Gebelik şekeri

  • Merhaba hocam 26 haftalık gebeyim 10 gün önce şeker yuklemesinde gebelik sekerim çıktı. Şu an diyetteyim ve bütün ana öğünlerden önce ve sonra ölçüm yapıyorum açlık 60-80 arası tokluk 2.saat ise 90-120 arası çıkıyor sizce değerlerim böyle normal mi? İnsülin başlanmasına şu an için gerek var mı?

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba çok geçmiş olsun gestasyonel diyabette açlık kan şekeri 95 in altında 1 saat tokluk 140'ın altında olması istiyoruz gayet güzel kan şekeri takipleriniz gene de 15 günde bir endokrinde kontrole gitmeniz iyi olur hayırlı günler dilerim.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hipertiroidizim

    Hocam gebeyim tsh0.9 t4 1.19 bu durumda ilaç kulanmam gerekiyormu

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Mina Gülfem Kaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipertiroidizim

    Merhaba hocam ben hastaniz agridan hamileyim tsh 0.9 çıktı ne yapmaliyim

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Mina Gülfem Kaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh ve gebelik

    Hocam teşekkürler zaman ayırıp yanıtladığınız için. tsh değerlerine göre kullanmam gerekiyor anladığım kadarıyla.

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Erdal Kan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh ve gebelik

    Merhaba. 6 haftalık hamileyim. tsh değerim birer hafta arayla 3.27 ve 3.78 çıktı. serbest t4 ve t3 ile anti tg ve anti tpo normal aralıkta. i̇ç hastalıkları uzmanı levotiron 25 mg kullanmam gerektiğini söyledi ve troid ultrasonu istedi. bu ilacı kullanmamın bir sakıncası var mı?

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Erdal Kan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Levotiron ve troid ultrasonu

    Sayın doç.dr.elif turan merhaba. 5haftalık hamileyim. tsh değerim birer hafta arayla 3.27 ve 3.78 çıktı. i̇ç hastalıkları uzmanı levotiron kullanmam gerektiğini (tabletin yarısı ile başlayarak, bir ay sonunda kontrol ile) söyledi ve troid ultrasonu istedi. bu ilacı kullanmamın bir sakıncası var mı?...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Elif Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Endokrinoloji

    Hocam merhaba, iyi akşamlar. sorumu cevaparlarsanız çok sevinirim. ben doktora gittiğimde emar çekildi (böbreklerim ilaçlı) ve bana bu sonuçlar verildi. kötü bir şey var mıdır yok mudur? tedaviye ihtiyaç duyuyorum muyum? yardımcı olursanız çok makbule geçer. sol sürrenalde28*22mm solid lezyon izlenm...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Elif Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Anti tpo değeri

    Merhaba hocam benim anti tpo değerim 18 ama diğer bütün tiroid değerlerim normal. ultrason da normal. ürtiker oluyor ben de 2 sene önce de olmuştu geçmişti tekrar başladı . anti tpo ile tek başına ilgisi olabilir mi? anti tpo ile alakalı ise tsh veya diğer troid değerlerinin de yüksek olması gerekmi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Elif Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik şekeri

    Merhaba hocam 28 haftalık gebeyim evde şeker ölçüm cihazıyla şekerimi takip ediyorum açlık şekerim yemekten yarm saat önce 60 ile 68 arası çıkıyor tokluk şekerim yemekten 1 saat sonra ise 90 ile 125 arası çıkıyor sonuçlar normal mi acaba

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anti tpo yuksek

    Hocam merhaba benim anti tpo değerim 18 ama tsh t4 t3 olan diğer değerlerim normal.hasimato hastalıgı tanısı için tponun yüksek olması yeterli mi yoksa tsh yükselmesi mi gerekiyor?öyleyse ilaç mı kullanmam lazım bu tahlillere göre , ürtiker başladı sorunun bundan olabileceğinden şüpheleniyorum teşek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Dehi̇droepi̇androsteron sülfat (dhea-so4) yüksekli̇ği̇

    Hocam merhaba dehi̇droepi̇androsteron sülfat (dhea-so4) 634.4 serbest t4 1.16 tsh 1.73 folli̇kül sti̇mülan hormon (fsh) 5.64 prolakti̇n 11.1 estradi̇ol (e2) (serum/plazma) 185 lütei̇ni̇zan hormon (lh) 53.8 lütei̇ni̇zan hormon (lh) 53.8 total testosteron 70 i̇nsüli̇n 15.4 glukoz (serum/pla...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelikte t3 t4

    Merhaba hocam 14 haftalık gebeyim serbest t3 6.57(referans aralığı 3.1-6.8), serbest t4 16.1(referans aralığı 12-22), tsh 2.47(referans aralığı 0.3-4.5) değerlerim normal mi ya da takip gerekiyor mu ? i̇yi çalışmalar.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 34 hafta+5 günluk gebelik tsh normal serbest t4 düşük

    Merhaba hocam gebeligimde 27 haftalıkken asm deki kontrolumdeki sonuçlarım serbest t4 0.82 ng/dl çıktı referans aralığı ( 0.93- 1.7)yazıyor, tsh 2.37 (0.50 - 5.10) çıkmıştı .. dr um tsh normal olduğu için serbest t4 önemli değil demişti ilaç vs başlanması ... gebelik öncesi 2mm boyutunda nodül vardı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelikte tsh normal serbest t4 hafif düşük

    Merhaba hocam gebeligimde 27 haftalıkken asm deki kontrolumdeki sonuçlarım serbest t4 0.82 ng/dl çıktı referans aralığı ( 0.93- 1.7)yazıyor, tsh 2.37 (0.50 - 5.10) çıkmıştı .. dr um tsh normal olduğu için serbest t4 önemli değil demişti ilaç vs başlanmadı ... gebelik öncesi 2.6x2 mm boyutunda nodül...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • ...............

    Merhaba ayşe hanım.benim papiller tiroid kanseri nedeniyle tiroidlerim alındı.şuan da hamileyim. t4 değerim 1.37 (ref.aralığı 0.93-1.71) tsh değerim 0.91 (ref.aralığı 0.48-4.8) levetiron 125 mg kullanıyorum.bu değerler normal mi acaba?hamilelikte bu değerler nasıl olmalı?kolay gelsin şimdiden...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • B vitamin kompleks

    Merhabalar,ben b vitamin kompleks kullanıyorum hapı içtikten sonra idrar rengim sarı oluyor bu normal midir yoksa zararlı mıdır

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x