Gastrit ve reflü

  • Merhaba doktor bey 21 yaşındayım kendimi bildim bileli midemle alakalı sorun yaşıyordum yaşım ilerledikçe midemdeki sorunlar da arttı ve bu sebeple doktora gittim endoskopi yapıldı sonuç olarak gastrit tanısı koydular düzenli olarak ilaçları kullanmama rağmen midemde hala bir yanma ekşime söz konusuydu aradan yıllar geçti ve tekrar doktora gittim bu sefer safra reflüsü ve yeniden gastrit çıktı nexium gaviscon ilaçlarını kullandım fakat şikayetlerim azalmadı her gün baş ağrısı ve mide yanması parmaklarda kasılma yüzünden günlerim zehir oldu nasıl bir yol izlemem lazım (2 teyzem de çölyak hastalığı var)

  • Doktor Cevabı:

    Anlattıklarınız, non-ülser dispepsi hastalığına benziyor. günlük stresler bu hastalığı tetikler. hayat tarzı değişikliği iyi gelir. midede h. pilori mikrobu varsa tedavi yoluna gitmek lazım. selamlar

    tarihinde cevapladı.

Gaziantep Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Karaci̇ger enzimiii

    Hocam merhaba benim 4 aydır alkalen fosfataz değerim yüksek.24 ağustosta dahiliye gittim tum batin ultrasona girdim karacigerde yağlanma dahi hcbsy yok sadece bi böbreğim alınmıştı alındığı yerde lojunda 4 cm kist var.alt ast değerleri normal alp 173(referansaralgi 40.150) ggt 50 (referans 9...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aksam artan kaşıntı

    Hocam merhabalar 23 yasında kadınım benim son 2-3 aydır özellikle aksama dogru artan kaşıntım mevcut bu psikolojikmi değilmi tam anlıyamadım batma tarzında kasıntılar tiizden hep bi ufak kaşınma hissş olusuyor kolum bacagım yüzüm heryerimde imternette safra kesesi yada karaciger rahatsızlıklarında b...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aksam artan kaşıntı

    Hocam merhabalar 23 yasında kadınım benim son 2-3 aydır özellikle aksama dogru artan kaşıntım mevcut bu psikolojikmi değilmi tam anlıyamadım batma tarzında kasıntılar tiizden hep bi ufak kaşınma hissş olusuyor kolum bacagım yüzüm heryerimde imternette safra kesesi yada karaciger rahatsızlıklarında b...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karın boşluğunda sıvı

    Hocam iyi günler, usg yapıldı. sonucu atayım. tüm abdomi̇nal ultrasonografi̇ karaciğer normal büyüklük ve lokalizasyondadır.parankim ekosu homojendir.portal venöz sistem ve hepatik venler normal görünümdedir.safra kesesi duvarı normal kalınlıktadır.kese lümeni içerisinde patolojik oluşum saptanmam...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sonuç inceleme gastroenteroloji

    Kabızlık için çekilen sonuç eklidir değerlendirmenizi rica ederim.üst-alt batin bt i̇ncelemesi̇nde: tekni̇k: i̇nceleme kontrastlı 1.25mm lik kesitler ile elde olunmuştur. hastaya 100cc iyotlu kontrast ajan enjeksiyonundan sonra görüntüler elde olunmuştur. üst batin bt bulgular: karaciğer normal boy...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mustafa Kaplan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gaita gizli kan pozitif kan değeri

    Hocam merhabalar bir ay önce siyah dışkılama sonucu acile gitmiştim kan değerim epey bir düşük çıkmıştı ve gaita gizli kan da pozitif çıkmıştı. endoskopi oldum gastrit çıktı. doktorum siyah dışkı üst sindirim sisteminden dolayı olur dediği için ve yaşımdan dolayı kolonoskopi önermedi yaşımda bu arad...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karın boşluğunda sıvı

    Hocam iyi günler, benim bir sorum olacaktı, 17 yaşındayım ve erkeğim. bir kaç gün önce sol böbrekte tutucu, sol kasık ve bele doğru yayılmacı şekilde kendini gösteren ve yürüdükçe kendini daha çok hissettiren ağrılarımdsn dolayı, böbrek taşı ön tanısı ile usg +idrar tetkiki yapıldı. idrar tetkiki te...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın boşluğunda sıvı

    Hocam iyi günler, ben 17 yaşında erkeğim. son 10 gündür ara ara sol böbreğimde tutucu bir ağrı söz konusu idi. bu ağrı zaman zaman sol alt kasığa yayılmakla beraber; zaman zsman da belime vuruyordu. dahiliye doktoruna gittim. böbrek taşı ön tanısıyla usg+idrar tetkiki yapıldı. tüm abdomi̇nal ultras...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Alaattin Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın boşluğunda sıvı

    Sizle karın boşluğunda sıvı, böbrek küçüklüğü üzerine konuşmuştuk. yanlışlıkla soruyu sildim. sorularıma vermiş olduğunuz yanıtlardan dolayı teşekkür ederimtüm abdomi̇nal ultrasonografi̇:karaciğer normal büyüklük ve lokalizasyondadır parankim ekosu homojendir. portal venöz sistem ve hepatik venler...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Uzamış sarılık (1 ay)

    Hocam merhaba, 11 ağustos doğumlu biz kızımız var. 3300 gr ve 38 haftalık olarak sezaryen doğumla dünyaya geldi. her bebekte olduğu gibi bizde de biraz sarılık vardı. 17 ağustos'ta kapiller değeri 14,4 iken, 19 ağustos'ta 13,4 olarak çıktı. takibimizi yapan doktor artık gelmemize gerek olmadığını dü...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilirubin değerlerinde yükseklik

    Hocam iyi günler uzun süredir takipçinizim bir soru sormak gerekti maalesef, karın ağrıları ve iştahsızlık şikayetleri neticesinde acile gidip kan testi idrar testi yaptırdım ve bilirubin seviyesi yüksekliği ile karşılaştık doktorun deyimi ile (sarılık başlangıcı) değerler; direkt bilirubin referans...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ti̇moma tümörü

    Merhaba. eşim 48 yaşında tansiyon ve tip 2 diyabet hastası. 6 yıl önce safra kesesi ameliyatı oldu. açık ameliyat. şekeri yüksekti diyetine dikkat etmiyordu kontrole gitti tahliller yapıldı. sigara içiyor tomografi çekildi göğsünde mediastende lobüle konturlu 22x15 mm boyutlarında lezyon pet imajlar...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ahmet Bülent Kargı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ti̇moma tümörü

    Merhaba. eşim 48 yaşında tansiyon ve tip 2 diyabet hastası. 6 yıl önce safra kesesi ameliyatı oldu. açık ameliyat. şekeri yüksekti diyetine dikkat etmiyordu kontrole gitti tahliller yapıldı. sigara içiyor tomografi çekildi göğsünde mediastende lobüle konturlu 22x15 mm boyutlarında lezyon pet imajlar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sina Ercan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Safra kesesi i̇ltihabı

    70 yaşında kalbinde 2 tane stent var ve kendisi insülin tedavisi görüyor. geçtiğimiz pazar günü karın bölgesinde şiddetli ağrı ve hassasiyet sebebiyle hastaneye yatırıldı. lk yatırıldığında çekilen ultrason sonucu; batın içi solıd organlarda acil patoloji saptanmadı. bilateral böbrekler pelvik yerle...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Şükran Öztürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide ağrısı

    Hocam merhaba.geçen sene eylül ayında diyete başlamıştım.108 kilo ile başlayıp marta kadar 85 kiloya indim.mart sonunda covid geçirdiğim için diyeti bozdum.şu an 91 kiloya çıktım.baya yağlı yiyecekler yedim.özellikle son zamanlarda midem çok ağrıyor yağlı bir şey yiyince.sizce ne yapayım hocam?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x