Endoskopi sonucunda

  • hocam yaşım 33,geçen sene haziran ayında endoskopi olmuştum,endoskopi sonucumda yazan bilgiler (Z çizgisi 38.cm de,düzenli hiatus diafragmatikus ile aynı düzeyde.Gastrik pililer Z çizgisine kadar uzanmaktadır.Özafagus mukozası normal görünümdedir.Kardia,fundus ve korpus normal.Endoskopi retroversiyona getrirldiğinde kardia pilileri endoskopu sıkı bir şekilde sarmaktadır.Antrum hiperemik görünümdedir.Antrumdan (Ş:1) ve korpustan (Ş:2) biyopsileri alındı.Pilor formedir.Bulbus forme,mukozası normaldir.Duedonum 2.segment mukozası normaldir.TANI kısmında ise 1.Endoskopik Eritematöz Antral Gastrit yazıyor.) daha sonrasında biyopsi raporumda yazanlar ise Antrumda orta derecede mononükleer hücre ve hafif derecede polimorf nüveli lökosit infiltrasyonu, lenfoid agregat, orta derecede intestinal metaplazi; korpusta yüzeyel hafif mononükleer hücre infiltrasyonu izlenmiştir. Her iki biopside toluidin blue ile helikobakter pylori saptanmamıştır.Bu sonucu gastroentoloji doktorum gördüğünde önemli bişey yok 3 yılda bir endoskopi olursan iyi olur demişti,sonra internetten baktığımda intestinal metaplazi ile ilgili kötü şeyler okudum,bu siteden bazı profesör hocalarıma da yorumlattım yalnız fikir ayrılığı var gibi bazıları hiç önemsenecek bişey değil derken birkaç tanesi de korkuttu beni,korkulacak birşey var mı sizce?ailemde mide kanseri öyküsü yok sigaram içkim yok sağlıklı beslenmeye özen gösteriyorum,sadece annemde ve dayımda 30 yıldır gastrit var ama kanser yok,nolur bana bir yorum yapın bu intestinal metaplazi nedir?endişelenecek birşey var mı benim için?

  • Doktor Cevabı:

    Metaplaziyi tahrişe bağlı olarak mide hücrelerinin şeklinde görülen değişiklikler olarak düşünebilirsiniz, sizin şartlarınızda sık rastlanan bir durumdur, kansere dönüşme riski "displazi" varlığında söz konusudur, doktorunuzla takibinize devam etmeniz uygun olur, geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.
  • hocam daha 33 yaşındayım içkim-sigaram yok sağlıklı beslenmeye çalışıyorum kilomda normal bugüne kadar en fazla gaz problemim olurdu nasıl bu hale gelmiş midem anlamadım,ailemde 1.derece kanser öyküsüde yok,ne zaman displaziye çevirecek diye bekleyecek miyim böyle?eninde sonunda ilerleyip displazi olur mu yoksa iyileşebilir miyim?beni muayene eden doktorum da iyi bir gastroentolog,o hiç önemsemedi bende bile var dedi ama internette çok olumsuz şeyler var metaplazi ile ilgili,stresli bir yapım var ve bunu çok kafaya takıyorum,bu metaplazi ile yaşayıp ilerlemeden ömrünü tamamlayanlar var m acaba?

  • Doktor Cevabı:

    Ne zaman displaziye çevirecek diye bekleyecek miyim böyle? psikolojik yardim almanin faydasi olabilir eninde sonunda ilerleyip displazi olur mu yoksa iyileşebilir miyim? displaziye dönmesi nadirdir, iyileşebilirsiniz bu metaplazi ile yaşayıp ilerlemeden ömrünü tamamlayanlar var m acaba? evet kesinlikle var geçmiş olsun, kolay gelsin

    tarihinde cevapladı.
  • Teşekkür ederim hocam bütün sorularımın cevabını vermişsiniz,peki son kez şunu sorayım,hayatıma nasıl devam edeyim?gastriti olan birinin yediğine içtiğine dikkat etmesi mi sadece benim meselem?tavsiyeleriniz neler bu konuda?

  • Hocam merhaba bugün endoskopi oldum yaşım 34,sonucumu değerlendirir misiniz?Servikal,torakal ve abdominal özofagus normal bulundu.Z çizgisi 40 cm de geçildi.Mideye girildiğinde açlık sekrasyonu belirlendi.Mide tüm bölümleri incelendi.Antrum mukozası hiperemik ve ödemli bulundu.Pilor santralize ve fonksiyone bulundu.Bulbus ve 2.kıtada özellik saptanmadı.Retroversiyonda kardia ve fundus mukozası normal bulundu.Hiatus hafif gevşek olarak izlendi.Antrum ve korpustan biyopsi alındı.Hocam biyopsi raporunu bekleyeceğim biliyorum ama 2 yıl önce intestinal metaplazi çıkmıştı ondan takip endoskopisi olarak yaptırdım bunu,sıkıntı olacak bir durum var mı sizce bu raporda?bir daha kaç yıl sonra yaptırayım endoskopiyi?hiatus hafif gevşek kafama takıldı ne demek oluyor o?

  • Doktor Cevabı:

    Sıkıntı olacak bir durum var mı sizce bu raporda?hayir bir daha kaç yıl sonra yaptırayım endoskopiyi?patoloji sonucuna göre karar vermek uygun olur hiatus hafif gevşek kafama takıldı ne demek oluyor o bu durumun onkolojiyle bir ilgisi yok, endoskopiyi yapan doktorla görüşmeniz uygun olur

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kalsifikasyon!

    Onur bey merhaba.yakın zamanda çektirdiğim tomografi sonucunda raporuma **sol serebellar hemisfer inferiorda kraniumdan serebelluma uzanım gösteren 17x7 mm boyutlu lineer nodüler öncelikle kalsifikasyon ile uyumlu hiperdens görünümler izlenmektedir.**olarak yazılmış. bugün doktorum mr için yönlendir...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ultrason sonucu hakkinda

    Merhaba hocam, ultrason sonucum şu şekildedir. (33 yaşında, bayan) yüzeyel ultrasongafi incelemesi sağ labium majusda lateral kesiminde 15x9x25 mm (boyutlarında (trxapxkk), cilt altı yağ doku içerisinde yerleşim gösteren , düzgün konturlu, homejen hipoekoik, rdus'de yoğun internal vaskülarizasyonu i...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mamografi ve ultrason değerlendirmesi

    Merhaba, 47 yaşındıyım.hiçbir belirti olmamasına rağmen kanser riski var mı diye meraktan gittiğim devlet hastanesinde doktor beni mamografiye ve ultrasona yönlendirdi. mamografi sonucu tip a olan sol memede yaklaşık 12 mm boyutunda speküle kontrolü içersinde küme yapmış mikrokalfiyasyonları olan o...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Pelin Basım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ferritin düşüklüğü

    Merhaba hocam ben 2 gün önce hemogram testi yaptım ferritin 6.2 çıktı mchc 31,2 pdw 10,1 çıktı sadece bunlar düşüktü demir eksikliğim olduğu için mi mchc ve pdw düşük çıkmıştır? internete baktığımda bi çok hastalık olabileceği yazıyordu korktum bende fakat çokta düşük değil mchc ve pdw. benimde aklı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ensede şişlik

    İyi günler hocam. benim ensemin üst sol tarafında saçlı bölgede sert şişlik var elledigimde ağrı yapıyor kafamı sol tarafa çevirince de ağrı oluyor daha bugün farkettim şişliği ne olabilir acaba

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ömer Sökmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanser riski

    Hocam öncelikle kolay gelsin. 20 yaşındayım 1 yıldır panik atak hastasıyım ve inanılmaz fazla röntgen ve tomografi çekildim yaklaşık. 50 - 60 adet röntgen ve 30 - 35 adet ilaçlı ilaçsız tomografim mevcut. bu rakamlara nasıl ulaşıldı hiçbir fikrim yok. şuan çok pişmanım fakat iş işten geçti. hayatım...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tetonoz aşısı

    Hocam 2012 6 doz 2014 1 doz 2019 5. ay 1 doz 2019 11.ay 1 doz vurulmuşum şimdi ben kaç yıl korunurum. böyle sürekli aşı mı vurulmam gerekiyor?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tetonoz aşısı

    Hocam 2 ay önce tetonoz vuruldum. bugün parmağıma paslı çivi battı odun taşırken hafif bir delik oldu. tekrar aşı gerekir mi?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hıv bulaşıcılığı riski

    Merhaba hocam ben bir pasif(gay) eşcinselim ilişkiye yok denecek kadar az girerim onda bile kondomsuz asla girilmesinezin vermem, 25 yasındayım suana dek 2 kere girdim ilişkiye ondan 1 yıl sonra hıv testi oldum negatif çıktı.. asıl soruma geleyim ben göğüs tüylerimi banyo tıraş bıçagı ıle alırken me...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Merhabalar

    Hocam merhabalar geçen lerde size yazmıştım cep yüksekliği nedeniyle doktora gittim benden detaylı test istedi bugün sonuç latin bazı lari açıklanmış alp değeri 159 çıkmış ggt değeri 65 çıkmış korkuyorum diğer değerler normal şuanda acaba kötü birseymidir internette hiç iyi şeyler yazmıyor

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 1 haftalık holter

    Hocam çok teşekkür ederim ilginiz için. 33 yaşındayım hocam. atak kelimesini görünce çok korktum açıkçası. ameliyatlık veya kötü bir durum olabilir mi hocam? yoksa normal mi? çok sağolun hocam tekrardan.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Can Özbek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 1 haftalık holter

    Hocam merhaba, ben 1 haftalık holter çektirdim. sonuçlarım min 32 max 149 ort 67 bpm, geceleri ara ara brakardi ara ara belirgin sinüs aritmesi gün içinde sinus tasikardisi ataklrı izlendi, nadir ves izlendi, max r-r 1912 msn, svt vt>2,5sn pause izlenmedi yazıyor. sizce sonucum nasıl? kötü bir şey...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Can Özbek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Pemfgus tedavisi

    Hocam öncelikle merhaba. vucudumda sulu büller çıkıyor. gittiğim uzm. dr pemfgus olabilir biyopsi yapılmalı deyip uludağ ü. tıp fakültesine yönlendirdi. yarın biyopsi vericem. mukozal bölgelerimde herhangi bir şey yok ama vucudumda var 3 4 nokta bildiğiniz su toplamış gibi ama diğerleri kırmızı sivi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kaval kemiği agrısı kanser mi

    Hocam merhaba kaval kemiği lösemi ile ilğili soru sormuştum. hocam kan ve idrar tahlillerim çıktı. hocam hemogram degerleri normal ama alp 148 , hdl 36, serbest t3 4.54 ... sedimantasyon normal crp normal... hocam alp yüksek olması kemik kanseri yazıyor napıcagımı şasırdım hocam.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Crp yuksekligi hk

    Merhabalar hocam 29 yasindayim 3 çocuk annesiyim küçük kızım 18 aylık ve emiyor geçen ay mide bulantısı kusma sikayeti ile hastaneye gittim crp yüksek ligin 16 idi antibiyotik verildi daha sonra duzeldim bu ay da ateş titreme ile hastaneye gittim crp yuksekligi 86 denildi tekrar ilaç verildi önc...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör





.
x