Fmf & tbc peritonitt

  • Hocam merhaba kolaylıklar dilerim. 18 Temmuz 2019 da kârın ağrısı ve ishal şikayetiyle doktora gittim.(17 Temmuz'da halk lokantasında et yemeği yedim.)Yapılan kan tahlili (Crp 17) , cekilen tomografide ise sigmoid ve transvers kolonda duvar kalınlık artışı göründü.Ayrıca pelvis de sıvı, barsak ansları arasında sıvı ve plevral effüzyon mevcut göründü.Bağırsak enfeksiyonu geçirdiğimi söyleyip Flagy ve cipro kullandım. Şikâyetlerim geçmedi, fakat bu süreç de yapılan kan tahlillerinde crp kademe kademe düşüş gösterdi en son 4 eylül tarihinde referans aralığına girdi. Şu an için karında gerginlik ve hassasiyet şikayetim devam ediyor, dokununca içeride bir yangı şeklinde aslında şikayetim. Bunun için 5 gün yattım hastane de, ilk tomografide duvar kalınlık artışı olduğundan dolayı chron tanısını kesinleştirmek için kolonoskopi ve endeskopi yapıldı fakat ikisi de temiz çıktı.Portal ven bakıldı temiz, kalp eko temiz. Assit cekildi igne ile karnimdan sitoloji incelemede patoloji bulunamadı ve sıvı eksuda şeklinde raporlandı. Tümör marker testleri temiz.ppd deri testi negatif. Assit arb negatif. Bu süreç boyunca vucudum 'daki assit gerilemiş durumda ilerledi fakat hala bunu yapan sebep belli değil . 3 ayda 6 kilo kaybim var, gece terlemem var ve dokunmakla hassasiyet karnım gergin durumda. FMF için gen analizi yapildi sonuclar daha çıkmadı. Ben şu an ne yapmalıyım hocam fmf 3 ay sürekli bir karında hassiyet yapar mı ya da duvar kalınlık artışı yapar mı ? Ya da tbc peritonit açısından incelenmem doğru olur mu ? Fmf tanısını destekliyor mu bu yaşadıklarım? Temmuz ayında dahi hiç kıvranmadım ağrıdan , tek şikayetim karin gerginliği ve dokunmakla içinde bir yangı olması hasassiyeti. Hocam bu konu hakkında beni bilgilendirir mısınız? Bugün yapılan usg barsak ansları arasında sıvama tarzi sıvı ve plevral effüzyon. Crp 6.7 sedim 1 saat referans aralığında.

  • Doktor Cevabı:

    Önceli̇kle geçmi̇ş olsun. fmf ataklar hali̇nde gi̇den bi̇r hastaliktir. ancak 1 hastamda si̇zde olduğu gi̇bi̇ karin i̇çeri̇si̇nde yaygin assi̇t i̇el gelen bi̇r hastam olmuştu. bu yuzden fmf gen mutasyonunu görmek gereki̇r. tbc olabi̇li̇r ancak assi̇t sivisinin degerlendi̇rmesi̇nde bakilirdi buna. ancak tbc yi̇nede olasi bi̇r tani. bunun i̇çi̇n tetki̇k edi̇lmeni̇zde fayda var.

    tarihinde cevapladı.

Gaziantep Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Fmf hastalığı

    Teşekkür ederim hocam son bisey sormak istiyorum romatoloji bölümüne gittim fmf olmazda sende fibromiyalji olabilir cunku halsizlik yorgunluk beni tuttugunda bir aya yakin birakmiyor icin rahat olsun diye test yaptim cikana kadar doktora eger fmf isem ilac tedevisi baslasam bu halsizlik yorgunluk ge...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Wbc yüksekliği

    Hocam kolay gelsin...34 yaş bay...hocam kanda wbc değerim ekseri 11-13 bandında değişiyor bazen 8-9lara düşüyor nadiren de 14-15 oluyor ama %70 10-13 arası değişiyor...genellikle hgb ve rbc de sınırda yüksek çıkıyor...2 yıl önce dalak ölçüm 14,2 cm çıkmıştı dahiliye doktoru 6 ay sonra bir daha ölçtü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fmf hastalığı

    Cevabiniz icin teşekkür ederim hocam cpr normal cikti hemoglobin 16 doktor fmf olma ihtimalin yok dedi teşekkür ederim kolay gelsin

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Fmf hastalığı

    Merhaba hocam ben genel olarak 3 ayda bir kontrol yaparim gittigim kardiyoloji doktoru bana dediki sende fmf olabilir ama benim karnim agrimiyor iki dahiliye doktoruna ve 1 romatoloji doktoruna gittim muayene oldum sende olmasi mümkün degil diyorlar hocam aklimdan cikmiyor simdi ya hastaysam diyorum...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fmf hematüri

    Merhaba hocam 3 ay süren şiddetli ağrılarımdan sonra genetik taramada fmf teşhis edildi. 1 aydır da 2x1 kolşisin kullanıyorum yüksek olan sedim crp değerlerim düşüyor kreatin normal ancak idrarda hematüri değişmiyor kan 250 rbc, eritrosit 17, ultrason ve mr sonucunda böbrekler normal. fmf de hematür...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ailesel kdeniz ateşi

    Hocam gecen hafta kan tahlil verdık sonuc gostermek ıcın randevu alamıyoruz randevusuz gelsek baka bılırmısınız

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ferhat Demir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Fmf teşhisi

    Hocam iyi günler çocuğum 8.5 yaşında 1 ay önce fmf tanısı kondu, kan değerleri normal, fmf testi 3 ayı bulduğu için henüz çıkmadı. kolsijine başladık. bizim şikayetimiz boğaz enfeksiyonu geçirdikten sonra sağ veya sol dizininde tutulma oluyor yürüyemiyor. bazen yarım gün veya 2 gün sonra kendi kendi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fmf'li biri hangi covid-19 aşısını yaptırmalı?

    Merhabalar hocam. yaşım 21. 1,5 yıllık fmf hastasıyım, covid-19 aşısı yaptırmak istiyorum fakat hangisini olacağımı bilemiyorum. daha doğrusu inaktif veya mrna aşısı fmf'li biri için fark yaratır mı, hangisi daha risksizdir veya bir risk var mıdır? teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolşisin kullanımı ve geçmeyen şikayetler

    Hocam merhaba 2 sene önce sürekli karın ağrısı, ishal şikayetim ve genetik mutasyon sonucu fmf teşhisi kondu. ama ben ateşli atak geçirmiyorum. 2 yıldır günde 3 tablet kolşisin kullanıyorum. karın ağrısı ve ishal şikayetlerim devam ediyor. ne yapmalıyım?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Fmf hastasimiyim

    Volkan bey merhaba i̇lk olarak apandist şüphesiyle hastaneye gittim.ateş ağrı titreme gibi şikayetlerim vardı. 2014 tarihinde yapılan fmf incelenmesinde 2.ekzonda mutasyon saptanmamış ,10. ekzonda heterozigot a744s mutasyonu saptanmıştır. doktorum bana fmf taşıyıcısı olduğumu ve herhangi bir ilaca...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Volkan Baltacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fmf hastaliği

    Merhaba hocam kız arkadaşım fmf hastası günde 1 mg kolsişin kullanıyor.atakları kısmen kontrol altında atak sıklığı az amiloid problemi yok ve ilacını düzenli kullanıyor.bende fmf ile alakalı bir durum yok akraba da değiliz o yozgatlı ben malatyalıyım.bu hastalık ileride bizi üzer mi? evlrnmemizde,...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fmf hastası atakları şiddetli ve fazla sürekli geçmiyen ağrısı var

    Hocam 12 yıldır kolişin kullanıyor amiloidoz sıvını engelliyor mu bu dediğiniz tedavinin fayda etmeme riski varmı hocam yada yan etkileri korkuyoruz amiloidoz sıvı için hocam çok atak geçirmesi sıvı yayılıyor mu yoksa kolşinin atak geçirsede sıvıyı engelliyor mu hocam yada bu kadae şiddetli ağrı n...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Fmf hastası atakları şiddetli ve fazla sürekli geçmiyen ağrısı var

    Hocam kız arkadaşım fmf hastası 23 yaşında sürekli geçmiyen ağrısı varr ayda 4-6 atak geçiriyor ama atağın şiddeti düştükten sonra geçmiyen ağrısı varr sürekli olarak dispert ilaçk kullanıyordu opocailcuam geçirdi doktorumuz 3 aydır kullanıyor ama hala aynı atakları geçmiyor sürekli ağrısı var acild...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Serum amiloid a

    Teşekkür ederim hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Serum amiloid a

    Hocam merhabalar,bağ dokusu hastalığım var ancak ne olduğu tam olarak belli değil sjogren ve sle düşünüldü.dün kan verdiğimde serum amiloid a 29,crp 7 çıkmış.yorumlayabilirseniz sevinirim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x