Gebelikte serbest t4 0.82 tsh normal

  • Merhaba hocam 27+⁵ gebelik haftam . hafta basinda ASM de gebelik takibinde bir takım tetkikler yapıldı . şimdiye kadar yapılan tetkikler içinde troid hormonu olarak serbest T4 ve TSH de bakılıyordu ve bu zamana kadar her ikisi de normaldi gerek Gebelik öncesi gerekse gebelikte daha önce yapılan 3 kez bakılan T4,TSH normaldı .Gebelik öncesinde troid hormanlarimda bir sıkınti yoktu fakat 2x4 mm çapında son 1 yılda nodül olusmustu . 4 senedir yılda bir kez boyun ultrasonu yaptırıyorum lenf nodu takibi amaçlı ama büyüme yada küçülme de söz konusu değil lenf nodunda .. ASM deki kontrolumde sonuçlarım serbest T4 0.82 ng/dL çıktı referans aralığı ( 0.93- 1.7)yazıyor, TSH 2.37 (0.50 - 5.10) ... İlaç kullanmam gerekiyor mu ? Aile hekimi sınır değerlerde cihaz ölçüm kaynaklı olabilir dedi .Kendi kadindogum doktoruma 14 gün sonra randevum var kendisiyle görüştüm normal sonuçların dedi. Ama düşük az da olsa bebeğe zararı olur mu ? .internette yazılanlardan korktum bebeğin gelisimini ve zekasını etkilediği vs yaziyor.Tesekkur ederim şimdiden


Antalya Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hashimoto muyum

    Sayın hocam benim tsh yüksekliğim tesadüfen farkedildi yıllardır levotiron 50 mg kullanıyorum. kesin tanı için testler yaptırdım anti tpo: 5.50 referans aralığı; 0-5,61 anti tg: 5.50 referans aralığı; 0-4,11 tsh; 0.93 usg sonucu bulguları; tiroid her iki lobda parankim hafif heterojendir. tiroid...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Gürkan Avcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Uygunsuz sinüs taşikardi

    Hocam merhaba 20 yaşındayım. kaygılı ve çok hastalık hastası biriyim sürekli kendimi ve kalbimi dinliyorum ve sınava hazırlanıyorum. 6 aydır her gün şiddetli çarpıntılar yaşıyodum nabız 150 civarı oluyodu. 1 ay önce kardiyolojiye gittim ve ekg sırasında hep olan hatta daha şiddetli çarpıntı atağım v...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipertroidi

    Hocam merhaba dokuz sene önce hipertroid geçirdim tedaviyle düzelmişti iki sene önce yeniden tekrarladı iki senedir de propycil kullanıyorum hormonlarim normale donmeye basladi ultrason da da klinik takip yeterli diyorlar bu hastalıktan kurtulabilmek için ilacla devam mi etmeli yoksa ameliyat yada...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lenf nodlari

    Hocam nasilsiniz iyisinizdir insallah annemin bogazin da 2 yildir sorun var hocam bi turlu sonuc alamadk biyopsi den bi ara verdik tekrar bogazi agriyinca tekrar biyopsi oldu sonucu yazim tani: sag jugulodigastrik bileske lenf nodu, ias+hb -immatur lenfoid hucreler not: sitomorfolojik bulgular lenfo...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid nodül hakkında

    Hocam merhabalar, bogazımda iki adet troid tesbiti oldu. sol nodül 12mm ve maalesef kötü huylu cıktı. biyopsi sonucu maling sitoloji ve tiroid papiller korsiyum ile uyumlu olarak degerlendirildi. ultrasyondada düzgün kontürlü hipoekoik nodül izlenimi tesbit edildi, ameliyat olmam gerekiyormuş sizden...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İsmail Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Zehirli guatr

    İyi günler ferit hocam bir yakınımın zehirli guatr var ve son zamanlarda boğazında başında hatta omuzlarında kollarında bile şiddetli ağrıya sebep olduğunu söylüyor. dr. ameliyat olması gerektiğini söylüyor ama kendisi korkuyor. sizce ameliyat tek seçenek mi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mng guatr teşhisi

    Sayın hocam ultrason sonucu: troid glandda büyüğü sağda 28x21 mm boyutunda olmak üzere bazısı kistik komponentlere sahip, hetorojen, izoekojen, düzgün sınırlı semisolid ve solid multipi nodüler oluşum izlenmiştir(mng ?) troid değerleri normal. hocam sizce biyopsi yapılması gereklimidir? ultrason s...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Roccutane ve hipertiroidi

    2 aydır roaccutane kullanıyorum ilk ay günde 30 mg ikinci ay günde 40 mg şeklinde kullandım. hipertiroidi geçmişim var bir süre ilaç kullandım ancak uzun bir süredir kullanmıyorum ve hormonlarimada baktirmadım cildiye doktorum tiroit hormonlarima bakmadı hemogram ve kolesteol vs değerlerime bakti il...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid nodülü

    Sayın hocam ultrason sonucu: troid glandda büyüğü sağda 28x21 mm boyutunda olmak üzere bazısı kistik komponentlere sahip, hetorojen, izoekojen, düzgün sınırlı semisolid ve solid multipi nodüler oluşum izlenmiştir(mng ?) troid değerleri normal. hocam sizce biyopsi yapılması gereklimidir? ultrason...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • ...............

    Merhaba ayşe hanım.benim papiller tiroid kanseri nedeniyle tiroidlerim alındı.şuan da hamileyim. t4 değerim 1.37 (ref.aralığı 0.93-1.71) tsh değerim 0.91 (ref.aralığı 0.48-4.8) levetiron 125 mg kullanıyorum.bu değerler normal mi acaba?hamilelikte bu değerler nasıl olmalı?kolay gelsin şimdiden...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid sonuçları

    Hocam bir de gebelik için kullandığım folic asitin içerisinde iyot da mevcut. 150 miktarı. iyot olmasının bi zararı olur mu tiroidim için, iyotsuz mu tercih etmeliyim yoksa devam edeyim mi?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ömer Bender

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid sorunu

    Troid gland parankimi heterojendir troid sag lob orta zonda 5.2×4.2mm boyutunda düzgün sınırlı milimetrik kalsifikasyonlar icerenhipoekoik solid nodül izlendi tiroid sol lob istmus bileşkesinde 4.6 x 2.1 mm boyutunda düzgün sınırlı milimetrik kistik dejenere alanlar içeren izo ekojen nodül izlendi t...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hasan Mercan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Zehirli guatr teşhisi

    Hocam saygılar sunarım annem yaklaşık 8 yıldır şeker hastası 22. mart 2021 tarihinde yapılan tahlilinde zehirli quatr var denmiş hekim tarafından son bir kaç yılda yapılan tsh değerleri aşağıdadır 22.03.2021 15:23 serbest t4 1.69 ng/dl 0.89-1.76 22.03.2021 15:23 vitamin b12 345 pg/ml 211-911...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid sonuçları

    Sağolun hocam. erken dönemde farketmem bebek için olumlu olmuş mudur? yada şuana kadar bebek için bi zararı olmuş mudur bu kadar yüksekliğin?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ömer Bender

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid sonuçları

    Merhaba hocam daha öncede size yazmıştım son tsh ölçümüm yüksek çıktı. 3,63 ve 2 haftalık gebeliğim var kanda hcg testinde. doktorum 50 mg euthyrox verdi sabah 1 tane. 1 ay sonra tekrar test vereceğim. hocam gebeliğe bağlı olarak mı çıkmıştır tsh tekrar. ilacı ileri dönemlerde kesilmesi gibi bi duru...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ömer Bender

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x