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Burak Sivaslıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İnfertilite

    Hocam merhaba.. pcos hastasıyım aynı zamanda haşimato var. adetin 4.günü femara başladım günde iki tane.. adetin 13.günü 11.5mm de çatlamış yumurta. çok erken değil mi? boyutu küçük olunca kalitesi düşük mü olur acaba?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Penisin içine yabancı cisim kacmasi

    Hocam iyi günler 25 yaşındayım bundan 8 yıl önce penisimin icine toplu iğne kaçtı (iğnenin sivri kısmı penisin uç kısmına denk gelecek şekilde) bu zamana kadar bir problem yaşamadım fakat son 3 aydır ilk ilişkiden sonra ikinci kez ereksiyonda zorluk çekiyorum bir ilgisi olabilir mi? teşekkür ediyoru...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Cevdet Kaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İnfertilite

    Hayırlı ramazanlar dilerim hocam, bütün tetkikleri yaptım hocam sperm değ**** 4 milim sperm konst. 55 milyon ileri hareket 46.0 toplam hareket 57.0 hsreketsizlik 43.0 morfoloji 14 hocam eşimin adet döngüsü günü şaşmıyor 28 günde bir.. hsg yaptık 1 yıl önce tüpler açık.. yumurtalar büyüyor artı iki a...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Burak Sivaslıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x