Fmf tanı ve tedavi

  • Çok değerli hocam, 25 yaşında kadın hastayım. 2 senedir yılda 3 4 kez tekrarlayan ateşim oluyordu. Fmf teşhisi koyuldu ama Gen testinde fmf çıkmamıştı. Eklem ağrısı dışında semptomum yok. acaba yanlış teşhis konmuş olabilir mi? Son gidişimde doktorum kinerete başlayacağımızı söyledi ama emin olmadan bişey yapmak istemiyorum. Serum amiloid A: 321,00. Crp 72,00 TOTAL PROTEİN 83. Enfeksiyon hastalıkları doktorum gastroenterolojiye görün demişti. Nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim kafam çok karışık..

  • Doktor Cevabı:

    Kinerete başlanacağına göre kolşisin yararlı olmadı değil mi? genetik test de negatif çıktığına göre bence de önce bir gastroenteroloji uzmanına görünüp tanıyı doğrulatmakta yarar var. onun fikirlerine göre bir sonraki adıma geçersiniz.

    tarihinde cevapladı.
  • Evet hocam kolsişin kullanırken tekrar ateşli atak geçirdim. Daha sonra yurtdışı kolsişinine başladım ancak o da alerji yaptı.. Şimdi 2 aydır birşeyim yok yerli kolsişin kullanmaya devam ediyorum günde 1.5 mg olacak şekilde.. Ailede fmf geçmişi yok bildiğimiz kadarıyla. Diyaliz gerekecek diyen doktor da oldu kanser olabilir diyen de.. 1 yıldır ilaç kullanıyorum ama hastalığımdan da birtürlü emin olamadım.. Yol gösterdiğiniz için çok teşekkür ederim iyi günler diliyorum

  • Doktor Cevabı:

    Ailede fmf geçmişi olup olmaması önemli değil. dediğim gibi önce bir gastroenterologun fikrini alın. o da uygun görürse anakinrayı deneyin.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 3 / Oy veren : 1 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Hocam saolun şimdiden

    Hocam merhaba sağ ayağımin aşık kemigi altında ayağımı gerince oluşan bir acı var 1haftadir ,sadece ayağımın ucunu yukarı doğru gerince oluşuyor sabit dururken ağrı yok ,sadece topuğun sağ kısıminda oluşuyor ,neden olabilir hangi bölüme gitmeliyim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fmf gen testi

    Merhaba hocam benim gen testim m680i heterozigot cikti 29 yasindayim hayatim boyunca atak gecirmedim atesim cikmadi bende sadece halsizlik yorgunluk var bazende denge kaybi yasiyorum 6 romatoloji uzmanina gittim ilac kullanma diyorlar fmf in pozitif ama kilinigin uymadigi icin negatif gözüyle bakiyo...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatip Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam saolun şimdiden

    Hocam merhabalar cildiye doktoruna el şişmesi kaşıntı dudakta şişme için gittim ancak kortizon yazdı tahlil sonuçlarımi gösteremedim 1hafta önce covid geçirdim crp değerim şuan 8 bu enfeksiyonun devamını mi gösterir kortizon zararı olur mu kullanabilir miyim acaba

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ailesel akdeniz ateşi

    Hocam iyi günler 20 yaşında fmf hastasıyım sakroiliak eklem mr sonucum şöyledir 100.059.237 on tanr: sakroileit kontrastsız sakroiliak eklem mr incelemesinde çeki̇m tekni̇ği̇ çok düzlemli çok sekanslimrinceleme karşilaştirma bi̇lgi̇si̇: bulgular: uterus saga deviyedir. rektouterin reseste minimal se...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Mesut Onat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kilo alımı

    Hocam merhaba bebeğim 4 aylık ve 3750 dogdu taburcu kilosu 3555 ilk ay 1000 gram diğer ay 800 civarı bi sonraki ay 510 gram ve bu ay 410 gram aldı lakin çok fazla meme reddi vardı bu sebebten az aldığını düşünüyorum sadece anne sütüyle beslendi bu zamana kadar, meme reddi bitti sizce kilo alımı nası...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sakroiliak eklem

    Hocam iyi günler 20 yaşında fmf hastasıyım sakroiliak eklem mr sonucum şöyledir 100.059.237 on tanr: sakroileit kontrastsız sakroiliak eklem mr incelemesinde çeki̇m tekni̇ği̇ çok düzlemli çok sekanslimrinceleme karşilaştirma bi̇lgi̇si̇: bulgular: uterus saga deviyedir. rekt...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Fmf hastalığı

    Merhaba hocam gen tahlilim m680i heterozigot diye geciyor gen testi yapmistim 3 romatoloji uzmanina gosterdim bende atak hic olmadi sadece halsizlik yorgunluk denge kaybi var ve crp ve sedim hep normal cikmiyor bu yuzden yalanci fmf diyorlar ilac kullanma dediler sizce hocam bu zamana kadar fmf olsa...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fmf hastası olma olasılığı var mıdır

    Hocam merhaba. yaşım 40. son 3 senedir apandist bölgesinden başlayan ağrı tüm karın bölgesine yayılıyor, o bölgeye dokunulduğunda hassasiyet ve halsizlik yapıyor. 3 gün sonra kendiliğinden geçiyor ve normal hayata devam ediyorum. ataklarda crp 80mg/l lere çıkıyor. ailede herhangi bir fmf öyküsü yok....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide bulantısı

    Benim fmf hastalığım romatizma hastalığım ve beyincik sarkması rahatsızlığım var ve ben uzun sürelerdir mide bulantısı yaşıyorum hiç bir şekilde ilaç bile fayda etmiyor gitmedigim polikinlk kalmadı uşak'ta yaşıyorum sebebi yok diyorlar lütfen bir tavsiyeniz varmı 😔

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Fmf hastaliği

    Bu konu da bana yardımci olurmusunuz?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lamiya ALİYEVA

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fmf hastalığı

    Merhaba hocam cevaplariniz cok teşekkür ederim romatoloji uzmanlari fmf degilsin de fibromiyalji var sende diyorlar bilmek istediğim lakin fmf hastasıysam tedaviye baslasam bu halsizlik yorgunluk gecermi acaba

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polisitemi vera

    Hocam tüm testlerimde ferritin normal degerlerde en son da 82 çıkmış

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Bünyamin Kısacık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Polisitemi vera

    Hocam merhabalar. benim 2018 den bu yana hct ve hb degerlerim hep yüksek (16.5-17.5 arası) eşlik eden herhangi bir şikayetim yok kendim de tıp ogrencisiyim dalak ve karaciğer palbe edilmiyor. son tahlilim şu şekilde; hb: 17.7 hct:52.8 rbc:5.7 (n) plt: 381 (n) wbc: 7.6 (n) ldh normal sınırlar...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Bünyamin Kısacık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fmf tanı ve tedavi

    Evet hocam kolsişin kullanırken tekrar ateşli atak geçirdim. daha sonra yurtdışı kolsişinine başladım ancak o da alerji yaptı.. şimdi 2 aydır birşeyim yok yerli kolsişin kullanmaya devam ediyorum günde 1.5 mg olacak şekilde.. ailede fmf geçmişi yok bildiğimiz kadarıyla. diyaliz gerekecek diyen dokto...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ailesel akdeniz ateşi

    Merhaba doktor bey, 22 yaşındayım yaklaşık 2 seneye yakındır ortalama ayda 1 olmak üzere şiddetli karın ağrısı, kabızlık ve bazende aşırı yüksek olmasada ateşim oluyor. bazen uzun süre olmuyor bazen 1 ay içinde 2-3 kez olabiliyor bu ataklar. ortalama 1-2 gün içinde düzeliyorum sadece yatarak. ağrıla...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x