Gebelik düşüncesi ve vitamin mineral desteği hakkında

  • merhabalar nermin hocam :) 2 yıllık evliyim ve gebe kalmak istiyorum tüm tetkiklerimiz eşim ve benim normal seviyelerde çıktı şimdilik doktorumuzun önerilerini dikkate alarak bebeğimizi beklemedeyiz ama vucudum hazır değil sanırım benim demir eksikliğine bağlı anemi rahatsızlığım var degerlerim 21 referans aralığından çok düşük yaklasık 1 aydır tedavi görüyorum parabensiz ve koruyucusuz güvendiğim bir markanın demir kapsulunu kullanıyorum.1 kapsül 28 mg demir 400 mcg folık asit 60 mg c vitamini ihtiva ediyor her gece yatmadan alıyorum gündüz miğdemi rahtasız ediyor anemi tedavisinde 1 kapsül yeterlimidir miktarı ikiye çıkarmalımıyım folık asit i günde 800 mcg alımış bulunursam bu bir rahatsızlık doğururmu? ayrıca işim oldukça stresli stresten uzak kalamıyorum hem rahatsızlığmdan hemde stresten yorgun bitkin hissediyorum strese karşı sarı kantaronun faydalarını biliyoruz enerjiyi yükselliğinide fakat kullanmaya başlasam gebelik halınde bırakmak durumunda kalıcam sarı kantaronun gebelikte kullanımı neden önerilmez nermin hocam size danışmak isterim

  • Doktor Cevabı:

    Demir içeriği yüksek bir ilaca geçmeniz lazım. sizin kullandığınız ilaç kan sayımı normal olanlara verilen destek mahiyetinde bir ilaç. sizin kansızlığınız varsa o yetmez. 80-100 mg demir içeren ve içinde folik asitte olan gebeler için hazırlanmış preparatlar var. onlardan kullanın. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.
  • nermin hocam dikkate alıcam teşşekkür ettim.


Ankara Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Aşılamada 11. gün lekelenme

    15. günü hcg bakıldı pozitif

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Übeyt Akçin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aşılamada 11. gün lekelenme

    Hamileymişim bugün öğrendim 😂 teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Übeyt Akçin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aşılamada 11. gün lekelenme

    Merhaba 27. yaşındayım. 2 sene önce 2 düşük yaşadım . bu ay aşılama yaptırdım. bugün 13. günüm ve 2 günden beri arada lekelenme oluyor. 2 gün önce kan testi yaptırdım sonuç negatif. yinede gebelik belirtisi olabilir mi yada neden oluyor acaba bu lekelenme?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Übeyt Akçin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Aşılama hakkında yardım

    Hocam merhaba biz 3 yıldır korunmasız ilişki yapıyoruz hiç gebelik olmadı.eşim 31 yaşında adetleri düzenli yumurtaları çatlıyor.bu ay özel hastanede ilk aşılamamızı denedik sperm sonuçlarını değerlendirebilirmisiniz aşılama için yeterlimidir morfolojiye bakmıyoruz dediler sayı ve hareketliliği baz a...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 3 aylık iğne hakkında

    Merhaba, 3mayısta 3 aylık igne kullandım. 6 temmuzda evlendim. 3 aydır kanamam normal devam etti bu ay malesef adet görmedim. hormonlarımı bozduğunu dusundugum için igne vurmayı bıraktım devam etmedım herhangi bir korunma yolu da tercih etmicegım. korkuyorum ya hamile kalmazsam dıye. ne yapmam gere...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Külal Çukurova

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tup bebekkk

    Slm hocam tüp bebek konusunda nasıl randevu alabiliriz...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Şahin Zeteroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Aşılama yaptım belirtisi olabilirmi

    İyi günler ben aşılama yaptım geçen hafta bugun 1 hafta oldu kasık ağrılarım flan oluyo birde vajinada ağrı oluyo arada bıçak saplanır gibi sizcr tutmuş olma ihtimali varmı yada kan testi yapsam çıkarmı sonuç

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mehmet Fırat Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Test sonucu

    Merhaba hocam adetimin 2. gunu yaptirdigim test sonuclari fsh 10.40 referans araligi 3-12 lh 10.80 referans araligi 2_ 12 e2 46 referans aralingi 30-90 amh 1.80 vajinal ultrasonda yumurtalıklarım değerlendirildi ve gayet iyi dendi. yaşım 31. benim merak ettiğim kafamı karıştıran internette fsh 10un...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özgür Kan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Covid aşısı

    Hocam covid19 biontech aşısı kısır yapıyor mu? bir sürü şey okuyoruz ama anlam veremiyoruz 😔

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelik zamanı

    Merhaba ilk doz aşımı oldum . i̇kinci doz ise 23-30 temmuz arası gösteriyor. hamile olma olasılığım var. eğer hamile isem aşımı olamayacakmıyım ne yapmam gerekiyor.

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Can Koşal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Köpeğim köpük kusuyor

    Merhaba köpeğim 1 yaşına geldi ve kısırlık aşısı yapıldı. aşılama sonrası beyaz köpük kusması dışkı tutamama (ishal) gibi semptomlar gördük. bunun nedeni ne olabilir ? veterinere söyledik aşılama yapan kişiye ve bize akşama bir şeyi kalmaz dedi.

    Doktor Cevabı:

    Dr. Çağrı Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hsg sonucu

    Uterin kavite normal boyut ve konfigürasyonda izlenmekte olup uterus belirgin sağa deviedir.opak madde her iki tüp boyunca ilerlemektedir.opak maddenin sol tüp aracılığıyla peritoneal kaviteye belirgin geçişi mevcuttur sağdan geçiş grafiler dahilinde izlenmemiştir. çektirdiğim hsg raporum bu şekilde...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mehmet Fırat Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İnofolic combi kullanabilir miyim?

    Merhaba hocam, 2 yıllık evliyim 8 aydan beri çocuk düşünüyoruz. yumurta kalitesini arttırdığı için inofolic kullandım bir ay. o bitince inofolic combi aldım. 52 kiloyum. kilo ve şeker sorunum yok. adetlerim de düzenli. i̇nofolic combi kullanmamda bir sakınca var mı?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Suat Hazer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sperm kaç gün yaşar?

    Merhaba. yumurta takibi yaptırıyorum. çarşamba günü yumurtam çatladı ama bazı sebeplerden en son ilişki pazartesi oldu. yani çatlamadan 2 gün önce girilen ilişkiden hamilelik ihtimali var mıdır?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Başar Önal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dostinex 0.5.mg gebe kalır mıyım

    Hocam merhabalar ben 2 yıllık evliyiz ve 1.5 senedir çocuğumuz olmuyor doktora gittik ve hormon testi yapıldı prolaktin hormonumun yüksek olması sebebiyle (31.38) hamile kalkmadığımı ve dostinex 0.5 mg 8 tablet kullanmamı ve 31.38 olan prolaktın degerımı asagıya indirerek hamile kalabileceğimi söyl...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Übeyt Akçin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x