Gebelik d vitamini

  • Merhaba gebeliğimin hemen öncesinde d vitamini düzeyim 20 çıkmıştı ve 2 hafta boyunca yüksek dozda d vitamini kullandım (1000 ünitelik 15 damla yaklaşık 15000 ıu) kullanmamın 2. Haftası gebeliğin oluşumuna denk gelmiş oldu bir zararı olmuş mudur ileriye yönelik bebekte hiperkalsemi vs yapabilir mi? Bu kullanım ne kadar yükseltmiştir d vitaminini şuan 22 haftalık hamileyim ve d vitamini değerim 26 çıktı


İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Birden fazla vitamin kullanımı böbreklere zarar verir mi?

    Merhaba, 29 yaşında 47 kiloyum, bağışıklığım düşük olduğu için 1 ay içerisinde farklı zamanlarda gözümün içinde ve dışında iki kez uçuk çıktı. bu durum benim çocukluğumdan beri var, ne zaman bağışıklığım düşse uçuk çıkıyor gözümde. bir kere de sinüzit tedavisi gördüm. daha önceki senelerde bu kadar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerleri

    Hocam merhaba. kan tahlili sonuçlarımda 25-oh vitamin d3 değeri 17.2 çıkmış fakat yanında birimi yazmıyor. referans aralığı kısmında ise yaz:20-150 mikrog/ml , kış: 10-75 mikrog/ml şeklinde bir ibare var. i̇nternetten baktığımda normal değerlerin birimleri değişik dolayısıyla pek anlayamadım, d vita...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanser ayak ağrısı

    Hocam kolay gelsin bende boyun fıtığı başlangıcı ve bel fıtığı var 1 sene önce emar çektirdim benim sol kolumda gucsuzluk ve parmak uçlarında karıncalanma oluyordu ama şimdi geçen gün 5 dakka sabit oturdum cumada ondan sonra sağ ayak baldirimda gucsuzluk sanki eti birbirinden ayrılıyor gibi oluyor v...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Geceleri oluşan huzursuzluk?

    Değerli hocam merhaba. 23 yaşındayım erkeğim. bahsedeceğim konu ile ilgileniyor musunuz bilmiyorum ancak yorumlarınıza önem verdiğim için size sormak istedim. ben yaklaşık bir aydır garip bir sıkıntı çekiyorum. bütün gün çok enerjik ve gayet normal olmama rağmen güneş battıktan sonra, yani akşam 7-8...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipofiz kisti

    Merhaba doktor bey hipofiz glandın arka kesiminde 4 mm boyutlu hiperitens bir görünüm izlenmektedir (pars intermedia kisti) yazıyor benim şuan tek şikayetim saç ve kaş dökülmem var ve arada göz dalması gibi oluyorum tahlil yaptırdım d vitamini eksikliği çıktı. tsh,t3,t4 normal değerlerde, ayrıyette...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nezih Oktar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kansızlık ve vitamin eksikliği

    Hocam merhaba. 1 ay önce yaptırdığım kan testimi değerlendirir misiniz tsh 0,8 free t3 2.38 free t4 1.10 ferri̇ti̇n 3 foli̇k asi̇t 6.3 vi̇tami̇n b12 156 vi̇tami̇n d 4.1 sedi̇mantasyon 22 ami̇laz 58 bi̇li̇rubi̇n total 0.33 bi̇li̇rubi̇n di̇rek 0.17 kalsi̇yum 9.1 fosfor 3.0...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hamit Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Erken saç beyazlaması

    Merhabalar vitamini kullandım 1.5 aydın kullanmıyorum beyaz saçlarımın kökü siyahlaşmış üstü beyaz ama hepsi değil tekrar siyahlaşıyor mu acaba 1.5 ay önce vitamin değerlerim normal çıktı ve vermediler vitamin

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyum daha uzarmi ?

    Sayın hocam dediğim gibi bu cuma günü kan vererek tahlillerime baktırttım, d vitaminim "29.3(eksiklik)" yazıyor, d vitamini takviyesi almaya başladım sizce boyumun uzamamasına çok etki eder mi? yoksa etki etmez mi ederse sağlıklı bir insan için d vitamini hangi değerde olmalı teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vitamin eksikliği

    Hocam merhaba.benim kan testimde d vitamini 14 b12 94 çıktı.dodex ve desiferol kullanıyorum.desiferoli günde iki kere kullanmamda sakınca var mıdır. 2000 ıu tablet.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Nöropati nedenleri

    Hocam merhabalar. size daha önce de yazmıştım. annemde kemoterapiye bağlı nöropati gelişmişti. neruda isimli bir yazıldı. fakat ilacı kullanmaya başlamadan önce farklı bir nedenden dolayı acile gittik ve birkaç serum verildi. bunlar polifleks izotonik sodyum klorür, selovita ve gadexon. bu tedaviden...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Akçay Övünç Özön

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyum daha uzarmi ?

    Merhaba sayın hocam 10.sınıfta hastaneye ortopedi bölümüne gitmiştim uzayıp uzamayacağımı sorumuştum vücudumun bir çok bölgesini röntgen çektirdi ve büyüme plaklarımı inceleyerek daha uzamazsın dedi gerçekten de o zamandan beri hiç uzamadım 17 yaşıma gireli bir kaç gün oldu vitamin değerlerim 9.sını...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Felç korkusu

    Hocam merhaba.benim yüzümde bazen yanma ve uyuşmalar oluyor.kan tahlili verdim ve b12 92 d vitamini 11 ferırıtın 8 çıktı.bu değerler yüzde uyuşma yapar mı? daha önce mr girmiştim.acaba felç mi geçiriyorum diye korkuyorum.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kalp çarpıntısı panik

    Merhaba ali bey , bir süredir muzdarip olduğum bir durum var . bir ay önce başlayan sol kol sırt göğüse giren ağrı yatınca daha çok hissedilen fakat gün içinde olan sırtta kalp çarpıntısı şikayetiyle doktora gittim bir hafta önce eko ekg yapıldı daha önceki seneler gibi yine bişey yok strese bağlı d...

    Doktor Cevabı:

    Yrd. Doç. Dr. Ali Özeren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Crohn hastalığı

    Merhbalar hocam tekrar rahatsız ettiğim için özür dilerim calpotectin ve kan değerleri normal çıktı buna göre crohn için endişe etmiyorum ama b12 197 çıktı d vitami 16 çıktı bir yorumunuzda barsak probleminden oluşabilir demişssiniz yani bu b12 ve d vitamini eksikliğim crohn hastalığı ile bağlantılı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç beyazlaması

    Hocam merhabalar yaşım 21 saçlarımda egzama ve yoğun beyazlama var. vitamin testi yaptırdığımda d vitamini ve demir eksikliği çıktı. bu vitamin eksiklikleri beyazlama yapar mı? eksikleri gidersem saç rengim geri gelir mi?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x