Gebelikte kolesterol

  • merhaba doktor bey 26 yaşındayım 36 haftalık gebeyim koletrol değerlerim HDL-C :107 TRIGLISERID :229 CHOL :304 LDL-C:151 çıktı sizce normal mi ne yapmam gerekir teşekkür ederim iyi günler

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Dogum kontrol yan etki

    Hocam yaklasik iki senedir yazz kullaniyorum. 22 yasindayim. alkol sigara kullanmiyorum, kilo problemim yok. aile hekimliginde kan testi yaptirdim. kolestrol, trigliserid ve hdl kolestrol yuksek cikti. doktor da bunun yazz'dan kaynaklanabilecegini soyledi. eger ilac yuzunden kotu huylu kolestrol yuk...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik hakkinda

    Doktorum kız arkadaşım ilişkiden tam 23 gün sonra aile hekiminde kan testi verdi ve sonuçlar şu şekilde yazıyor. ref aralığı sonuç beta-hcg - 0 trigleserid - 0 ldl kolesterol -...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimato veya tiroit rahatsızlığı hk

    Doktor bey merhaba, bayan, 33 yaşında 60 kiloyum. ellerim göğsüm ve yüzümde oluşan örümcek damar ismi verilen kırmızı lekeler ve avuç içlerim ayak altlarımın çok kırmızı oluşundan, karaciğer rahatsızlığı aramak için birçok test yapıldı, ortalama çoğu iyi değerler arasında çıkmasına rağmen t4 serbest...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sinüs taşikardi

    Hocam çok teşekkür ederim tekrar rahatsız ediyorum sabah kalktığımda ilacı içene kadar kalbim çok hızlı atıyor ve göğüs ağrısı oluyor kahvaltı zor yapıyorum hemen dideral içiyorum göğüs ağrım geçiyor. her sabah aynı şeyi yaşıyorum 130lara çıkıyor bulaşık yıkıyorum ayakta durunca gözlerim kararıyor f...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh yüksek mi gebe kalmak icin

    Hocam tsh normalmi gebe kalmak için tsh:4.07 t3:3.89 t4:1.19 d vitamn:6 prolaktin:30

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yorgunluk halsizlik sinir

    İyi günler ellerim kollarım bacaklarımda sürekli olan uyuşukluk karıncalanma sık sık göz kararması baş dönmesi baş ağrısı son zamanlarda bulantı sebebiyle verdiğim tahlil sonuçlarında b12 184 (referans126_505) ferritin 13(10_120) üre 14(17_43) bun 6.5(7_25) alt 27 ast25 kolesterol 127 trigli...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hangilerini yemem gerekiyor

    Merhabalar doktor 23 haftalık hamileyim yumurta yemem gerekiyor fakat yumurta hem midemi bulandırıyor hemde kaşınmama sebep oluyor yumurtadan alacağım besini ne yersem bebeğime geçirebilirim acaba

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Zümrüt Çalışkan Şenay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamilelikte kan testi sonuçları

    Merhaba hocam , 15 haftalık hamileyim kan testi sonuçlarımda aşağıdaki değerler yüksek çıktı bir problem olabilir mi gebelikte normal mi acaba bilgi verebilirseniz sevinirim. alp 432 / ref araligi 33 -98 bilirubin direkt 0,52 / ref araligi 0.00 - 0,20 bilirubin total 2,08 / ref araligi 0,20...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelikte kan testi

    Merhaba hocam , 15 haftalık hamileyim kan testi sonuçlarımda aşağıdaki değerler yüksek çıktı bir problem olabilir mi gebelikte normal mi acaba bilgi verebilirseniz sevinirim. alp 432 / ref araligi 33 -98 bilirubin direkt 0,52 / ref araligi 0.00 - 0,20 bilirubin total 2,08 / ref araligi 0,20...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebeli̇kte karaci̇ğer yağlanmasi

    Merhaba şu anda 12 haftalık hamileyim ama gebelikten önce karaciğer yağlanması başlamıştı tahlil yaptırdım şu anda var ne yapabiliirm bebeğime zararı var mıdır bilgi lütfen

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamilelik ve kolestrol

    24 haftalık gebeyim 1 bucuk ay önce 220 olan kolestrol degerim simdi 295 ve ne kadar dikkat etsemde düsmüyor, karantinadan dolayi cok haret edemiyorum ancak evin icinde en az yarim saatlik yürüyüsümü yapıyor, besinlerime dikkat ediyorum, kadın doğum doktorum bi kardiyologa danısmami istedi malum ha...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Güllü Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebe kalamama

    Hocam hocam hamile olmak istiyorum ultrasyonda herhangi bir şey çıkmadı doktor normal dedi yumurtalıkla iyi dedi adetmin 5. günü test yaptırdım aç karnına e2 14.52 prolaktin 14.96 t3 4.12 t4 0.98 progesteron 0.41 tsh 1.3 fsh 7.73 egfr 125.84 ldl 107.7 kolestrol 200 glukoz 93.5 ilçede olduğum için do...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Neslihan Sultan Hazar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolesterol

    Hocam merhaba. 27 yaşında 4 aylık bebeği olan emziren anneyim. gebeliğim de kolestaz ve gestasyonel diyabet geçirdim. haftasonu ağır bir kahvalti yapip tekrar uyudum. uyandigim da kendimi çok yorgun ,tüm gücü bitmiş, acıkmış hissettim. şekerimin düştüğünü sanıp evde ki ölçüm cihazımla ölçüm yaptim s...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mehmet Fethi Alişir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ldl kolestrol

    Hocam merhaba. 27 yaşında 4 aylık bebeği olan emziren anneyim. gebeliğim de kolestaz ve gestasyonel diyabet geçirdim. haftasonu ağır bir kahvalti yapip tekrar uyudum. uyandigim da kendimi çok yorgun ,tüm gücü bitmiş, acıkmış hissettim. şekerimin düştüğünü sanıp evde ki ölçüm cihazımla ölçüm yaptim...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamilelik risk

    Merhaba doktor hanım ben yüksek kolestrol sebebiyle 40mg dozda ilaç kullanıyorum hastalığım doğumsal genetik çocukluk döneminden itibaren başlandı ilaçlara 25 yaşındayım. gebelik düşünüyorum ilaç kullanımını bıraktığımda olası sonuçlar beni endişelendiriyor, gebe kalabilme ve hamilelik sürecinde...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Füreya Zilal Hocagil

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x