Gebelikte corasprin kullanımı

  • Merhaba 25 haftalık gebeyim 22.haftamda ayrıntılı ultrasonda uterin arterde yüksek direnç tespit edildiği için doktorum corasprin kullanmamı söyledi. Ancak daha sonra kendiliğinden düzelebilen bir durum olduğunu duydum ve kullanmadım. Geçen hafta ultrasonda bebeğimde 1 haftalık gelişim geriliği saptandı ve doktorum tekrar arteri kontrol etmeden corasprin kullanmamı söyledi. Hem kullanmaktan hem de kullanmamaktan korkuyorum bu durumda bana ne önerirsiniz corasprinin bebeğime bir zararı olur mu?

  • Doktor Cevabı:

    Aspirin gebelikte sık kullandığımız bir preparattır, 100-150 mg aspirin indikasyon varsa 12-36 haftaya kadar güvenle kullanılabilir

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 4 / Oy veren : 1 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Gebelik d vitamini

    Merhaba hocam size bir sorum olacaktı yanıtlarsanız çok sevinirim gebeliğimin hemen öncesinde d vitamini düzeyim 20 çıkmıştı ve 2 hafta boyunca yüksek dozda d vitamini kullandım (1000 ünitelik 15 damla yaklaşık 15000 ıu) kullanmamın 2. haftası gebeliğin oluşumuna denk gelmiş oldu bir zararı olmuş mu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Yayla

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İkili tarama

    İyi gunler hocam 11 haftalik hamileyim ikili tarama testi sonucum yaş 1:682 kombine trisomy 21 1:2267 cut off degeri alttinda trisomy 13/18+nt 1:1000 cut off altinda diyor bunlar sorunsuz mu demek oluyor acil cevaplarsanız?? cok sevinirim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Yayla

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İkili tarama

    İyi gunler hocam 11+5 hftalik hamileyim ikili tarama testi sonuclari: yaş 1:682 kombine trisomy 21 1:2267 trisomy cut off degeri altinda, trisomy13/18 +nt 1:1000 hepsi cut off degeri altinda sizce risk var mi?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Yayla

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Pıhtılaşma ve hematom

    Mthfr c677t :hetero mthfr ca1298c :hetero pa1-1(4g/5g) :4g/4g anti̇ trombi̇n 3 anti̇jeni̇ : 155 ref:70-125 protei̇n c: 129 ref:70-140 protei̇n s :93 ref:55-160 hocam bu sonuçlara göre enox0,4 ve aspirin 100 mg folibol 5mg ve decavit prinatal verildi .fakat hematom oluşunca kesin dediler...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mehmet Uludoğan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelikte covid aşısı

    Hocam merhabalar 32 haftalik gebeyim. alerjik astim hastasıyım.covid aşısı olan sinovac 1.dozumu 18.haftada,2.dozumu 22 haftada oldum. hatırlatma dozu olan 3.aşiyi gebelikte öneriyor musunuz,yine aşı tercihim sinovac mi olmalı.. çok teşekkür ederim,iyi çalışmalar

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Derman Başaran

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 11. hafta tekrar kahve akinti

    Merhaba. 11 hafta 5 günlük hamileyim. 6 haftalıkken önce pembe sonra kahve akıntım başlamıştı. doktora gittim normal demişti. ayakta çalışıyorum. birkaç gün sonra pıhtı düşünce başka bı doktora gittim. bebeği kalb atışını gördü. düşük tehliken var. dedi progestan verdi. i̇ki hafta yattım.bir ay kull...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Yayla

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Akciğer iğnesi

    Merhaba bende ikiz hamileyim 29 haftalık dr bana akciğer geliştirici iğne verdi bu sabah iki tane yaptım diğeri ne zaman olucak yan etkisi var mı yeme içmeme dikkat etmem gerekiyor mu hiç bir bilgim yok.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Arif Güngören

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan uyuşmazlığı pozitif

    Hocam iyi aksamlar. ben detayli ultrason icin 21 haftada size gelmistim. herhangi bir sıkıntı gözlenmedi. esimle aramizda kan uyusmazligi var ve kanamalarim oldugundan dolayi 15. haftada uyusmazlik ignesi oldum. sizde benden indirect coomb testi istediniz ama biz bursa.disinda oturduğumuz icin size...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kaan Pakay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tah sonuç değerlendirme

    Merhaba hocam. bi düşük iki kimyasal gebelik yaşamıştım. tahlil sonuçlarım şu şekilde. sıkıntı var mı acaba? şimdiden teşekkürler amh 5.60 fsh. 7.40 estradiol. 30.90 tsh. 2.160 lh 16.30 prolaktin 20.00 trombofili paneli 6lı - normal i̇nositol kullanma önerisi geldi ama işe yarar mı bilemedim

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hakan Kanıt

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tomografi kapısının önünde 5 dakika beklemek

    Hocam gebeyken 4 5 dakika tomografi kapısının uzağında beklemek bebeğe zararı olur mu 35 haftaligim

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hakan Kanıt

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tah sonuç değerlendirme

    Merhaba hocam. bi düşük iki kimyasal gebelik yaşamıştım. tahlil sonuçlarım şu şekilde. sıkıntı var mı acaba? şimdiden teşekkürler amh 5.60 fsh. 7.40 estradiol. 30.90 tsh. 2.160 lh 16.30 prolaktin 20.00 trombofili paneli 6lı - normal

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Yayla

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek genişlemesi

    Hocam üçüncü gebeliğim ilk iki gebeligim gayet sağlıklı yazılar çocuklarım 21 haftalık gebeyim üçlü tarama testi yapmadım renkli ultrasyonda sağ böbrek 4 mm genişlik var dedi down sendromu belirtisiymis kağıda baktığımda ense kalınlığı 4.2 hani bı iki doktora sordum gayet normal bulgular dedi dizind...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Arif Güngören

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Böbrek genişlemesi

    Hocam 21 haftalık gebeyim üçlü tarama testi yaptırmamış tüm yalnız iki gebeligim gayet iksiide sağlıklı dogdu ama bu üçüncü gebeligimde renkli ultrasyonda sağ böbrek 4mm genişlik var dedi doktor down sendromu belirtisi olabilir dedi ama bende kağıttan ense kalınlığına baktım 4.2 mm normalmiş bı iki...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Yayla

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek genislemsi

    Hocam bu benim üçüncü gebeliğim ilk iki gebeligimde bebeklerim gayet sağlıklı doğdular hiç bir problem yok bu üçüncü gebeligimde ayrıntılı ultrasyonda böbreği 4 mm genişlik var dedi ve down sendromu belirtisi dedi üçlü tarma testi yapmadim ve kağıdı inceledim ense kalınlığı 4.2 mm bı doktora daha so...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kaan Pakay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Emar zarar li mi gebelikte

    Hocam sorularıma cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim öncelikle hocam ben 34+2 hamileyim nöroloji doktorum beynim için bende emar istedi sizce zarar verir mi bu süreçte bebeğime emar sizin cevabınız benim için cok önemli

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hakan Kanıt

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x