Erken dogum

  • Merhaba hocam.Ben ilk gebeligimde dusuk yaptim.ikinci gebeligimde 28.haftamda sanci ve kanamayla acile gittim 6 cm aciklikla 3 gun yattim ve sonra dogumum oldu.oglum suan sukur iyi ve 5 yasinda.tekrar cocuk düşünüyoruz.Dogumumda doktor rahim yetmezligi olabilir demisti.ama simdi kontorle gittigim baska doktor da eger rahim yetmezligi olsaydi daha erken haftalarda kayberdin bebeğini dedi. Kafam iyice karisti. Tekra gebe kalirsam nasil bir yol izlemem lazim.Serklaj olmam gerekirmi?

  • Doktor Cevabı:

    Rahim ağzı yetmezliğinde ağrı ve kanamayla geç düşük ya da erken doğum olamaz. tanı yanlış. öte yandan geçmişteki sorunların tekrar yaşanmaması için gebe kalmadan önce mutlaka bir uzman tarafından değerlendirilmeniz gerekir. daha çok bilgilenmek için ****, doktorsitesi / facebook / instagram / youtube biberoglu linklerinde bulacağınız video ve makalelere (tekrarlayan erken gebelik kayıpları) ulaşabilirsiniz.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Hamilelikte diş çekimi ve tedavisi

    Merhaba murat bey , 28 haftalık gebeyim . sol alt dişim tamamıyle kırıldı ve kenarı kaldı ağzım uyuşuk şekilde ,sağ üst köşede başka bir dişim çürümüş dün acile gittiğimde kırılan dişin çekimi ,diğerinin ise kanal tedavisi olabileceğini söyledi. ancak kadın doğum uzmanimdan izin kagidimi da aldım ,b...

    Doktor Cevabı:

    Dt. Murat Belikbaşı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide bulantısı

    Teşekkür ederim hocam peki gebelik durumu oluşursa ne yapmamız gerekir

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fırat Çelik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hidrosalpenks

    Merhaba hocam 2 yıldır evliyim ve son 1 senedir çocuk sahibi olmayi dusunuyoruz fakat henüz gerceklesmedi. 3 cm cikolata kistim var hsgde sol tüpüm tıkalı olduğu söylendi ve tıkalı olan tüpümde hidrosalpenks olasılığı yüksek görüldü. sperm sonucu ve ve diger hormon tahlilllerinin(fsh-lh-e2-tsh-amh)...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Şahin Zeteroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelik hakkında

    Doktor hanım tekrar merhaba. i̇lişkiden sonra test yaptım ilk idrarla dün ve bu sabah ikisindede gözle görülecek şekilde çizgi çıktı fakat kontrol çizgisi kadar koyu değil silik . ve kasıklarım göğüslerim belim ağrıyor. adetime en fazla dört beş gün var kimyasal gebelik midir bu

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Genetik sorun

    Teşekkür ediyorum cevabınız için hocam o halde tüp bebekte donmuş embriyolarımızı transfer ettirmemizin bir sakıncası yok öncesinde yapmamız gereken genetik bir işlem yok doğru mu anlıyorum?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Ali Ergün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lab sonuç değerlendirme

    Merhaba hocam. 7 haftalık düşük ve üstüne iki kimyasal gebelik yaşadım. hormon testi istendi. adetimin 3.günü sonuçlar şu şekildeydi ; e2 = 30.90 fsh =7.40 lh =16.30 prolaktin =20.00 tsh =2.160 doktor yumurtalık bozukluğu olduğunu ve 6 ay yazz dk hapı kullanmamı söyledi. ben de sizin yorumunuzu mera...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hüseyin Pehlivan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Cevabiniz çok çok onemli

    Hocam 4 aylik gebelik muhakkak karından usg de belli olur mu farkedilmeme söz konusu olabilir mi plesantanin arkasında buyuyebiliyormus gorulmuyomus bazı bebekler böyle bisey var mi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Yayla

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik takibi

    Benim adetim bi gün gecikti kan varcektim adet oldum 4 gun boyunca adet olmama rağmen değerim artış göstermiş ayın 15 inde beta hcg değerim 55 çıktı iki gün sonra yani 17 sinde114.90 oldu ne olur ne olmaz diye progestan verildi ve 4 gün sonra yani bugün ayın 21 inde doktora gittim değerim 114.90dan...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Cem Kınık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik oluşurmu

    Hocam şimdi ben 4 eylülde adet oldum. 8 veya 9 eylülde bitti tam hatırlayamıyorum. 10 eylülde sürtünmeli daha sonrasında penis vajina içine 2-3 cm girdi ama herhangi bir boşalma söz konusu olmadı.daha sonra anal olarak devam ettik. yine herhangi bir boşalma söz konusu olmadı ne içeri ne dışarı.bu il...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Medine Meltem Adalıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelik oluşurmu

    Hocam şimdi ben 4 eylülde adet oldum. 8 veya 9 eylülde bitti tam hatırlayamıyorum. 10 eylülde sürtünmeli daha sonrasında penis vajina içine 2-3 cm girdi ama herhangi bir boşalma söz konusu olmadı.daha sonra anal olarak devam ettik. yine herhangi bir boşalma söz konusu olmadı ne içeri ne dışarı.bu il...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Yayla

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lab sonuç değerlendirme

    Merhaba hocam. 7 haftalık düşük ve üstüne iki kimyasal gebelik yaşadım. hormon testi istendi. adetimin 3.günü sonuçlar şu şekildeydi ; e2 = 30.90 fsh =7.40 lh =16.30 prolaktin =20.00 tsh =2.160 doktor yumurtalık bozukluğu olduğunu ve 6 ay yazz dk hapı kullanmamı söyledi. ben de sizin yorumunuzu mera...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Beta hcg us

    Hocam merhabalar size sormak istediğim bir soru vardı. kız arkadaşım ile yakınlaşmamız oldu. fakat vajina içerisine penis girmesi gibi olay olmadı. üstüne zevk suyu gelmiş olabilir. kızıcaksınız bize belki hocam haklısınız. bizde sağlık öğrencisiyiz henüz 4. sınıfız. hocam arkadaşım düzenli adet gör...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Acil bakın lütfen

    Merhaba rahatsız ediyorum ve bu tarz soruların çok geldiğini bilip özür diliyorum ama büyük korku içindeyim. erkek arkadaşımla yaklaşık 5 ay önce ikimizin de üzerinde çamaşır varken birliktelik yaşadık ve ikimizin de çamaşırı çok ıslandı. olaydan sonra 5 kez adet gördüm. ama bu ayki adetimin ilk 2 g...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik ihtimali

    Hocam merhaba 4 eylül'de elime bulaşan spermle vajinama temas ettim ilişkiden 11 gün sonra yani 15 eylül'de beta hcg testi verdim 0.1 çıktı ve normalde regli olmam gereken tarih 15 eylüldü ben 16 eylül'de regli oldum hamilelik ihtimali var mıdır hâlâ?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik ihtimali

    Hocam merhaba 4 eylül'de elime bulaşan spermle vajinama temas ettim ilişkiden 11 gün sonra yani 15 eylül'de beta hcg testi verdim 0.1 çıktı ve normalde regli olmam gereken tarih 15 eylüldü ben 16 eylül'de regli oldum hamilelik ihtimali var mıdır hâlâ?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x