Ferritin düşüklüğü ve hamilelik

  • merhaba, ferritin değerim 3.9 ferrosanol doedonal kullanıyorum yaklasık 1aydır ,hamilelikte düsünüyorum.ferritin değerimin düşüklüğü hamileliğimde ne gibi soruna neden olur? teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Ferritin değerinin düşük olması gebelikte kronik yorgunluk, zayıflık, baş dönmesi, baş ağrısı, kulakta çınlama, kaşıntı gibi problemlere neden olabilir. gebelikte ise bebeğinizde ise gelişme geriliği, erken doğum gibi durumlara neden olabilir. fakat size demir takviyesi yapıldığı için bu konuda fazla bir sorun olmaz. ayrıca mutlaka ferritin düşüklüğünün nedeni de bulunmalıdır. hoşçakalın

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hamilelik gebelik normal dogum bebek

    Merhaba hocam. ben hamile olmak istiyorum ancak kan tahlillerimde istemedigim sonuclar cikti. ferritinin degerim 5 , d vitaminim 20 çikti. bu iki degerim de malesef düsük cikti. folat degerim gayet yuksekmis. bunlar haricinde bir de sol bobregimde 7 mm taş varmis. bu durumda benim hamile olma durumu...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Akin Savci

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Betahcg ve ferritin

    Hocam merhabalar. ferritin değerimin düşük olması yaptırdığım betahcgnin sonucunun görünmemesine yol açar mı? 130 gün önce şüpheli bir ilişkim olmuştu korktum baya 15 aralıkta test yaptırdım 0.100 çıktı ama ferritin değerimin düşüklüğü betanın sonucunu göstermez diye endişenlendim

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Zuhal Öder Saylık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ferritin düşüklüğü hamilelik

    Ferrtin düşüklüğü gebelik hocam merhaba ferritin değerim 7,1 (11-307refarans değer) hemoglobin 14,7 (11,7-15,5referans değer)bu durumda hamile kalırsam bir bebek ve benim açımdan bir sıkıntı olurmu

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lökopeni

    Merhaba hocam, 32 yaşındayım ve 2 yıl önce doğum yaptım. doğum öncesi ve hamilelik sırasında demir eksikliği nedeniyle ilaç tedavisi gördüm. soğum sonrası da bir ay kadar ilaç kullandım ve bıraktım. şimdi kan tahlili yaptırdım ve sonuçları şu şekilde: wbc 3,0; rbc 3,64; hgb 9,9; hct 28,9; mcv...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadri Yamaç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hayırlı günler..ben çölyak hastasıyım yaklaşık 2 ay önce öğrendim ancak ile

    Çok teşekkürler yener bey..sizi dinleyip ferritin düzeyine baktırıcam ancak bu 2ay içerisinde o kadar çok kan tahlili için kan aldılar ki zaten kanım az bu yüzden hastaneye girmekten korkar oldum.. aslında kan değerlerimin düşüklüğünü doktorlar hep çölyak hastalığına bağladılar çünkü geçen yıl n...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör


.
x