Enzim yukselmesi

  • Hocam merhaba 6.5 aylik bir bebegim var anne karnindan bobrek genislemesi tespit edilmisti ilerleme olunca nefeologa gittik ve 1.5 ayliktan beri bactrin koruyucu antibiyotik kalinor tablet ve uralty g 280 u granul kulllandik son 1 aydirda surekli hastalandik bronsiolit tespiti ile antibiyotik kullandik influeza ile efruvin dolven calpol paranox fitil serum prospan surup vs vs .. son kan tahlilinde alt sgpt 67 alt sgot 77 cikti karaciger enzimleri yuksek yani gripten denildi ama ilac kullanimindan olabilir mi ? Bu ciddi bir sorun mu ? Bebegim anne sutu cok almadi devam sutu anne sutu agirlikli beslendi .. ikinci olarak su ve anne sutu ya da mama kasikla yerken mutlaka genzine kaciriyor biberon almiyor nefesi bazen cok hizli oluyor bu kadar tikanmasi normal mi ? Bu tikanmalar akcigerlerinde sivi kacmasina neden olur mu? Bir doktor alerjik diyerek test yapmadan deloday surup vermisti ? Kisitli bir sehirde yasiyoruz .. sizce ne yapmaliyim? Hava nemi 44 filan burnu tikandigi icin mi nefesi oyledir acaba buhar makinesi alsam sorun cozulur mu ? Lutfen anne yuregimi rahatlatin hocam .. bosuna mu endise ediyorum yoksa ilk bebegim cok tecrubesisizm..

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, geçmiş olsun. bebeğiniz böbrekte genişleme nedeni ile çocuk nefroloji, tekrarlayan bronşiolitler nedeniyle çocuk alerji bölümlerinin izleminde olmalı. doktorlarınızın önerdiği ilaçları kullanabilirsiniz. enfeksiyon dönemlerinde karaciğer fonksiyon testlerinde yükselme olabilir. kontrol karaciğer fonksiyon testlerinde düşme olmazsa doktorunuz ileri tetkikler planlayacaktır. anlattığınız kadarıyla şu anda doctor izlemindesiniz ve size çok güzel yönlendirmiş meslektaşlarım. tekrar geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Urtiker kurdesen

    Hocam şubat ayından beri ürtiker yaşıyorum. üç ayrı cildiye doktoruna gittim. son gittiğim doktor bir sürü test istedi. crp20, sedimantasyon60 cikti. lge 14 cikti. digerleri normal cikti. bana dahiliye doktoruna gitmelisin dedi. bazen gozlerim bazen dudagim sisiyor. gunduz genelde iyiyim. sabah bir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Kırmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sinüzit ve corona virüs

    Hocam merhabalar hocam ben geçen yıl yüzümün sağ tarafı kaşımın üstü çok ağrıyordu doktora gittim çekilen beyin mr da ciddi sinüzit var dendi 2 hafta antibiyotik ve alerji spreyleri ile atlattım. hocam şimdi ise yaklaşık 3 haftadır sağ gözüm orta derecede ağrıyor burnumdan sıvı geliyor muhtemelen y...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göğüs ağrısı

    Hocam saygılar kolay gelsin geçmiş bayramınızı kutlarım. hocam bende 2 3 aydır bir göğüs ağrısı var öksürük nefes darlığı ve balgam gibi eşlik eden durumlsr yok. ağrım ise çok tuhag bir gün sağ en alt kaburgamda başladı daha sonra bu sğrı göğsümün her yerinde görülmeye başladı. özellikle en üstteki...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İsmail Hanta

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Alerji ilacı hakkında

    Merhabalar hocam, umarım iyisinizdir. izniniz olursa size bir konuda danışmak istiyorum. doktorum mevsimsel alerji tanısı koyup bana desloratadin içeren deloday plus 60/2.5 mg efervesan tablet verdi. sizce bu ilacın vücudumuz için kalıcı bir zararı var mıdır? antihistaminiklerin uzun süre kullanımın...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zeliha Yazıcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boğaz iltihabı

    Merhabalar hocam sormamda sakınca yoksa, doktor boğaz temizleme isteği, iltihabı ve geniz akıntısı şikayetlerimden dolayı mevsimsel alerji tanısı koyup bana deloday plus 60/2.5 mg efervesan tablet verdi. sizce bu ilaç vücut ya da organlar için zararlı mıdır? rica etsem düşüncenizi yazar mısınız? şim...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İsmail Külahlı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boğaz iltihabı

    Merhabalar hocam sormamda sakınca yoksa, doktor boğaz temizleme isteği, iltihabı ve geniz akıntısı şikayetlerimden dolayı mevsimsel alerji tanısı koyup bana deloday plus 60/2.5 mg efervesan tablet verdi. sizce bu ilacın kullanımı zararlı mıdır? rica etsem düşüncenizi yazar mısınız?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Asma yaprağına bağlı alerjik reaksiyon,ödem

    Çok teşekkür ederim.sağolun...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Kokuludağ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tetonoz aşısı

    Hocam iyi akşamlar 6 7 ay önce acilde tek doz tetonoz aşısı vuruldum. 21 yaşındayım dün ayağıma zımba battı hafif paslı gibiydi biraz kanadı ama küçük bir yara tekrar aşı gerekir mi? yoksa daha önce vurulduğum beni korur mu hocam?

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Ersoy

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik alerjisi

    Merhaba hocam 29 haftalık hamileyim yaklaşık bir buçuk aydır kasintim var gitmdigim doktor kalmadı gebelik alerjisi diyorlar ve dogumlans sonuclanir diyorlar. hocam iki buçuk ay var dogumuma ve dayanamayacak durumdayım hergece beste uyuyorum ağlıyorum sürekli ve elimden başka birşey gelmiyor lütfen...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Şehriyar Nazari

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Deri incelmesi

    Hocam benım el ve ayak bıleklerımde damarlar belırgınleştı deri incelmesi oldu gibi kortizon gibi ilaçlar kullanmadım selectra 100 mg ve rexapin 2.5 mg kullandım da 3.5 sene bıraktıktan sonra oldu deri incelmesi yapan hastalıklar nelerdır hangı deri incelmesi tedavi edilebilir yardımcı olur musunuz

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emre Tayfun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bit ve sirke nasil anlaşılır

    Bit değilmiş cunku 1 25 gunu gecti simdi saçının kaynıyor olmasi lazimdi ve kasinma vs yok ama o buldugum minik kum taneleri ne anlamadim hala saca yapışık minicik kahverengi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Atmanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sırt kısmında boşlukta bıçak saplanması beraberinde nefes darlığı

    Merhaba , yaklasık 1-2 aydır sırt kısmımda boşluk kısmında bıçak saplanması şeklinde ve beraberinde nefes darlığıyla uykudan uyanıyorum bu hergün 2 kez oluyor ben akciğerden şüpheleniyorum , özel echomar hastanesinde göğüs doktoru akciger tm çektirtti bana sigara içip içmediğimi sordu hayatımda birk...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kadir Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ürik asit yüksekliği

    Çok sağolun cevapladığınız için hocam ellerinizden öpüyorum,size son birşey soracağım hocam bana bugün kan testi yapıldı hocam bende #lym:2,78 ,lym:36,2 birim ,wbc:7,71 -rbc:5,67, hgb:16,4 çıktı sizce bu tahliller normal mi bir sıkıntı var mı sizi bir daha rahatsız ettiğim için özür dilerim hocam ce...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman Şener

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ürik asit yüksekliği

    Hocam merhabalar öncelikle kolay gelsin benim kan testim de üre:32 kreatin:1 ürik asit:8.9 çıktı.ben bu aralar karnımda ve ağzımda candida mantarı olduğu için mantar diyeti yapıyordum ve yoğun olarak protein alıyordum acaba çok protein yememden kaynaklı olabilir mi 1 haziran da mesela ürik asitim:6,...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman Şener

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Asma yaprağına bağlı alerjik reaksiyon,ödem

    Hocam ben emekli hekimim.benim asma ağacı yaprağına alerjim var.fakat alerji döküntü şeklinde olmuyor da extremitelerde özellikle alt extremite de ve karnın içinde ödem,gerginlik ve sıkıştırma şeklinde oluyor.ancak kortizonla çözülüyor.asma ağacından uzak durmak da çok zor çünkü hemen her yerde oldu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Kokuludağ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x