Esra önder

  • Merhaba hocam. Küçük bir yerde öğretmenim ve burda endokronoji yok yardımınıza ihtiyacım var. 13 haftalık gebeyim. Tsh : 0.001 ft4 :1.24 ( referans en yüksek 1.12)). Ft3: 4.66 **** Tiroid ultasonu temiz çıktı Bu değerlerde ilaç kullanmak şart mıdır?? Yoksa ft4 öok yüksek olmadığı için takip mi gerekir.?? Değerleri fikirleirnize çok ihtiyacım var

  • Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    Selamlar, esra hanım, normalde gebelik sırasında tsh düşük çıkar ancak serbest t4 ve st3 genelde normal aralıkta olur. bu durum gebeliğin 15. haftasından sonra düzelir. ilaç kullanılmaz. ancak sizin durumunuzda serbes t4 ve 3 yüksek olduğundan ve 15. hfataya yakın olmanız sebebi ile ilaç kullanmanız gerekir. propycyl tb sabah 1 öğlen 1 ve akşam 1 tb başlanım 4 hafta ara ile tiroid hormonlarınıza baktırın. bu arada tsh resesptör antikoru da bakılması gerekir. geçmiş olsun


İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Anti tpo degeri?

    Merhabalar hocam anti tpo degeri 28.0 sizce normal mıdır yoksa yüksek mi ? tsh 4.2 çıkmış cevaplrsaniz sevinirim tesekkurler

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    Ultrasonografi ile de bakılarak karar verilmeli, ilaç almanız gerekebilir. geçmiş olsun

  • Troid uptake testi

    Merhaba sayın hocam . ben troid için uptake testine tabi tutuldum. 6 aylık bir bebeğim var. radyasyondan etkilenmemesi için bebeğimden kaç gün uzak durmam gerekir. şimdiden teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    Sayın tülay bayrak, geçmiş olsun. bebeğinizi emzirmiyorsunuz umarım. iyot uptake testinde verilen doz düşük olmakla birlikte, uptake değerine göre bebeğinizden uzak kalma süresi değişebilir. çok yakın mesafede uzun süreyle durmamak üzere yedi gün uzakta kalmanız yeterlidir. selamlar.

  • Esra önder

    Merhaba hocam. küçük bir yerde öğretmenim ve burda endokronoji yok yardımınıza ihtiyacım var. 13 haftalık gebeyim. tsh : 0.001 ft4 :1.24 ( referans en yüksek 1.12)). ft3: 4.66 **** tiroid ultasonu temiz çıktı bu değerlerde ilaç kullanmak şart mıdır?? yoksa ft4 öok yüksek olmadığı için takip mi gerek...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    Selamlar, esra hanım, normalde gebelik sırasında tsh düşük çıkar ancak serbest t4 ve st3 genelde normal aralıkta olur. bu durum gebeliğin 15. haftasından sonra düzelir. ilaç kullanılmaz. ancak sizin durumunuzda serbes t4 ve 3 yüksek olduğundan ve 15. hfataya yakın olmanız sebebi ile ilaç kullanma... Cevabı gör



  • Tiroid nodülü

    Sol tiroid 15 mm nodül bulunmakta 2 kez biopsi yapıldı ikisinde de önemi belirsiz atipi geldi ne yapmalıyım saygılarımla

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    Sayın cem karahan, geçmiş olsun, acil şifalar dilerim. önemi belirsiz atipi tanısı izlenmesi gereken bir durumdur. habislik riski az olmakla birlikte vardır. us bulguları önemlidir. sitolojinin gerekirse bu konuda deneyimli sitopatolog tarafından konsülte edilmesini takip eden hekiminiz isteyebilir.... Cevabı gör

  • Biyopsi sonucu

    Merhaba, biyopsi raporumda troid. sağ lob alt pol, 21x20 mm'lik nodül; ince iğne aspirasyon sitolojisi+sıvı bazlı sitoloji+hücre bloğu benign tiroid aspiratı (bethesda 2017) yayamlarda yoğun kanamalı zeminde normo-makrofollikül yapıları oluşturan tirositler, artmış sayıda lenfositler dikkati çekmişt...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri Haksever

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    Biopside kanser hücresi görülmediği sürece kanser denemez. biopsi kanser olmadığını göstermez. o nedenle risk faktörleri değerlendirilmeli.

  • Tsh düşüklüğü

    Ben hasımato hastasıyım gebelikte düzenli kontrol ederek ilaç kullandım ama doğum sonunda hiç kontrol ettirmedim eutyrox 50 mch kullanmaya devam ettim tsh ım düşmüş 0.0033 en son çok uykum var halsizim kilo veriyorum 3 haftadır ilaç kullanmıyorum ama değerlerim çok minimal artıyor bu durum ne zaman...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Alpaslan Kemal Tuzcu

    Prof. Dr. Alpaslan Kemal Tuzcu

    3 hafta ilaç kullanmadan tahlil yapınız. bunju endokrin doktoruna gösteriniz



  • Radyoaktif iyot tedavisi

    İyi akşamlar. 5 nisan’da aşırı belirgin düzeyde aktif iki nodüle bağlı hipertiroidi nedeniyle rai tedavisi gördüm. doktorum tedaviden sonraki iki aylık süreyle daha iyotsuz tuz kullanmamı istedi. bu iyotsuz tuz kullanma isteğine tedaviden önce uyguladığım iyot kısıtlı diyet gibi süt ürünleri yumurta...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    Sayın zümrüt küçükkartal, geçmiş olsun. acil şifalar diliyorum. rai tedavi sonrası gelişmesi muhtemel hipotiroidiye, uygulanan dozun miktarı, iyot tutuluş oranı ve kişisel faktörler etkiler. çok sıkı perhiz yapmanıza gerek yok, kontrollerinizi ihmal etmeyiniz. selamlar.

  • Hipertiroidi ve rai

    İyi günler hocam. hipertiroidi tanısıyla tedavi görmekteyim ve cuma günü rai tedavisi olacağım. bunun için yaklaşık 1 aydır iyot kısıtlı diyet uygulamaktayım diyete başlamadan önce tsh değerim 0,006 iken ft3 ve ft4 değerim 0,87 ve 2,97 idi. (bu değerlere ulaşabilmek için 15 günlük bir sürede thyroma...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu

    Sayın zümrüt küçükkartal, uzaktan karar vermek doğru olmaz, hipertirodik düzeylerin ilaç kullanılmadan hipotirodik düzeylere gelmesi nedeniyle hekiminizle görüşünüz. trab tetkiki bakılması tanıda yardımcı olabilir. selamlar.

  • Paratiroid

    Merhaba anneme (58 y.) troid usgde sol altta 7×8×10 mm boyutunda paratiroid adenom olduğu söylendi tiroid bx yapıldı benign şeklindedir, ektopik paratiroid adenom olduğu için spect/ct istendi. pth=126 d ut=27 ca=12,42 p=2,07 değerleri bu şekildedir. ne yapılması uygun olur?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Çetin Önsel

    Prof. Dr. Çetin Önsel

    Bence de spect-bt yapılmadı uygundur.



  • 11 yaşında kızımın serbest t3'ü 3,9

    Hocam merhaba, 11 yaşında kızımın serbest t3'ü 3,9 normal değerleri 1,71-3,71 arası, tsh 0,81 normal değerleri 0,35-4,94, t4 ise 1,07 normal değerleri 0,70-1,48 arasıdır.herhangi bir şikayetimiz olmaksızın yaptığımız tetkikte bu değerler çıktı sayın hocam.bu değerler bir hastalık bulgusu mudur?diğ...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    Herhangi bir sorun yok, 3 ay sonra tetkikleri tekrarlamanız yeterlidir.

  • Anti top anti tg

    Hocam internetten baktim da guatr ve troidin az çalışması durumunda kilo verememe gibi bir durum oluyormuş teşrik bu sonuçlarında böyle bişr şey mümkün olur mu 1 ayda 1 kilo verdim sebep bu mudur.

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Tiroid hormon düzeyleriniz normal. bence bir ay sonra tekrar kan tahlili yaptırmanızı öneririm.

  • Anti top anti tg

    Merhaba hocam benim troid tahlillerim şöyle tsh:2.79 serbest t4:1.02 serbest t3:3.21 anti tpo:16.01 anti tg: 13. 01 değerlerim normal mi hocam anti tponun hafif yüksek olması sikinti yaratır mi ?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Bence bir sorun gözükmüyor ama başka bir laboratuvarda bir ay sonra tekrar bakılabilir.



  • Pct değerleri hakkında

    Hocam merhaba , pct değerim 0.19 - nasıl bir tedavi yürütmeliyim , kilo vermede önemi varmıdır (kilo vermek istiyorum ) , diğer değerler normal gözüküyor , teşekkürler

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri Haksever

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    Önmei yok. metabolzimanızın nasıl çalıştığını ve nelere gereksinşm duyduğunu tespit etmek gerekir. gerçekten kilo vermek istiyor ve sağlıklı olmayı arzuluyosanız crs yapılmasını öneririm.

  • Tsh yükseliği

    Hocam merhabalar benim bir sorum olacaktı bizim bebeğimiz şu anda 35 günlük ve iki gün önce kan tahlili yapıldı ve tsh seviyesi biraz yüksek çıktı değeri 8.19 çıktı marmara üni. has. bir doktora götürdük değeri normal fazla bi sıkıntı yok dedi 10 gün sonra yeniden test yaptırın dedi bide t4 hormonu...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ayşın Uçkun Kitapçı

    Doç. Dr. Ayşın Uçkun Kitapçı

    Yaşa göre normal değer hasan bey. iyi günler dilerim.

  • Hamilelik ve tsh

    Merhabalar 25 haftalık hamileyim. tsh hormonum hep 4.5 in üzerinde seyretti. ilacimi 75mga cikarmama rağmen şuan degerim 5.37. sabahları tiroit ilacindan sonra kan hapıda alıyorum sebebi bu mudur bilmiyorum ama dozu arttirmama ragmen nicin degerim hic düşmüyor olabilir ? bu sonuclarda kullandigim ha...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri Haksever

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    Risk faktörü artar. mikrobesin desteği amalısınız. hatta geç bile kalmışsınız ama zarraın neresinden dönseniz akrdır. ilk 2 hafta içinde başlanması asıl faydayı sağlardı ama gene almanız gerekir. beslenmenin kırmızı kitabuı siz yediklerinizsiniz 1-2 ve 5 nolu kitapları okuyun.






.
x