Gastrit tedavisi

  • Sayın hocam merhaba şiddetli karın ağrısı bulantı tuvalete çıkma olduğu icin endoskopi yaptılar sonuçta Lümen peristantilizim ve mukoza normal.squamocolumnar junction ise 42 cm gözlendi hiatus geçildi tonus normal. Normal retrofleksiyonda karşıya endoskopi gevşek olarak kavrıyor. Peristaltizim normal olarak gözlendi.pillerin açılması normal .mukoza antrumda hipermik ve ödemli olarak gözlendi.aclik sıvısı berrak Normal şekilde ve santralardır.antrum mukozoainin santraline oluşu normal.lumen normal mukozada eritematoz alanlar mevcut.duedenum 2.kıta normal olarak gözlendi. Bu nedir lütfen bilgi verir misiniz ayrıca kafama takılan çok önemli soru var bakteri çıkması mi daha kolay tedavi edilir yoksa çıkmazsa dahabmi iyi olur teşekkürler ayrıca ömür boyu mu böyle ağrılar çekicem yoksa bu hastalık geçici midir tesekkurler

  • Hayır hocam midemin yanması tetikliyor gaviscon antepsin panacol çamaşır kullanıyorum sizce bunlar bana iyi gelir mi? Helikobakteri çıkarsa mi bu hastalık daha kolay tedavi ediliyor çıkmaz da mi daha iyi.endoskopi sonucum sizce kötü mu ve mideme ne zaman yanma gelse karnında guruldama deniliyor bu çeşitten ötürü değil mi ilaçlar diskimda değişiklik yapar mi yesillenme de oldu çünkü lütfen tüm sorularıma cevap verir misiniz çok teşekkür ederim

  • Sayın hocam özür dilerim telefondan dolayı yanlışlık olmuş.Hayır hocam midemin yanması tetikliyor gaviscon antepsin panacol famoser kullanıyorum sizce bunlar bana iyi gelir mi? Helikobakteri çıkarsa mi bu hastalık daha kolay tedavi ediliyor çıkmazsa mi daha iyi.endoskopi sonucum sizce kötü mu ve mideme ne zaman yanma gelse karnında guruldama oluyor bu gastritten ötürü değil mi ilaçlar diskimda değişiklik yapar mi yesillenme de oldu çünkü hic istahim da yoook onemli sunu sormak istiyorum bakteri cikmaz ise tedavi kac sürecek akut gastirtte cunku internette yillar yaziyor hocam cok karamsar oldum lütfen tüm sorularıma cevap verir misiniz çok teşekkür ederim

  • Doktor Cevabı:

    Tekrar geçmiş olsun ben anladığım kadarını cevaplamaya çalışayım öncelikle midede yanma, ekşime vb şikayetler var ve sizdeki gibi endoskopide sadece basit gastrit çıkmışsa buna fonksiyonel dispepsi (hazımsızlık) deniyor. hp pozitif olsa da olmasa da o kadar önemli değil. sadece on iki hastadan birinde hp’yi tedavi ettiğimizde şikayetleri kalıcı düzeltebiliyoruz, hastaların çoğunda maalesef şikayetler kalıcı oluyor. yani bu hastalık maalesef kronik bir hastalık. tedavisi öncelikle dokunan ne varsa yiyecek içecek ondan uzak durmak ve şikayet oldukça mide koruyucu kullanmaktır. mide koruyucu olarak famoser benzeri h2 reseptör blokerleri tercih edilebilir. nexium, pantpas gibi ppi’nin uzun süre kullanımda bazı ciddi yan etkileri olabilir.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam peki ben bu acıyı her gün mu çekeceğim dün ilaç almiyim dedim bi deniyim dedim sabah 6 gibi midem yanmaya başladı şu an çok kötüyüm her gün mu böyle olacak bu durum bakteriden kaynaklı değil ise napicam ben her gün ilaç mi icicem diskimda da renk değişikliği oldu yesilenme bu neden hocam sagolun

  • Doktor Cevabı:

    Tekrar geçmiş olsun fonksiyonel hastalıklar maalesef kronik hastalıklardır, iyi olan şu ki başka hiçbir hastalığa dönüşmezler, sadece sizi rahatsız ederler.. fonksiyonel hastalıkların diğer adı bağırsak beyin etkileşimi bozukluğudur. yani endişe, stres, korku, üzüntü gibi durumlar şikayetleri tetikler. bu kaygılardan kurtulduğunuzda şikayetlerinizde azalacaktır. gaitanın yeşil renkte olmasının hiçbir önemi yok, bu da büyük ihtimalle aynı endişelerin bağırsağı etkilemesi sonucu ortaya çıkan bir durum.

    tarihinde cevapladı.

Bursa Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Karaciğer değerleri

    Hocam iyi günler.karaciğer değerlerim alt 133 ast 119 olmasına rağmen doktor ilgilenmedi ve tedavi uygulamadı, bu değerler sağlığım için bir sakınca oluşturur mu tedavi olmam gerekli midir? başka bir doktora gitmeye niyetlendim fakat virüs kapma tehlikesinden dolayı tekrar hastahaneye gitmeye korkuy...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamilelikte kan testi sonuçları

    Merhaba hocam , 15 haftalık hamileyim kan testi sonuçlarımda aşağıdaki değerler yüksek çıktı bir problem olabilir mi gebelikte normal mi acaba bilgi verebilirseniz sevinirim. alp 432 / ref araligi 33 -98 bilirubin direkt 0,52 / ref araligi 0.00 - 0,20 bilirubin total 2,08 / ref araligi 0,20...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kaburga ağrısı

    Hocam merhabalar , benim sağ kaburga altımda ağrı mevcut . gülerken ve elimle bastırdığımda ağrı artıyor . acaba bu ağrı neden kaynaklanabilir ?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğerde f3 fibrosiz evresi

    Hocam merhaba, arkadaşım 2 yıl önce tüp mide ameliyatı oldu. dün kontrole gittiğinde karaciğerinde hasar belirlenmiş fibroscan görüntüsü almışlar (karaciğerde yağlanma saptanmamıştır. f3 fibrosiz ile uyumludur yazıyor.) f3 fibrosiz 3.evresinde denilmiş. 2 yıl içinde 49 kilo verdi. kan tahlilinde al...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kilo alamama

    Hocam merhabalar ben 18 yaşındayım ama çok zayıfım kilo alamıyorum . bu kilo alamamanın nedeni ne olabilir , bağırsaklarda parazit mi var veya ince bağırsaklarım da emilim mi olmuyor mu ? yapılan kan tahlillerin de anemi ve vitamin eksikliği de yok .

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İletişim bilgileri

    Muammer hocam iyi günler. benim annem yaklaşık 2 yıldır karaciğer rahatsızlığından dolayı size kontrol oluyordu. ismi fatma koptagel. 6 ayda bir kontrol oluyor ve tekrar kontrol zamanı geldi. medicalpark hastanesinden randevu almak istediğimizde web sitesinde isminizi göremedim. sizinle tekrar nası...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Reflü nedeni

    Peki hocam , çok geğirmek reflüye neddn olur mu ?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reflü nedeni

    Hocam merhabalar , yemeklerden sonra fonksiyonel dispepsiden dolayı çok geğirmek mide ile yemek borusu arasındaki kapakçığın sürekli açılıp kapanmasından dolayı , bu kapakçığın bozulmasına ve reflü problemine neden olur mu ?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karacıger yaglanmadı

    Hocamf saygılar pglumda karaciğer yağlanması cıktı usgde yağlanma cıktı enzimlerden alt 69 cıktı kilo fazlslogı var lkan tahlılıdr bılurıbın yuksek cıktı tecrübeli bir uzman olarak yağlanma ocon bılurıbın için onerınız yokmu dr protek hap ve meyeospazm verildi şimdiden tesekkurle ursofalk hapı öneri...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Askerlik polislik

    Yani askerlikte sorun olmazmı don falan indirilmez dimi hocam çünkü o kimlikte bir insan olmadım hiçbir zaman ve şu iki egzersiz kegel manevrası manyetik koltuk terapisi bir üroloji uzmanı gata geçmişi olan bana bu egzersiz lerle 2/3 ayda aradaki boşluğun kapanacağını kalçamın şeklinin esk...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Askerlik polislik

    Hocam gata geçmişiniz olduğu için size sormak istiyorum benim bundan 23 yaşındayım bundan 12 yıl önce kötü bir olay yaşadım ve bu olay neticesinde kalçamdaki kasların şekli değişti 2 ay önce bir genel cerraha gittiğimde makat kaslarında sinirlerde anormal durum olmadığını ve anal sfinkterde anorm...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diskida kan

    Hocam merhaba ben de 5 ay önce şiddetli mide layi gastrit ve reflu teshisi kondu ama baslangic dedi doktor pataloji ise temiz cikti . mide yanmalarim devam ettigi icin kolonoskopide yaptırdım 1.derece ic hemoroid cikti yani o da temiz çıktı sıkıntı yoktu. mide yanmam 3 aydır geçti ve dün diskimda kö...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yutkunma güçlüğü

    Merhabalar hocam ben 18 yaşındayım ve anksiyete hastasıyım , yemek yerken yemeğin yemek borusunda durması , yutkunma zorluğu , düğümlenme , göğüste ağrı , sanki yemek borusunda bir kitle var gibi gibi şikayetlerim var . hocam bu yaşta yemek borusu kanseri ya da akalazya olmaz değil mi ? sigara ve al...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gülsüm altun

    Hocam ben asil sizi çok merak ettim aradım hastaneyi aradım size ulasamdm tek kapalı merak ettim siz bize lazımsiniz ne olur kendinize çok çok iyi bakın rabbim eksikliginizi vermesin umarım tez zamanda iyi olursunuz. yok hocam kasım ayından itibaren yapmadim malum şimdi durumlar iyi değil bi süre h...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hastanın aciliyeti

    Hocam izniniz ne zaman bitiyor ben hastanız selime altının oğluyum annem fenalaştı büyük bir ihtimalle sirozdan su topladı karnı şişti nefes almakta zorluk çekiyor

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x