Euthyrox 25 zararı var mıdır

  • hocam mrb 24 günlük bir kız cocugum var yapılan tahlıler sonucu tsh 26,49 serbes t4 0,95 referans tsh 1,4 -8,8 serbest t4 0,61-1,12 olarak verılmıs suanda doktorumuz bıze euthyrox 25 ılacı verdı gunde yarım doz olarak alıyoruz ama cocuk kucuk oldugun dan korkuyoruz bu hastalıgın sonucları neler....ve uygulanan tedavının yan etkısı olabılırmı cok tsk

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tiroid karsinomu

    Hocam merhaba benim sorum ben 4 ay önce papiller tiroid kanserinden ameliyat oldum tiroid bezimin tamamı alındı ardından 2 ay önce 100mcq atom aldım 200mcq euthyrox kullanıyorum sigara kullanmamın bu tedavi sürecine zararı varmıdır ve olası nüks ihtimalini arttırırmı

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid ve erken menapoz

    Hocam merhaba ,ben 32 yasindaym ve 26 yasimdan beri erken menopoz durumum var fsh değerim 29.14 cikti gecen ay , tsh 2.99 serbest t3 =2.69. serbest t4 ise =1.09 cikti gittigim kadin dogum hekimim troidimin biraz yavas calistigini soyledi ve bu yuzden euthyrox 25 mg ilacini verdi ..bu arada kilo arti...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nilgün Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Euthyrox gebelik

    Hocam merhaba, eşim 6 haftalık hamile. tsh: 3,33 , serbest t4: 0,84 , anti tpo : 1,5 , anti tg : 0,9 dahiliye doktoru euthyrox 25 mcg verdi. fakat yinede entokrinaoga danış dedi. bu ilacı kullanmalı mıyız, bebeğe zararı olur mu. ilaçı ne kadar süre kullanmalıyız?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelik ve tsh

    Merhaba mustafa bey 4 yıl önce hamileliğim sırasında tsh 3.74 olduğu için ilaç kullanmıştım. (euthyrox 25 mg.) su anda yurt dışındayım ve buraya yeni taşındık 7 haftalık hamile olduğumu öğrendim. tsh : 4.74 t3: 2,9 t4 : 0.98 olarak ölçüldü ancak buraları pek bilmediğimizden endokrinoloji bölümünden...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sinan Çağlayan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh değeri

    Merhaba hocam 10 haftalık hamileyim yaklaşık 1 ay once tsh degerim 3.5 idi. doktor bana hersabah aç karnına 25 mg lık euthyrox verdi. ve dün tetkik yaptım tsh degerim 1 e dusmus .. ilacı kullanmama gerek varmı ? tsh ın 1 olması gebeliğe zararlı olur mu. şimdiden tşkler..

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamilelikte troid

    Merhabalar 8 haftalik hamileyim ve hamileligimin 5.haftasinda kan tahlili yaptirdim ve tsh im 18,21 cikti.doktorum euthyrox 50 mg verdi.16 gun sonra tekrar test yaptirdigimda bu oran 5,79 a dustu ve doktorum ilacima 25 mg daha ekledi ve yaninda jodid 200 mg ilac verdi.kullanmaya devam ettim ve 20 te...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Esra Demir Yüzer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh değeri hk.

    Hocam merhaba. ben 32 yaşındayım ve 17 haftalık hamileyim. hamileliğimin 4. haftasında kan testi yaptırınca tsh sonucum 2.65 geldi. kadın doğum doktorum euthyrox 25 lik verdi ve her ay endokrinoloji uzmanına düzenli kontrol olmamı tavsiye etti. 1 ay sonra bir uzmana giderek tekrar test yaptırdım ve...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik ve tsh

    Ayşe hanım merhaba. ben 32 yaşındayım ve 17 haftalık hamileyim. hamileliğimin 4. haftasında kan testi yaptırınca tsh sonucum 2.65 geldi. kadın doğum doktorum euthyrox 25 lik verdi ve her ay endokrinoloji uzmanına düzenli kontrol olmamı tavsiye etti. 1 ay sonra bir uzmana giderek tekrar test yaptırdı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh serbest t4

    Merhaba hocam eşim 21 yaşında bugün 35 haftalık gebe biz geçtiğimiz ay 08.02.2016'da tsh değerlerine baktırdık. daha önceden kimse bize bilgi vermedi tsh ile ilgili. ilk ölçüm değer aralıkları serbest t4 0,89 (referans aralığı 0,89-1,76) tsh 2,59 (referans aralığı 0,35-5,5) ferritin 11.4 (...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelik ve euthyrox 75 mcg

    Yaklaşık 1,5 senedir euthyrox 50 mcg kullanıyorum. tsh değerim genelde 3,0-3,5 arası t3 ve t4 normal sınırda. 08.11.2015 te tsh ölçümüm 4,2 (üst sınır) çıktı bu sırada gebelik için kadın has.uzmanına gittiğimde ilacın dozunu 75 mcg ye çıkardı. yaklaşık 25 gündür bu şekilde içiyorum. bu sırada adeti...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ilaç kullanımı

    Hocam merhaba benim tsh seviyelerim ilaç kullanmadıgımda biraz yükseliyor şuanda 18 haftalık hamileyim ve euthyrox 50 mg kullanıyorum bunun beğeğime zararı varmıdır birde folio ilacı kullanıyorum bunları ne zamana kadar kullanmam gerekir bunun hakkında bana yardımcı olabilir misiniz.

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Selim Şenöz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Glucophage

    Hocam merhaba, doktorum glucophage yazdı fakat şeker değerlerim normal. açlık şekerim 100, tokluk şekerim 117 çıktı. insulinim 14. kilo sorunum var 160 boyundayim 77 kiloyum. doktorum bu ilacı kilo vermem için mi yazmış acaba? yoksa insulinim yüksek oldugu icin mi? aynı zamanda hasimeto tiroidim...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelikte tsh yüksekliği

    Hocam tsh:10.5 anti tpo:372 t4:0.8 antikor:0.1 ve 8 haftalik hamileyim.bu değerler bebeğime zarar verirmi.doktorum ilaç başladi. istmus kalinliği normaldir parankim heterojen görünümde olup eko şiddeti azalmiştir,parankimde lineer fibrotik bandlar mevcuttur. sağ lob orta kesimde 5 mm...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mustafa Şener

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil yardim hangi konuyu seçeceğimi bilemedim

    Doktor hanım merhaba ben 26+5 günlük hamileyim t4 ve tsh değerlerm normal yanlz t3 değerim 2.50 olması gerekirken bende 2.41 di euthyrox 25 mg ilaç başladilar ilaci başladktan bir süre sonra baş ağrısı ve kalbimde zaman zaman tekleme olmaya başlaynca ilaci biraktm tekrar tiroitlerime baktirdm bu se...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Cem Özcan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 28 hatfalık hamileyim...100 gramlık şeker yükleme testinde ' gebelik şekeri...

    Merhaba hocam, şuan 28 haftalık hamileyim.hamileliğimin 6, haftasında tsh değerim 3,51 çıktı, oysaki troid hastası değilim..8 .haftamda 50 mg lık euthyrox kullanmaya başladım, tsh değerim 2,47 düştü.25 haftamda tekrar 2,90 yükselmiş, ilaç dozu 75 mg yükseltildi ve en son yaptırdığım teste 1,99 düşm...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x