Eski hastanızım-sjögren şüphesi-(ppi +adalat crono agız kurulugu yapar mı)

  • Sevgili Hocam Ben sizin eski hastalarınızdan Günay Hn.2011de Şişlide görüşmüş idik.Beni ağrı kliniğine yollamıstınız.Şehir değiştirme nedenli gidemedim.Zaten bir süre sonra baska bir dr bana hafif bir bağ dokusu rahatsızlıgın var dedi.Çok düşük kortizon ve Plaquenil başladı.1yıl kadar kullanmısımdır sonra bıraktım agrılarım gecmişti.yani ortalama 6,5-7 yıl ilacsız yasadım Ben son 10 aydır reflü ile bogusuyorum.ilk baslangıcı bogaz agrısı idi.Bir haftaya agzıma da acı su gelince endoskopi oldum.Ciddi bir şey yok dendi ve bana ppi verildi sabah aksam ictim ama bogaz yanmam gecmedi.Sonra tüm reflü testleri.Onlar da temiz cıktı.Tabi bu sırada sabah aksam ppi yada axid 150 mg alıyorum.bogazımı asidin yaktıgını dusunuyordum hala da emin değilim?zaten degerli fikrinizi almak için yazıyorumŞehir dışındayım İst e gelme imkanım yok su an.Sesim on aydır cok kotu.Baska bir gastro dr bana manometrinde alt uc basınc fazla dedi aslında baryumda rahat geciyor sıvılar...10 gunluk ilac vericem ic gel bakalım dedi.Bu sırada sabah aksam mide koruyucu aldım gene.Dr bana adalat crono/30 mg-Gunde 1 yazdı.Onu içmeye başladım 5.tablette bogazım oyle bir yandı ki gırtlağım birbirine yapıstı yutkunma bitmişti.Öleceğimi sandım sonrasında boynumda 2adet lenf bezim şişti.Ultrason yapıldı.12*6 buyugu denmiş yaglı hilus denmiş.ama aynı zamanda benim anladıgım agzımın içinde tukruk bezimde şişmiş alt cene(bu acıyor:( bir süre sonra dil altımda da gerginlik hissetim ki tükrük beziymiş Sorum şu:Sanırım bende sjogren var.Cunku mide ilaçları yaramadıydı hiçbiri yaramadı.Bogazım hep yandı.Bende rotr send da var.Bu son yanma sanırım tukruk eksikliği ve kapak basıncı azaltılınca gelen asitle alakalı? Lenf bezlerimin inmesi mumkun olacak mı hocam?alt dudak içi dibi ve de dil altı şişen tukruk bezleri için ultrason sart mıdır? Tedavi alınca onlar da iner mi hocam? ve tabi son soru ömür boyu plaquenil mi kullanılır.Bu ilaç bırakılamaz mı?Sjogren de ilac bıraktırdıgınız hastalarınız oluyor mu

  • Doktor Cevabı:

    Anlattığınız mide bağırsak yakınmaları ve lenfi büyümeleri gerçekten de sjögren dahil bağ dokusu hastalıklarında görülebilir. ancak önce bunun doğrulanması gerekli. takdir edersiniz ki bu kağıt üzerinde yapılamaz. oturduğunuz yere yakın bir romatoloji uzmanına gitmeniz şart. buradan, aradan bu kadar zaman geçtikten sonra daha fazlasını söyleyebilmek olanaksız.

    tarihinde cevapladı.
  • Değerli Hocam Haklısınız. ana- anti ro- anti la: negatif cıktı.şimdi ben de sjogren kesin yok mu? kbb agzıma bir uyusturucu sprey sıkmıs idi onun etkisi gecmeye yakın tukruk miktarım arttı.cok rahat yemek yedim içtimdi.dr a soyledim tukruk arttı rahatladınsa tukruk biopsi yapalım dedi ama yaptırmadım...reflüm mü bunca bogaz agız dudak goz kuruması yapmakta yoksa sjögren mi?kbb az biraz geniz akıntın var demişti.... ızdırabım on aydır cok fazla öyle böyle değil.aglıcam gozumden yas cıkmıyor.bogazım kupkuru kasılıp agrıyıp duruyor.şişmiş olan lenf bezlerim inmedi(kbb onlar tukruk bezi diyor.radyolog lenf bezi diyor.) su an aklım cok karısık ızdırap ıcındeyim iştahım yok gozum bulanık goruyor yutkunmak cok zor yutkunuyorum cogu zaman bogazımdan geri geliyor asagı inmiyor tukruk.acaba midemden hava mı geliyor geri devamlı ondan mı inmiyor anlamıs değilim .... sesim kısık...ses tellerim ödemli imiş..acaba kısa sureli tukruk arttırıcı bir tedavi alsam etkisini gorsem olmaz mı.dr dr gezmekteyim care bulamadım. sac dokulmesi istahsızlık uykusuzluk var.midem de iyi değil. bu son testlerime gore tukruk biopsi olmam lazım mı? bu lenf bezi inmiyor ve bugun orada agrı hissiyatım da var. tiroitlerde tsh t3 t4 anti tpo normal anti tg 216(max **** olmalı ımıs) iki adet nodul varmıs.biri 4 biri 5,6mm.radyolog sınırları duzenli yılda bir kontrol edelim dedi. acaba bu şikayetlerimi bu yapar mı?

  • Doktor Cevabı:

    Geçen seferde dediğin gibi bundan sonrasını yazışarak çözmek olanaksız. mutlaka bir romatoloji hekimini görün ve aklınızdaki soruları sizi muayene eden hekimle yüzyüze tartışın. buradan herhangi bir şey söylemek olanaksız.

    tarihinde cevapladı.
  • Cok Degerli Hocam size saygim sonsuz cevaplariniz icin de teşekkür ediyorum. ben bugun bi romatoloji prof ile gorustum ve de mlsf hic memnun kalmadim.ulkemizde dr la diyalog kurmak sifa bulmak cok ama cok zor.dr lara bir suru ödeme yapıyorum on aydir bogazim yanıyor sesim kısık ve teshis yok. Cunku hastayı dinlemek yok. Tükruk miktarim artinca rahatlıyorum diyorum goz kurulugum var eklem agrim var sac dokulmem var... dinleyen yok.dinlememeleri icin de her dr a altiyuz yedi yuz lira veriyorum funny :)dudak biopsi yaptiricam cunku kbb dr um en azından beni dinliyor ve fikir veriyor.kan testleri temizmis ondan sjogren yokmus. İngilizce bir dolu hasta forumunda kan tahliller temizken dudak biopsi ile gozyas tahlili ile teshis konmus. Ve de bogaz yanmasi hatta refluleri gecmis. Boğaz reflusu oldugunu sananlar goz kurulukla dr a gidip sjogren teshisi alip bogaz refluden kurtulmuslar. Bu bogaz yanmasindan kac kisi neler cekiyor bu ulkede...dr dr geziyorlar..Ceken bilir derler. Bu mesaji yazma amacim benim gibi birileri çekiyorsa bunu okusun onlara da bir yol haritasi olsun. Biopsi ve goz yasi testiyle sjögren tanisi alirsam ilac baslayinca da şikayetim azalirsa ne olacak? Güzel günler diliyorum hocam ve de iyi seneler.Saygilarimla.


İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Eozinofili katyonik protein

    Merhaba hocam klinik durumu oldukça karışık olan bir hastayım 1.5 senedir eozinofil yüzdem %4 ile %7-8 arasında gidip geldiği için eozinofili katyonik protein testi istedim sınırı 25 olan test ben de 120 150 lerde çıkıyor. 1 senede 12 13 kilo kaybım var. ayrıca göğüste yanma, ağrı yaşıyorum. bazen k...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Kırmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Morfea lineer skloderma

    Hocam merhabalar yaklaşık 10 senedir morfea lineer skloderma teşhisi konuldu ve hala aktif durumda bir çok tedavi denedim ama geçmiyor:( sizlerinde uzman olduğunuz alanlardan biri lütfen bana yardım edin 30 yaşındayım ve artık kurtulmak istiyorum

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bag doku hastaligi

    Hocam, eklem ve kas agrilari sikayeti ile hastaneye gittim tahlil yapıldı ve bag doku hastaligim oldugu soylendi ikinci test yapildi antiseptromat pozitif 4+ olarak c4 0.16 olarak cikti lupus muyum?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Işık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Beyin mr sonucu

    Hocam merhaba. beyin mr'ı sonucunda her şey normal ancak şöyle bir şey yazıyor : verteks düzeyinde ciltaltında fibromla uyumlu 9mm çapında nodüler görünümler mevcuttur. bu kötü bir şey mi? teşekkür ederim şimdiden

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Diğdem Yıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sjogren kortizon alırken tukuruk bezi biopsisi hakkında

    Hocam size sjögren ihtimalim üzerine mesaj yazmıs idim.asıl sorunum sindirim sorunları oldugu için gastro prof a cıktım tukuruk biopsi olmadan neden kortizon baslandı dedi.yaklasık bir aydır ilk bir hafta 2.5mg sonra 5mg deltacortil almaktayım.bu ilac biopsiyi ciddi etkiler mi? biopsiyi bosa olmak...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Mesut Onat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lym düşüklüğü

    Ayşen hocam merhaba. bağ doku hastasıyım romatoloji doktorum rutin kan aldı. değerlendirebilir misiniz lütfen ? lym% 15.8 (24-44) , mcv 7.7 (7.80-11) , pct 0.156 (0.19-0.36) pdw 16.3 (11.60-14.70) . bu değerlerim 3-4 kan tahlili boyunca aşağı yukarı böyle seyretmişti ama lym değeri daha da düşmüş du...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sistemik sorun, ana pozitifliği

    Merhaba hocam ana titresinin 1.160 ince benekli homojen yapıda olması ve türlü şikayetlere rağmen teşhis konulmamaması artık beni mahvediyor. öncelikle şunu diyeyim tüm iltihap belirteçlerim normal bir ara ferritinim yüksekti. albümin zaman zaman ılımlı yüksek olunca kalsiyum da ona eşlik ediyor. bi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Mesut Onat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Otoimmun hepatit ve imuran

    Hocam merhaba bana 2014 yılında otoimmun hepatit teşhisi kondu ben 4 ay imuran ve prednol tedavisi aldım karaciğer değerlerim düzeldi bir yanlış anlama vesilesiyle prednolude imuranida bıraktım ve 5 yıl boyunca hiçbir şikayetim olmadı karaciğer enzimlerimde ultrasonumda hep çok iyi çıktı ve o dönem...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Mesut Onat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rayno sendromu

    Hocam merhaba. ellerim soğukta üşüyor. bazen kırmızı oluyor. kalp damar cerrahisine gittim. tahlil filan yapmadan ellerimde de bişe yoktu gittiğimde nabzıma baktı reyno sendromu dedi. romotlojiye git dedi. daha sonra sağlık ocağında yaptırdığım kan tahlilinde b12 vitaminim düşük bundan kaynaklı olur...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Mesut Onat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Skleroderma

    Merhaba. sayın doktor bey; internette okuduğum makalelerin bir kısmında, skleroderma hastalığı için, deri ve dokularda kolajen birikimi, bir kısmında da kalsiyum birikimi, deniliyor. bunun doğrusu nedir acaba, kolajen mi, kalsiyum birimi mi? vereceğiniz değerli bilgiler için şimdiden teşekkür...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sjogren tahlliller temiz dudak biopsi olsam mı?

    Merhabalar,reflü gibi baslayan şikayetim aylar sonra lenf bezlerimin şişmesi agız içi tükrük bezlerimin tutulması agız burun goz kuruluguna dönünce bir hekime gittim.eklem agrım agız yaram sac dokulmem var.zaten 2011de hafif bag dokusu hast dendi kortizon plaquenil kullandım.bir -iki yıla agrılar ge...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Mesut Onat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Eski hastanızım-sjögren şüphesi-(ppi +adalat crono agız kurulugu yapar mı)

    Cok degerli hocam size saygim sonsuz cevaplariniz icin de teşekkür ediyorum. ben bugun bi romatoloji prof ile gorustum ve de mlsf hic memnun kalmadim.ulkemizde dr la diyalog kurmak sifa bulmak cok ama cok zor.dr lara bir suru ödeme yapıyorum on aydir bogazim yanıyor sesim kısık ve teshis yok. cunku...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Eski hastanızım-sjögren şüphesi-(ppi +adalat crono agız kurulugu yapar mı)

    Değerli hocam haklısınız. ana- anti ro- anti la: negatif cıktı.şimdi ben de sjogren kesin yok mu? kbb agzıma bir uyusturucu sprey sıkmıs idi onun etkisi gecmeye yakın tukruk miktarım arttı.cok rahat yemek yedim içtimdi.dr a soyledim tukruk arttı rahatladınsa tukruk biopsi yapalım dedi ama yaptırmad...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bağişiklik sistemi ve besinleri tanimasi

    Hocam merhaba sorum şu. örnekleyerek soracağğım mesela. sarımsak yedim yada ne bileyim bol c vitamini içeren bi besin örnek portakal yedim portakalın içindeki c vitamini emilip kana karışıp faydayı direk portakaldaki maddeler mi sağlııyor yoksa portakal bağışıklık sistemini güçlendirip c vitamin...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayten Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Toraks bt sonucu

    Hocam, babamın toraks bt raporu aşağıdaki gibidir. 67 yaşında, sigarayı 12 sene önce bıraktı. rapor sonucuna göre sıkıntılı bir durum var mı acaba? toraks bt raporu ivkm verilmeden gerçekleştirilen incelemede; tiroid normal konum ve boyuttadır. trakea normal konum ve boyuttadır.trakea ve her iki an...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mehmet Erkan Balkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x