Erken menopoz

  • İyi günler. Son iki aydır adet görmüyorum onun yerine her gün hafif sancılarla kahverengi akıntı oluyor adet günüm geldiğinde ise siyah çamur gibi geliyor birkaç gün. İki ayda sadece 4 gün temiz kaldım her gün lekelemem var. Çarpıntılarım başladı, sebepsiz aşırı stres yaşıyorum. Oturduğum yerde birden sıcak basıyor ve ter boşalıyor. Ayaklarım yanıyor. Gece uyuyamıyorum. Çok unutkan olmaya başladım odaklanamıyorum. Yüzümde ve sırtımda tüylenmeler başladı.Bu tarz belirtiler menopozda olurmuş. 21 yaşındayım bir oğlum var. Menopoza giriyor olabilir miyim?

  • Doktor Cevabı:

    Yaşınız 21 ise menopoz olduğunuzu düşünmüyorum, hormonal bir düzensizlik söz konusu olabilir. ultrasonla değerlendirilmenizin ardından bazı tetkiklerinizin istenmesi gerekiyor. ardından tanıya yönelik tedaviniz düzenlenebilir. randevu için tel: 0216-3851715

    tarihinde cevapladı.
  • Sol yumurtalığımda kist varmış. Hormon testleri Estradiol 209.00, FSH 4.92, Testesteron 0.28, Serbest T4 1.61, TSH 2.250, BHCG 0.2, Prolaktin 23.90 çıktı. Sonuçları yorumlar misiniz? Şimdiden teşekkür ederim...

  • Doktor Cevabı:

    E2 ve progesteron değeriniz yüksek, kist olması da bunu açıklıyor, tedavi verilmesi gerekiyor. randevu için tel: 0216-3851715

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Adet gecikmesi

    Hocam merhabalar 2 aydır adet görmüyorum,45 yaşında 1 çocuk annesiyim.sağlık ocağının yaptığı testlerde bu sonuçlar çıktı.pamdemiden dolayı muayinede olamıyorum acaba bir tahmininiz varmı? sonuçlar;beta-hcg 0.6,fsh 35.2,e 2 92.3.şimdiden teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Murat Gözüküçük

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Menopoz mu değil mi?

    Hocam verdiğiniz yanıtın benim için anlamını tahmin edemezsiniz. resmen depresyona doğru adım adım ilerleyen ruhuma nasıl iyi geldiniz bilemezsiniz. bilinmezlik ve karamsarlık içinde sürüklenirken yüzümde güller açtı. tanrım sizin de ve sevdiklerinizin de karşına hep mutluluk veren insanlar çıkarsın...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Menopoz mu değil mi?

    Hocam merhaba. 42 yaşındayım bekarım. kendimi bildim bileli adetlerim 2 gün sürer. 4.aydan beri 20 güne düşen aralıklar ve 1güne düşen süreler sonrası doktora gittim. ultrason sonrası menapoza girdiğim söylendi. amh istedi ve 0.73 çıktı. adet söktürücü kullandım ve bitişte diğer testler yapıldı. fsh...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lustral atrial fibrilasyon

    Hocam sabrınız için çok teşekkür ederim 🙏ama inanın sorunum bitmiyor.ben 6 yıldır paxera 30 kullandığım için şuan bana hiçbir iyi etkisi yok yani artık vücut alışmış yaramıyor malesef hocam ve afedersiniz kabızlık ve aşırı hazımsızlık yaptı kaç gündür reflu ve hazımsızlıktan kıvranıyorum hatta metos...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Ali Özeren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Menopoz ve hormon ilaçları

    Merhaba hocam, 44 yaşındayım. 2 yıldır premenopoz tedavisi görüyorum. kullandığım hormon ilaçları sentetik hormonlar. araştırdıkça sentetik hormonların vücuda çok ciddi zararlar verebileceğini, ama erken menopozun da kalp krizi, kemik erimesi gibi sorunlara neden olabileceğini okudum. sizin bu konu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mirena sorunu mu

    Hocam iyi günler diliyorum öncelikle. ben 48 yaşında 2 çocuk annesiyim. ben 8-10 yıldır rahim kalınlaşması sorunu yaşıyorum. en son müdahaleye kadar 2 kere rahim kazındı, 1 kere de rahim içi polip nedeniyle rahim içi yakıldı. en son rahimdeki tekrar kalınlaşma nedeniyle ilk önce anestezi altında rah...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Almanyada çaresizim

    Hocam, almanyadan yaziyorum: 44 yaşindayim, çocuğum yok, şu ana kadar da denememiştim. şimdi menepoza girdiğimi söylüyor doktorlar burada. aybaşida alti aydir hiç olmuyorum, ondan önçe bir kaç ayda bir birgün çok az bir kanama oluyordum. herhangi bir çaresi varma, çoçuğum olmasını çok istiyoru...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet olamamak

    Hocam merhaba 23 yaşındayım ilk kez adet gecikmesi yaşıyorum 13 gün adetim gecıktı doktora gittim rahmım 18 mm di çikolata kisti var dedi 2 mm başka doktora gittim o baktı hayır kist yok polikistik över var dedi rahim 22 mm olmuş dedi baktı kıllanma vs var mı dedi yok dedim tarluslaı kullandım günd...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Akin Savci

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet öncesi kanama

    Merhaba doktor bey ben 40 yaşındayım. evliyim ve 2 çocuk annesiyim. adetim genellikle 23 24 günde bir olmaktadır. benim adetime 12 13 gün kala yoğun bir kanamam oldu. rengi kahverengi kırmızı karışımıydı. bu kanamdan sonra da 1 2 gün lekelenmem oldu. başta adet oldum sandım ama su an adetimin günü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Menopoz sorunu

    Merhaba doktor bey,size sorum olacak.ben en son 2 ay önce adet olmustum.düzensizligi hormon testinde erken menopoz olarak tespit edildi.yasım 35 ve cok erken aylar öncesinde primoult kullandım,tekrar kullansam bir problem olurmu.?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Erkut Harmancılar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilgi rica

    Cevabınız için teşekkür ederim.aslinda âdetlerim sıklaşmadi normalde de 24gunde adet goruyorum. yapılan genetik test sonucunda faktör 5 bende pozitif oğlumu cezan iğne olarak dünya ya getirdim.doktorlarin bana söylediği ikinci cocuk için velid kaybetmeden bir tup bebek merkezine gitmem. menopoz ba...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fsh yüksekliği

    Fsh yuksekligi merhaba hocam 4 yaşında bir oğlum var. 2.gebelik düşünüyorum. devlet hastanesinde dr adetimin en yoğun gününde (2.gün gittim) kan alınmasını talep etti. çıkan sonuçlarda fsh değerim 9.07 (ref. 3.85-8.78) çıktı. menopoza doğru bu değerin arttığı ama arada dalgalanmalarda olabildiğini s...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mehmet Fırat Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Fsh testi sonucum normalmi

    Merhaba hocam tüp bebek için adetin 2.ci günü tedaviye başladık yumurta rezervim 34 yaşıma göre azmış sagda 3 yumurta solda 3 yumurta görüldü gonal f menioral ve humatrope ignelerini kullandim 4 gun sonra kontrolw gittim ve estradiol testi istenildi ve 163 çıkmış sizce değer nasıl yoksa menopoza mı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fah yuksekligi

    Fsh yuksekligi merhaba hocam 4 yaşında bir oğlum var. 2.gebelik düşünüyorum. devlet hastanesinde dr adetimin en yoğun gününde (2.gün gittim) kan alınmasını talep etti. çıkan sonuçlarda fsh değerim 9.07 (ref. 3.85-8.78) çıktı. menopoza doğru bu değerin arttığı ama arada dalgalanmalarda olabildiğini...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Alparslan Baksu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Menepozda rahim duvar kalınlaşması

    Hocam merhaba.annem 59 yaşında ve menepozda.rahim duvarındaki kalınlaşma 13 mm olarak ölçülmüş.aynı zamanda smear testi de yapılmış.sonuç kısmında ''negatif-intraepitalyel lezyon veya malignite yoktur'' yazmakta.kalınlaşma için kürtaj önerildi;fakat annemin aynı zamanda önceden geçirdiği beyin kanam...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Semih Zeki Uludağ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x