Estradiol

  • Estradiol(S) postmenapoz 0 - 30 luteal faz 22.4 - 256 foliküler faz 18.9 - 246.7 mid cycle 35.5 - 570.8 506 pg/mL 24.09.2014 FSH(S) luteal faz 1.35 - 5.47 foliküler faz 3.03 - 8.08 mid cycle 2.55 - 16.69 postmenapoz 26.72 - 133.41 3.66 mIU/mL Lüteinleştiren hormon (LH) (S) Luteal faz 0.7 - 17.3 Foliküler faz 2.1 - 12.8 Midcycle 9.0 - 77.3 Postmenapoz 10.87 - 58.64 4.53 mIU/mL Prolaktin (S) Postmenapoz 2.4 - 20.9 Nonpregnant 3.4 - 29.8 Pregnant 10.3 - 209.1 10.59 ng/mL 5.18 - 26.53 TSH (S) 2.0155 uIU/mL 0.35 - 4.94 Doktor Bey 41 yaşındayım adet düzensizliği yaşıyorum birkaç aydır. Örneğin bundan bir önceki adetimi 20 ünde bir ,bu aykini ise 38 ün sonra ördüm. Bu ay yani adetimin 3. ünü yaptırdığım sonuçta estradiol 506 çıktı. Foliküler faz için değer 18.9-246.7. Yalnız mid-cycle' ye uyuyor. Değer şu 35.5 - 570.8. Fsh 3.66 normal aralıkta. Nedeni umarım çok tehlikeli değildir. Acaba bir önceki adetim erken şimdiki eç ondan olabilir mi vücut 14. ün sanıp. Bir de paxil kullanıyorum antidepresan etkiler mi acaba?erçi prolaktinim normal çıktı.Nisan ayında doktora itmiştim bir şey çıkmamıştı, yalnız rahim ağzından polip almıştı doktor.Cevaplarsanız çok mutlu olurum.

  • Doktor Cevabı:

    Laboratuarla insan tedavisi yapılmaz ama mutlaka yorum yapılacaksa sonuçlar, yaşınız gereği artık yumurta hücrelerinizin azalmaya başladığından öte bir şey söylemiyor. yüksek estradiol, daha yüksek olması gereken fsh sonucunuzu baskılıyor. adetlerin düzensizleşmesi de bu durumla paralel olarak yumurtlamanızın sekteye uğramaya başladığını vurguluyor. yumurtlama olmaksızın tek başına estradiol salgılanması, memeler ve rahim zarı için iyi değildir, doku kalınlaştırır. özet olarak, konunun menopozun yaklaştığı ile bir ilgisi yoktur. belki de adetler tekrar düzene girebilir, yani yumurtlama başlayabilir. eğer hep gecikerek olmaya devam ederse, estrojen etkisinden kurtulmak için 1.5 ayda bir dışardan hap şeklinde progesteron kullanmanız koruyucu olur. ta ki estrojen de kalmayıp menopoza girene kadar..

    tarihinde cevapladı.

Ankara Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hormon sonuçları

    Merhaba 29 yaşındayım reglimin ikinci gününde hormon testi verdim estradiol 44 ,fsh 5,14, lh 8,41 , progestron 0,1 total testesteron 1,5 çıkmış hormon testimi yorumlar mısınız sanırım progestron değeri düşük adet döneminden dolayı testesteron yüksek mi cıkmıs gebeliğe engel durum var mıdır? teşekkü...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik varmı

    İlk defa cinsel ilişkiye girdik. korunmasızdik. ama içeriye boşalma olmadı. 12 saat sonra ertesi gün hapı aldı adeti 15 gün gecikti acaba gebelik olabilirmi ? hormonal bozukluk dolayısı ile bazen gecikme yaşıyordu şimdiden teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Zümrüt Çalışkan Şenay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fsh ve lh yüksekliği

    Elbette haklısınız hocam. 3 aylık deneme ile bu tedirginliğim ve aceleciliğim benimde hoşuma gitmiyor. lakin annemin gebelik için uzun bir süre beklemesi tedavilerle gebeliğe ulaşması nedeniyle genetik bir üreme problemi olabilir mi diye evham yapmış durumdayım. evhamlı olduğum için de biraz erken d...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Polikistik over

    Merhaba hocam 22 yaşındayım adet düzensizliğim yok herhangi bir kistim yok ama çene bölgemde hafif tüylenme var. polikistik over hastalığı olabilir mi? bu arada trioid hastasıyım.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ohss oldum korkuyorum tekrar iliskiye girmekten

    Merhaba hocam 3 yildir cocugum olmuyor diye tüp bebek tedavilerinde kullanilan ilaclar ve igneler verildi polikistik over hastasiyim ama ne tüp bebek nede aşilama olacaktim neden verildigine anlam veremedim ama doktoruma guvendim kullandim ve 2 gunde bir iliski önerildi fakat ben şiştikce sistim sa...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fsh lh yüksekliği

    Merhaba hocam. 26 yaşındayım adetimin 3. günü tahlil sonuçlarım lh 10.3 fsh 10.36 amh 3.44 e2 24 yumurtlama döneminde ve adet öncesi lekelenmelerim oluyor gebelik istiyorum bu nedenle hormon tahlilleri yaptırdım. geçen ay da bakılmıştı fsh ve lh 9 çıkmıştı. bu yükseklik neye bağlı olabilir? y...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hormon bozukluğu

    Merhaba hocam ben 11 aydır evliyim adetim ara ara düzensiz oluyor ve evliliğimin ilk 8 ayı geri çekilme yöntemi ile korunduk fakat şuan gebelik istiyoruz doktor kontrolünde hormon bozukluğu çıktı doğum kontrol hapı kullandım bir ay hormonlarim duzelmismidir? eğer duzelmisse adet sonrası gebelik olur...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Melih Bestel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fsh ve lh yüksekliği

    İyi günler hocam. 26 yaşındayım, 3 aydın korunmuyoruz gebelik yok. bekarlığımdan beri beni tedirgin eden ara lekelenmelerim oluyor ama bu lekelenmeler genellikle yumurtlama dönemine denk geliyor bende hormon tahlili yaptırdım yorumlar mısınız ? fsh10.34 lh 10.3 e2 24 amh 3.44 hocam amh değeri i...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Merak ettigim icin

    Merhaba benim iki sorum var duzenli regl goruyorum 7 eylulde kotum ic camasirim vardi ve adetime uc gun varken erkek arkadasim ayakta bana surtundu bir ara ciplak olarak bes on dk baski uyguladi ama bosalma yok acaba zevk sivisi kotumdan gecer mi 10 eylulde regl gunumde oldum ve dort gun surdu son...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Şahin Zeteroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelik olusmamasi

    Iyi gunler hocam yasim 30 17 ay once sezeryanla dogum yaptim esimle cok gec olmadan cocuk istedigimizden bebegim 10aylikken korumasiz iliskimiz basladi 7 aydir korumasiz iliskimiz olmasina ragmen gebelik olusmadi acaba neden olabilir?2aydirda adet kanamalarim 15gun gelmekte doktora 2kez gitmeme ragm...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hüseyin Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adetim kesiliyor

    Merhaba hocam, 24 yaşındayım. iki gün önce bu ayki reglim başladı. reglin başladığı gün ile birlikte ben de yürüyüş yapmaya başladım ve iki gün bir buçuk saat kadar yürüdüm. dün de moralimi bozan birtakım sorunlar oldu, onları düşündüm ve adetim çok azaldı. normalde dördüncü günden önce azalmazdı bu...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prolaktin hormonu

    Teşekkür ediyorum peki bu haplara adet bitince mi başlanılması gerekiyor?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hormon testi

    Merhaba, fsh : 7.04. lh : 1,72 e2: 180. prolaktin : 6,72 değerlerimi yorumlarmışsınız lütfen,yaşım 34, yumurtalığımda 2 cm ilk bir adet basit kistim var bu arada. değerlerim sorun var mı teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Övgü Doğan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prolaktin hormonu

    Merhabalar benim adetlerim her zaman düzensizdi. bir yıllık evliyim 5-6 aydır gebelik düşünüyoruz fakat olmuyor prolaktin değerlerim evlendikten sonra yükselmeye başladı hormon testi yaptırdım fsh 8.72 lh 28.96 estradiol 48 tsh 2.88 prolaktin değerimde 43.35 çıktı. doktorum prolaktin dengelemek amaç...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormonlu spiral

    Hocam bitmeyen adet sebebi olarak hormonal bozukluk gösterildi ve rahim duvarı kalındı. hormonlu spiral takıldı ancak 5. gün kanamam yoğun olmasa da devam ediyor normal mi? aynı zamanda çok şiddetli kasık ve bacak ağrım var spiralle ilgisi olabilir mi?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Esra Ayşin Tonguç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x