Ferritin

  • Sayın hocam hayırlı akşamlar... Eşimde ferritin düzeyi 5 civarındaydı. kendisine Ferinject diye bir ilaç yazıldı..infüzyon ile verildi...Ancak ilacın verilişinden 2 -3 saat sonra ani hipertansiyon gelişti 200/120 ..müdahale ile tansiyon düşürüldü ancak ilacın verildiği günden bu yana 5 gündür tansiyonu kontrol edemiyoruz..kardiyolog'a gittik kapril verdi ..5 gündür sürekli kapril ile tansiyonu idare ediyoruz..günde 3-4 defa 180/100 e kadar çıkıp iniyor... Acaba ne önerirsiniz...bu ilaç hakkında ne düşünüyorsunuz...ben kendim de Bolu da Anestezi teknikeriyim.. şimdiden teşekkürler saygılar.....

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, 1. öncelikle, elbet tansiyon kontrol altına alınsın. bu önemli. tansiyon kontrol edilene kadar demir tedavisinin beklemesinde bir sakınca yoktur. 2. demir tedavisi için illa damardan varilecek diye bir kural yok. size önerim önce tansiyon işi düzene girsin, daha sonra bir hematoloji uzmanı takibinde ağızdan demir tedavisi yaptırmanızdır. damardan tedavi bazı özel durumlarda, örneğin hasta ağızdan alamıyorsa, mide ülseri vb. ya da barsak hast vb. varsa elbet kullanılır. ama bu tür özel durumlar yoksa ben ağızdan ilaçlarla bu tedaviyi yürütmenizi öneririm. eğer daha önce ağızdan ilaç aldı düzelmedi gibi gerekçeler varsa bunlar çözümlenebilir konulardır. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Talasemi̇ 2 heterozi̇got 0 homozi̇got

    Hocam merhaba ben 22 yaşında erkek bir bireyim annemde anemi taşıyıcılıgı var babamı 61 yaşında felçten kaybettim onda var mıydı yok mu bilmiyorum talasemi testi yaptırdım yaptırdıgım testde tıbbı genetik ve dahiliye doktoru beta talasemi taşıyıcısı oldugumu söyledi. moleküler geneti̇k anali̇z r...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Geçmeyen ödem siroz mu?

    Merhaba hocam. daha önce babamın durumunu anlatmıştım son tahlilden sonra kan hastalığından şüphelendiler sizce bu veriler lösemi ya da başka bir kan hastalığı olabilir mi? kalpte ve dalakta büyüme var. karaciğer parankiminde bozulma mevcut. şikayet nefes darlığı ve ödem. huzursuzluk uyuma güçlüğü....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 25-hidroksi d vitamii

    Hocam çok teşekkür ederim. çok çok sağolun 🙏

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayşen Bayraç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ozafajit ulser

    Merhaba. 31 yasinda bir kadinim. fransa'da yasiyorum.2 yil kadar once tup mide ameliyati oldum. bir yil kadar sonrasinda sag ust yan karin bolgesinde agrilarim basladi ve yapilan incelemelerde karacigerimde 2 hemanjiyom ve kireclenme goruldu fakat doktor onemsiz oldugunu soyledi ve uzerinde durmadi....

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 25-hidroksi d vitamii

    25-hi̇droksi̇ vi̇tami̇n d 5.96 ng/ml l(30 - 100) kolesterol 207 mg/dl h(20 - 200) crp, nefelometri̇k 8.5 mg/l h(0 - 5) ldl kolesterol 133 mg/dl h(60 - 130) hocam aşırı yorgunluk gçözlerimi dahi açamama sikayetleri için vermiş olduğum kan tahlil sonucunda yukarıdaki sonuçlar norma...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayşen Bayraç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polip düşürdüm

    Hocam merhaba 41 yaşında bekar bir bayanım üç ay önce adetimin ilk günü fasulye şeklinde kenarında sapı olan daha önce görmediğim kırmızı renkli parça düşürdüm fotoğraflarını çektim.sonraki ay dr gittiğimde gösterdiğim fotoğraf üzerine polip düşürdüğümü öğrendim. 10 günlük bir ilaçla o bölgeyi şişi...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Saç dökülmesi

    Hocam iyi günler. olduğum şehir de dermatoloji doktoru yok buradan sormak istiyorum tabi görürseniz. saçlarım kökten tutam tutam dökülüyor. vize final sıkıntısından diyeceğim fakat normalden fazla dökülüyor. ne yapmam lazım ne kullanmami önerirsiniz

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İç titremelerim

    Hocam merhaba içsel titremelerim oluyor damarsal olabilirmi ferritinim düşük idi demir 120 ferritin düşüklüğü yapabilirmi icim titriyor resmen ellerimede vuruyor b12 150 15 gündür dil altı kullaniyorum ama değişen birşey yok dolasim ilgili olabilirmi hocam birde sol boynumda segirmeler var ultrasond...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Süleyman Tanrıverdi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yorgunluk ve halsizlik

    İyi günler doktor bey benim aşırı yorgunluğum var. dahiliye uzmanına gittim ama benden sağlıklısın dedi. 10 aylık ikiz bebeklerim var emziriyorum. 43 kiloyum dogumdan ve hamilelikten önce 47 kg dim. tahlillerin hgb 13.5 htc 39.5 rbc 5.5 pdw 20.8 tıbc 310 uıbc 175 tsh 096 vitamin d 20.8 yardımcı olu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Çetin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hgb düşüklüğü

    Hocam merhabalar. 50 günlük bebeğim var doğumunun 3. günü sarılık başlamıştı 5. gün kontrolünde doktorumuz kan aldırmamıza gerek yok dedi tahmini değerler söyleyip bolca emzirmem gerektiğini ve geçeceğini söyledi bol bol emzirdim 2700 doğan bebeğim şuan 4700. 30 günlükken kendi doktorumuza randevu a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Şükrü Cin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anemi mide

    Ferirtin değerim 5 dr ferrifer verdı ıkı haftadır kullanıyorum ama yorgunluk aşırı halsızlık gecmek bılmedı ayrıettrn mıdemde sorun var süteklı kusucakmış hıssım var mıdemdr gastrıt ve hp mevcut tedavi gördüm yanıt vermedı üçlü dörtlü bu kan ılacı etkısını bucudumda bezaman göstermeye başlat acaba

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tahlil sonucu cevabı lütfen

    4 yaşına yeni girmiş bir kızım var, hba 89 hba2 5,7 hbf 5,3 lökosit 7,68 lym 3,61 çıkmış. sonuçları nasıl çıkmış, endişeleniyorum.cevap verirseniz sevirim. sadece terleme şikayetimiz var

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hidrops fetalis

    Çok teşekkürler hocam allah razı olsun hocam cevap verdiginiz icin kan uyusmazligimiz yok anemi de yok

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Yayla

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ferritin eksikliği

    Merhaba efendin 29 yaşındayım iki haftadır gögüs ağrısı nefes darlığı çarpıntı kulakta ugultu çarpıntı ve nabız yüksekliği şikayetlerim vardı. önce acil servise gittim kan testi ve covid testi yaptılar negatif çıktı bi sonuc alamadım. dün kardiyoloji doktoruna gittim kalpte sıkıntı görmedi ama ferri...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sedat Demir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kabızlık geğirme

    Hocam tekrardan merhaba her gün netten bir şeyler okuyup moralimi bozuyorum sanki kanserim ve kolonoskopi olunca çıkacak gibi geliyor pandemi den dolayı olmayada çekiniyorum açıkcası benim sağ kolonda hassasiyet ve ağrı oluyor intenette sağ kolon da kanama olmaz sıkılıkla kabızlık ve anemi olur yazı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x