Gaitada kan ve mukus

  • hocam 3 aylık erkek bebeğimiz var.2 ay önce kakasında önce nokta olarak kan sonra da turuncumsu birkaç iz gördük.gaita testi yaptırdık (6-7 lökosit , 3-4 eritrosit , gizli kan pozitif )çıktı.gürültülü kaka yapıyordu,bazen köpüklü bazen yeşilimsi ve mukuslu oluyordu.gastro bölümüne götürdük testler yapıldı( gaita kültürü : normal flora elemanları üremedi, parazit incelemesi : bozulmuş flora candida spp. hakimiyeti görüldü ,entamoeba histolyica adezin antijeni: negatif)çıktı.bizde inek sütü alerjisi şüphesi oldu ve anne hayvansal gıdaları bıraktı.biraz katı bir diyet yaptı,sadece haşlanmış patates,bulgur pilavı makarna,biber kızartması (sabahları) zeytin.10-15 gün bebekte rahatlama oldu,sancı azaldı.kakada kan izi gitti ,ama mukus devam etti.bir süre sonra anne akşam yemeklerinde sebze de tüketmeye başladı.şimdilerde bebek sancılı ,huzursuz,bazen kaka yeşilimsi bazen de yeşil oluyor,mukus devam ediyor ve kaka sıvı kıvamda , bazen de nokta nokta kan oluyor.bir de ip gibi kılcal birşeyler oluyor (bunlar hareketsiz,kurt olmayabilir) kaka içerisinde.son bir kaç kere de kakası koyu hardal gibiydi.bebek uyuyamıyor,memeyi kısa süre sonra bırakıyor istemiyor,kucakta uyuyup yerine koyunca uyanıyor ,ağlıyor,sancısı var,gürültülü kaka yapıyor.uyurken alttan gaz çıkarırken irkiliyor uyanır gibi oluyor, bazen pek nadir kusması oluyordu ama şimdilerde olmuyor ve ağzında tükrüğü köpüklü gibi ve bazen de salyası uzayan bir kıvamda .yüzünde az nokta nokta ve gövdesinde bazen de nokta nokta kızarıklıklar oluyor .poposunun orası kızarık genelde.bir kaç gün önce kan tahlili yapıldı : mcv 76,2 (87-103) . mch 26,2 (27-33) . lenfosit % 67,0 (19,4-44,9) . nötrofil %19,5 (41-73) çıktı,doktor temiz dedi,sırtından alerji testi yapıldı negatif çıktı,gastro bölümü test yaptırdı ; gizli kan pozitif , redüktan madde ve ph (gaita) +++ , steatokrit (gaita) negatif çıktı.bebeğin bu durumları ve testler neyi ifade ediyor hocam ne yapmamız lazım bize yardımcı olursanız seviniriz.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba bebeğinizin muhtemelen çoklu gıda alerjisi var. ayrıntılı muayene edilip tetkikler ile beraber düzenli bir diyet yapılması gerekiyor. süt ile beraber en cok alerjiden sorumlu olan gıdalar sırası ile diyetten çıkarılabilir. bunun için çocuk alerjisi ve immünoloji uzmanına muayene olmanızı öneririm.

    tarihinde cevapladı.
  • hocam son yapılan testler ve sonuçları : 1) gizli kan pozitif : 136 (0-100) 2) redüktan madde ve ph (gaita) : +++ 3) steatokrit (gaita) : negatif 4) gaitada şeker kromotografisi : küçük laktoz acaba bu sonuçlar ne anlama geliyor,ne yapmamız lazım,yardımcı olursanız seviniriz.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba çoklu gıda alerjiniz olabilir. mutlaka ayrıntılı muayene ve tetkik için çocuk alerjisi ve immünoloji uzmanına muayene olunuz.

    tarihinde cevapladı.

Çanakkale Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Mukuslu kaka

    Merhabalar hocam, 38 günlük kızım, yalnızca anne sütüyle besleniyor, huzurlu sakin bir bebek. uyku sorunu yok. kilo alımı normal. kakası neredeyse doğduğundan beri mukuslu. sadece bu belirtiyle bu pandemi döneminde hastaneye götürmek çeşitli tetkikler yaptırmaktan çekiniyorum. ne yapmalıyım? intern...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sibel Kılıçaslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mukuslu kaka

    Hocam merhaba, 5 yaşında bir oğlum var. doğduğunda mukuslu kaka yapıyordu. 2 aylıkken ilkin bebeğim den 2 tüp kan alındı inek sutu alerjisi ve galaktomannan antijeni bakıldı ( ne olduğunu bilmiuorum) normal çıktı sonuçlar. kaka tahlili ise bol lökosit görüldü dendi. baktrim diye bir şurup yazdi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ek gida baslangic

    Merhabalar hocam. kızım altıncı ayına giriyor ek gıda ya basliyacağız. fakat nasıl başlamam gerekir siz ne önerirsiniz.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Şadi İdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Akçay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alerjik egzama

    Mrb hocam. bebeğim 15 aylık. inek sütü alerjisi var.kanda testinde tespit edildi. deri testi temiz çıktı ancak pozitif kontrol 3x3 yazıyordu. ne anlama geliyor bu sonuç. dr yeterli bilgi vermedi. internetten baktığımda histamin die bi enzimden bahsediyor. histamin egzamaya sebep olur die okumuştum....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Akçay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • I inek sütünden alerci

    Merhaba hocam 1.5 aylık oğlum var 1aydir kabızlık sorunu var bide yanaklarında kırmızı döküntüler var doktora götürdük inek sütünden alerjisi var dedi mamasını değiştirdik ama hala kabız döküntü sorunumuz bitmedi.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Akçay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Süt alerjisi

    Hocam merhaba. benim çocuğum bebekken inek sütü alerjisi geçirmişti.hatta sizin hastanizdik bu dönemde.. 1 yaşından itibaren süt ve ürünlerini tüketiyoruz ters giden birşey yoktu. şimd 3 yaşını dolduracak ve bu aralar yüzünde sinek yemiş gibi kızarıklıklar var bugünde sağ göz kapağı kızarıklık ve şi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hüseyin Üskül

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kakada mukus kan

    Merhaba 6 ay 10 günlük bebegime 4.5 aylıkken süt ,yumurta ve antep fıstığı alerjisi teşhisi konuldu . kakada kan ve mukus şikayeti ile gitmiştik . çok sıkı bir diyete girdim sadece meyve ve sebze ile besleniyorum şikayetimiz gecmeyince beş buçuk aylıkken tekrar farklı bir doktora gittik testler son...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tufan Kutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Atopik dermatit

    Merhaba doktor bey bebeğimiz 5 aylik.ilk ayında yüzde ve sonrasında boyun göğüs bölgesine yayılan ortası beyaz etrafı kırmızı sivilceler oluştu.cocuk sağlığı doktoru egzama olduğunu söyledi bioderma atoderm insentive jel ve hydradant losyon ayrıca hipokort krem verdi bu kremi gerekirse kullandım diğ...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Faruk DEMİR

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Diskisinda kan

    Merhaba hocam.bebegim 4 aylik.son 3 gundur kakasinda noktasal kan oluyor 3-4tane.annne sudu yiyiyor.neden kaynakli ola bilir?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Tülin Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Emzirme dönemi

    Merhaba hocam 57 günlük bebeğim var. dün kakasinda mukus içinde kılcal halde kan vardı 2 tane. 19 gün önce de yine bezinde idrarın üstünde kılcal ve mukuslu kan vardı. dogumdan sonra ara ara gyno ferro sanol kullaniyorum. bundan olur mu? kan gelmesinin sebebi ne olabilir

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayten Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Besin alerjisi mi?

    Merhaba 2 aylık oğlum cok gazlı sab implex ve biogaia damla kullanıyorum 20 gündür yeşil ve mukuslu kaka yapıyor gaita mikroskopisi yaptırdık ve bol miktarda lökosit çıktı. boynunda ve kulak arkasında da kırmızılıklar oluştu.çocuk doktoru küçük olduğu için test yapılamayacağını alerji olduğunu ve i...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Akçay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Alerjik proktokolit

    Kolay gelsin hocam, 4 buçuk aylık kızımın yaklaşık 1 aydır kakası kanlı ve mukuslu şekilde ve sade anne sütüyle besleniyor. doktorumuz süt alerjisi kaynaklı olduğunu ve deneme yanılma yöntemiyle alerjisi olan besini bulup annesinin yememesini sağlayıp sorunu çözeceğimizi söyledi fakat süt ve süt ürü...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ercan Nain

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alerjik proktokolit

    Kolay gelsin hocam, 4 buçuk aylık kızımın yaklaşık 1 aydır kakası kanlı ve mukuslu şekilde ve sade anne sütüyle besleniyor. doktorumuz süt alerjisi kaynaklı olduğunu ve deneme yanılma yöntemiyle alerjisi olan besini bulup annesinin yememesini sağlayıp sorunu çözeceğimizi söyledi fakat süt ve süt ürü...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Şükrü Nail Güner

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İnek sütü alerjisi

    Hocam merhaba bebeğim 5 aylık yaklaşık 2 ay önce inek sütü alerjisi teşhisi konuldu doktorumuz tarafından anne sütü yok ,mama ile besleniyor vucudunda egzama döküntü oluşunca mama değiştirdik fakat daha sonradan bir iki kere mukus ve kan gördük suan 5. mama değişikliği yaptık tabi bu esnada kabızl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Akçay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x