Gebelikte troid

  • Hocam merhabalar,esim 6,5haftalik hamile son kontrollerinde t3,t4 oranlari normal tsh orani 6,5 cikti.gereken degerden yuksek ciktigi icin dahiliyeye gonderdi ordaki doktor tekrar kan ve ultrasyon istedi,ultrasyon da normal trioid. cikti,bir tane ilac yazdi,euthyrox bes gunluk surelerle yarim tabletten iki tablete kadar 20 gunluk kullanim suresi verdi benim sorum bu ilacin gebelige ve cocuga bir zarari olurmu,baska tedavi yonemleri onerirmisiniz,beslenmede ne tur gidalar alinmasi bu durumu duzeltir...

  • Doktor Cevabı:

    Sayın zafer bey, eşinizin bu ilacı kullanması gerekiyor.çocuk ve eşiniz üzerinde olumsuzluk yaratmaz.bilakis kullanmazsanız olumsuzluklar olur.doz ayarı için,4 haftalık aralarla bir endokrinolog tarafından takip edilmesi gerekirsaygılar

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tsh düşüklüğü

    Merhaba hocam. gebeliğimden beri troid ilacı kullanıyorum. şuan oğlum 15 aylık. emziriyorum. sabah uyanırken çok yorgun oluyorum. elim ayağımda uyuşukluk, sinirlilik ve unutkanlığım var. yüzüm ve elimde çok kuruluk var. en son 8 ay önce tahlil yaptırmıştım tsh 0.84 (referans 0.48–4.8) serbest t4 1.4...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh düşüklüğü

    Gebeliğimden beri troid ilacı kullanıyorum. şuan oğlum 15 aylık. emziriyorum. sabah uyanırken çok yorgun oluyorum. elim ayağımda uyuşukluk, sinirlilik ve unutkanlığım var. yüzüm ve elimde çok kuruluk var. en son 8 ay önce tahlil yaptırmıştım tsh 0.84 serbest t4 1.49 du. 75 mg levotirion kullanıyorum...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Erken menopozda hamilelik mümkün mü?

    Eşim şu anda 37 yaşında. 27 yaşında erken menopoz teşhisi konulmuş. prognova alıyor, her ay bu ilaca bağlı regli oluyor. bunun yanında troid hormonları tam çalışmadığından levatiron kullanıyor. tsh hormonu şu anda 2,8 bandında. en son gittiğimiz hastanede tüm tetkikler yapıldı. hipofiz hormonları no...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özgür Kan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • 34 hafta+5 günluk gebelik tsh normal serbest t4 düşük

    Merhaba hocam gebeligimde 27 haftalıkken asm deki kontrolumdeki sonuçlarım serbest t4 0.82 ng/dl çıktı referans aralığı ( 0.93- 1.7)yazıyor, tsh 2.37 (0.50 - 5.10) çıkmıştı .. dr um tsh normal olduğu için serbest t4 önemli değil demişti ilaç vs başlanması ... gebelik öncesi 2mm boyutunda nodül vardı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Erken menepozda hamilelik mümkün mü? neler yapilabilir

    Eşim şu anda 37 yaşında. 27 yaşında erken menopoz teşhisi konulmuş. prognova alıyor, her ay bu ilaca bağlı regli oluyor. bunun yanında troid hormonları tam çalışmadığından levatiron kullanıyor. tsh hormonu şu anda 2,8 bandında. en son gittiğimiz hastanede tüm tetkikler yapıldı. hipofiz hormonları no...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erdal Aktan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelikte tsh normal serbest t4 hafif düşük

    Merhaba hocam gebeligimde 27 haftalıkken asm deki kontrolumdeki sonuçlarım serbest t4 0.82 ng/dl çıktı referans aralığı ( 0.93- 1.7)yazıyor, tsh 2.37 (0.50 - 5.10) çıkmıştı .. dr um tsh normal olduğu için serbest t4 önemli değil demişti ilaç vs başlanmadı ... gebelik öncesi 2.6x2 mm boyutunda nodül...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Serbest t4 düşüklüğü

    Merhaba hocam gebeligimde 27 haftalıkken asm deki kontrolumdeki sonuçlarım serbest t4 0.82 ng/dl çıktı referans aralığı ( 0.93- 1.7)yazıyor, tsh 2.37 (0.50 - 5.10) çıkmıştı .. dr um tsh normal olduğu için serbest t4 önemli değil demişti ilaç vs başlanmadı ... gebelik öncesi 2.6x2 mm boyutunda nodül...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarık Akçal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh 2.97, serbest t4 0.79 , 33+5 haftalık gebelik

    Merhaba hocam gebeligimde 27 haftalıkken asm deki kontrolumdeki sonuçlarım serbest t4 0.82 ng/dl çıktı referans aralığı ( 0.93- 1.7)yazıyor, tsh 2.37 (0.50 - 5.10) çıkmıştı .. dr um tsh normal olduğu için serbest t4 önemli değil demişti ilaç vs başlanmadı ... gebelik öncesi 2mm boyutunda nodül vardı...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh normal serbest t4 hafif düşük

    Merhaba hocam gebeligimde 27 haftalıkken asm deki kontrolumdeki sonuçlarım serbest t4 0.82 ng/dl çıktı referans aralığı ( 0.93- 1.7)yazıyor, tsh 2.37 (0.50 - 5.10) çıkmıştı .. dr um tsh normal olduğu için serbest t4 önemli değil demişti ilaç vs başlanması ... gebelik öncesi 2mm boyutunda nodül var...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ertan Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hcg artışı

    Merhaba hocam. cumartesi günü 72.9 olan beta hcg çarşamba yani bugün 107 çıktı. yükseliş normal mi? ikiye katlaması gerekmiyor muydu? tsh 3.69 tiroit de fazla sanki. şimdi vajinal ultrasonla baktı doktor. kanama vs yok ama artış evet düşük dedi . sizce ne yapmalıyım? euthyrox 20mg kullanıyordum 3...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet düzensizligi

    Anlıyorum teşekkür ederim hocam ,tsh degerimde 2.1854 ,ayrıca 5 aydır bebek istiyoruz ama olmuyo rahatsızlığımdan dolayı ,doğal yollardan olma şansı var mı ,nasıl bi yol izlemeliyiz yardımcı olur musunuz yanınıza gelmem gerekiyorsa gelebilirim..

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlaç kullanımı

    Hocam ben 5 haftalık hamileyim troidlerim sınırda euthroxy 25 mg başlandı aç karna aticam. kan hapı da başlandı (ferrum ) o da aç karna atılmasi gerekiyor ikisini birlikte atsam sıkıntı olur mu

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Adet hamilelik tiroid

    Hocam merhabalar 5 ay önce kan testi yaptırdık tiroidim tsh yüksek çıktı fakat bi belirtisi olmadığı için baktırmadık bazen kalp çarpıntısı oluyor sık idrarım var o kadar adetlerim sırasıyla 1 gün önce 2 3 veya 5 6 gün gecikmeyle oluyodu düzenliydi yani 8 aralık 12 ocakta adet oldum 2 şubatta sevgil...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tpo ve hamilelik

    Merhaba hocam bugun tyapılan troid hormon testlerimde t3 t4 tsh anti tg normal iken anti tpo 141 cıktı bu gebelik olmasına engelmidir?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Külal Çukurova

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik ve tpo

    Merhaba hocam bugun tyapılan troid hormon testlerimde t3 t4 tsh anti tg normal iken anti tpo 141 cıktı bu gebelik olmasına engelmidir?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Erkut Harmancılar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x