Enfeksi̇yon ardindan artri̇t beli̇rti̇leri̇

  • Merhaba hocam,Ağustos ayında VDRL pozitifliği ile ayda bir olmak üzre 2 doz 2.4 lük deposilin tedavisinin ardından eylül ayında VDRL TPHA testlerim negatife döndü.Ekim ayı içinde sağ ayak başparmağımda beni yürütmeyecek derecede güçlü bir ağrı oldu topuğumdada daha az bir ağrı gelişti .eklemimi kıramıyorum zorladığımda ağlatacak derecede bir ağrı oluyor.Acile gittim röntgen muayene sonucunda yapısal çarpma vs. hiçbişey yok gut hastalığıda değil dedi.Ertesi gün TIBBI ekoloji bölümüne gittim.kan testleri yaptı ve röntgenime baktı.Neticede romatizmal bir şey gibi görünüyor yazdığım ilaçları kullan 10 gün sonra gel dedi yazdığı ilaçlar. NAPROSYN EC F 500 İNFLAMAX curcumin takviyesi. Bu doğrultuda reaktif artrit olma ihtimalim nedir. reaktfi artrit tanısında farklı bir yöntem var mıdır.Çünkü sifiliz olduğumu doktora söylemedim. aşşağıda kan testlerim bulunmaktadır.Detaylı yorumunuzu çok merak ediyorum şimdiden çok teşekkür ediyorum. KAN DEĞERLERİM. Tam **** dışı bir şey yok ürik asit : ref 3.4 - 7.0 sonuç 4.5 AST: ref < 37 sonuç 18 CCP : Ref < 17 sonuç < 8 RF : ref < 14 sonuç < 10 REFERANS DIŞI SONUÇLARIM CRP : ref < 5 sonuç 7.5 Sedimentasyon: ref 0-10 sonuç 19 Bu arada doktor bana artrit dedi seronegatif olarak ifade etti verdiği tedavi reaktif artrit tedavisi ile aynı mıdır bunuda çok merak ediyorum bu arada hali hazırda genital mantar enfeksiyonu geçiriyorum ve kremlerle hala geçmedi doktor kandida mantarı dedi Bu semptomlar doğrultusunda ne dersiniz

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba. bu tip durumlar enfeksiyona bagli meydana gelen durumlarddur. bu tip mikrobik durumlarda eklemlere yansıyan agrilar olabiliyor. eklemde agri ve enflamayona veya septik artrit denilen eklem iltihabina sebeb olabilir. öncelikle enfeksyona veya enflamayona sebeb olan durumun tesbiti ve buna yonelik tedaviler uygun olacaktir. aksi halde eklemde geri dönüşümsüz kalıcı hasarlar meyda gelmektedir. bu da ilerki donelde hangi eklem use o eklemde asinma yipranma olur. geçmiş olsun dileklerimle

    tarihinde cevapladı.
  • Merhaba hocam çok teşekkür ediyorum cevabınız için Ben gerekli tedaviyi aldım ve vdrl negatif gördükten sonra bu belirtiler başladı enfeksiyonu kaptıktan hemen sonra penisilin tedavisi gördüm İki ay sürdü her ay 2.400.000 ümite depo silin iğnesi oldum zannediyorum bağırsak floran bundan olumsuz olarak etkilendi kendimi uzun süredir halsiz yorgun hissediyorum bu semptomlardan sonra zaten eklem ağrılarım başladı bağırsak floramın işin içinde olma ihtimali de var mı Bu arada çok önemli bir soru sormak istiyorum size Şu anda mide koruyucuyla birlikte naproxyn kurkumin kullanıyorum naproxyn Günde bir tane kullanabiliyorum çünkü çok midem ağrıtıyor Buda reaktif artrit için uygun bir tedavime sizce

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba. pek cok seçenek olabilir. rraktif artrit tedavi kronik uzun dönem sürebilir. bunu dogrudan dr danusman gerekecek.

    tarihinde cevapladı.

Antalya Ortopedi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Bir sanise bile susmayan ses ve anksiyete

    Merhaba serhat bey 3 yıl önce geçirdiğim panik atak sonrasında başladı hastalığım devamında 2 defa daha panik tak geçirdim birer ay aralıklarla paxera kullanarak panik atlattım bunun yanında xanax kullanıyorum fakat kendimi çok kötü hissettiğimde kulanıyorum ayda iki defa falan,serhat bey benim asıl...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Serhat İpekçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil göğüs ağrısı

    İyi günler doktor hanım benim şiddedli göğüs sırt ağrılarım var midemde de şişkinlik acı rat geliyo mideme ,geçmeyen gıcık tarzı öksürk krize giriyoyorum resmen öksürmekten uyuyamıyorum 2 senedir var. göğüs hastalıkları na gittim kan tahlili ve akciğer grafi kontratsız toraks bt çekindim sonuçları...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bt anjiyoya girebilir miyim?

    Selam hocam 33 yaş erkek. 5 yıldır panik atak var. bu süreçte 50 defa ekg, 20 eko, 1 holter, 3 defa efor testi yaptırdım taşikardi dışında bir şey çıkmıyor. 2 ay kötü 3 ay iyiyim şeklinde devam ediyor.belirti olarak nabız hızlanması bazen nefes darlığı çarpıntı göğüste rahatsızlık hisleri. merdiven...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Şan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bel ağrısı

    Hocam merhaba t12-l1, l1-2, l2-3, l3-4, l4-5, l5-s1 düzeylerinde foraminal bölgelerde multipl sayıda ; büyüğü l5-s1 düzeyinde yaklaşık 21 mm çapa ulaşan nodüler kitlesel lezyonlar izlenmektedir. ivkm sonrası alınan görüntüler artefaktlı olması nedeniyle kontrast tutulum paternleri net değerlendiri...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Halil Ak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan şekeri

    Hocam merhaba, ani baş dönmesi, göz kararması, kalp çarpıntısı, el ayak titremesi, soğuk ter, ağız kuruluğu, sürekli susama ve aç hissetme gibi sorunlarım var uzun zamandır. birkaç kez de bu sebeplerle bayılmışlığım var. tatlı bir şeyler yiyip biraz bekleyince geçiyor. ailede babam şeker hastası bab...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kas seğirmesi

    Hocam merhabalar, yaşım 24 yaklaşık 4 aydır kalça eklemi rahatsızlığım var.kalça ağrımla ilgili akdeniz üniversitesi tıp fakültesinde teşhisi koyuldu. ben bu ağrımı o kadar çok kafama taktım ki sürekli internetten kalça ağrısı başlığı altında araştırmalar yaparak kendime her teşhisi koydum. bu süreç...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sarı kokusuz akıntı, kasıkta şiddetli ağrı, mide bulantısı

    Sayın hocam dün ve ondan önceki gün ayaklarım çok üşüdü. kışın ellerim ve ayaklarımı ısıtmakta çok zorlanıyorum hep soğuklar. dün de dışarıda bacaklarım çok üşüdü, eve geldim idrarımla gelen sarı kokusuz mukus geldi, ovulasyon akıntısı değil çünkü o 1 hafta önce idi. gece yattığımda ise uykudan uya...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Metatarsal kemik kırığı

    Merhaba hocam 22 yaşındayım. kazadan dolayı sol ayağımda metatarsal kemik kırığı var. ayağım 25 gündür alçıda ancak hic iyileşme olmamış. son 2 gündür geceleri alçılı ayağımda topuğumun ağrısı ile uyanıyorum. sanki sıkışıp uyuşuyor. cok feci bir ağrı. 4 gün önce tomografi çekildi birşey görünmedi. a...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Murat Atabey

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanser ayak ağrısı

    Hocam kolay gelsin bende boyun fıtığı başlangıcı ve bel fıtığı var 1 sene önce emar çektirdim benim sol kolumda gucsuzluk ve parmak uçlarında karıncalanma oluyordu ama şimdi geçen gün 5 dakka sabit oturdum cumada ondan sonra sağ ayak baldirimda gucsuzluk sanki eti birbirinden ayrılıyor gibi oluyor v...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bel fitiği

    Sayın hocam merhabalar 2018 yılında bel fıtığı ameliyatımı gerçekleştirdiniz bu zamandan sonra belimde ki ağrılar geçmek bilmedi ve bugün ağrım hat safhaya ulaştı. l4 lomberdisk alınan fıtığımdı. şuan ayakta durmakta güçlük çekiyorum sizden tekrar randevu aldım uzak bir yerde bulunduğum için 1 günde...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kağan Tun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dar kanal ve fıtık

    Hocam merhaba,babam 72 yaşında şeker ve tansiyon hastası.yakın zamanda aniden başlayan şikayetleri sonucu çekilen mr da:1) l3-4 ve l4-5 bileteral faset eklem hipertrofisi ve buna sekonder dar spinal kanal izlendi.3) l3-4 sol foraminal disk protrüzyonu izlendi yazıyor geri kalan şeyler normal yazıyor...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Semih Keskil

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bel ağrısı

    Hocam merhaba yaşım 16 futbolcuyum bundan 2 ay önce bel fıtığı mr çektirdim sonuç şöyle çıktı lomber lordoz normaldir tüm seviyelerde i̇ntervertebral disk sinyalleri ve formları doğal olup spinal kanala anlamlı taşma veya herniasyon bulgusu saptanmamıştır medullo spinalis normal seviyede sonlanmıştı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Semih Keskil

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelik takibi

    Kutay hocam iyi akşamlar sizden bilgiler öğrendim bir bilgi daha danisacaktim. benim kizkardesim hamile. gebeliği 7-8 haftalık. çalışıyor. kilo oranı hamile kalmadan önce ideal seviyede değildi, orta kiloda. bel ağrısı ve ayaklarında ağrı yuruyememe ve uyuşma var. özel doktor muayene takibinde o da...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ağrılar ve teşhis

    Hasan hocam selamlar, umarım iyisinizdir. hocam benim yaşım 24 erkeğim sorunum 2 senedir devam ediyor 1 ay içinde 5 gün iyi oluyorum. benim sorunum uzun süre hareketsiz kalıp ayakta çorap giyerken ters bi hareket sonucu sağ bel tarafımdan beynime kadar elektrik gitti o zaman dan bu zamana iyi değili...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bel ağrısı

    Hocam merhaba yaşım 16 futbolcuyum bundan 2 ay önce bel fıtığı mr çektirdim sonuç şöyle çıktı lomber lordoz normaldir tüm seviyelerde i̇ntervertebral disk sinyalleri ve formları doğal olup spinal kanala anlamlı taşma veya herniasyon bulgusu saptanmamıştır medullo spinalis normal seviyede sonlanmıştı...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Candan Hundemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x