Endoskopi raporu

  • (endoskopi patoloji raporu Merhabalar doktor bey, annemin kansızlık şikayetlerinden dolayı özellikle menopozdan sonra baya halsizlik yaşadı. endoskopi+kolonoskopi oldu antral gastrit çıktı ve helikopter bakteri çıkmıştı beslenmeye dikkat etmesi söylendi 1 sene geçti ve yine endoskopi oldu patoloji raporunda enflamasyon epitelde -, lamina propriada + lenfosit ve plazma hücresi, atrofi değerlendirilemiyor displazi - hpy -, kronik gastrit ve endoskopi raporunda fundus, korpus mukozasında lineer tarzda eritem mevcuttu, antrum mukozası hiperemik ve ödemli yazıyor) HOCAM SİZ BU CEVABI VERMİŞSİNİZ TEŞEKKÜR EDERİM ''^^Kansızlık durumu hala devam ediyorsa ve hele yenilerde oluşmuş derin de bir kansızlıksa kanımca kansızlığa farklı açıdan da bakmak gerekebilir. Bu endoskopi bulguları kronik kan kaybı nedenli anemi tanısını pek desteklemiyor. İyi günler''^^ NE YAPMAMIZ GEREKİYOR İZMİRDE YAŞIYORUZ TEDAVİ İÇİN SADECE MİDE KORUYUCU VERİYORLAR

  • Doktor Cevabı:

    Kansızlık gibi bir bulgu, hele halsizlik gibi bir yakınma çok nedenle olabilir. böyle bir durumda dikkatli bir muayene ile birlikte genel bir tarama yapmak gerekir. sanırım anneniz için de böyle yapılıyor. tabii öncelikle erken tanı değeri olan mide barsak sisteminden kan kaybı nedenleri taranmış. önemli bir şey bulunmamış. o zaman başka kansızlık ya da halsizlik nedenleri gözden geçirilmeli. karaciğer, böbrek, iç salgı bezleri (endokrin) nedenler. bir iç hastalıkları uzmanı değerlendirmesi uygun olur. iyi günler

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Böbrekte kristoloid

    Merhaba hocam ben böbreklerimin ağrıması sebebiyle doktora gittim. ultrason idrar kan tahlili falan yapıldı. usg da bir kaç tane milimetrik her iki böbrek orta kesiminde kristoloid izlenmiştir yazıyor . ama idrar tahlininde kum döktüğüme dair bir şey çıkmadı. idrarda da görünmesi gerekiyor muydu on...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek yetmezliği ile ilgili

    Merhaba iyi günler hocam 49 yaşında erkek bir bireyim tahlil sonucumda egfr değeri 77 ,kolesterol 262,nonhdl 220,ldl 187,trigliserid 164,hct 42.4,mch 31.6 ,idrar tetkiklerin değerleri normal ,diğer yapılan kan testi değerlerim normal çıktı böbrek yetmezliği mi oluyor hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kasıktan bele yayılan ağrı

    Merhaba, annemin sağ kasığından başlayan ve 3 4 gün içerisinde şiddetlenerek, bele doğru yayılan, özellikle oturma, yatma, kalkma hareketleri esnasında çok daha şiddettenen, zorlayan ağrısı var. başka bir belirti yok. kan, idrar tahlilleri, röntgen, ilaçlı bt ve ultrason yapıldı, bir sorun yok deni...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ömer Bender

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan idrar tahlili sonuçlarım

    Hocam 30 yaşında kadınım kan ve idrar testi sonuçlarım( crp 7.9) (wbc 7.66) (glukoz neg) (protein neg) (hemoglobin neg) (lokosit tek + normal) (dansite 1029) (ph 6.0) (keton neg) (bilirubin neg) (urobilinojen normal) (nitrit neg) (eritrosit 1) (lokosit hpf 5) (epitel hücre 21) (bakteri 1) 3 ay son...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kenan Karademir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lupus olabilir miyim

    Değerli hocam yardım edin bir türlü teşhis konulamıyor...ekim ayında dizimde yanma ısı artışı ve ağrı gerçwkleşti, hemen romatologa gittim ve ana, anca, eanca-c eanca-p, anti ccp, hla-b 27, hla-25 (51), lgg, lga, lgm, negatif.. hla-b5 (52) pozitif, heterozigot, c3; 74 (90-180), c4: 11 (10-40). de...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ereksiyon sorumu

    Hocam iyi akşamlar 25 yalımdayım 178 boyu 90 kiloyum uzun zmndır da mastürbasyon yapıyorum 1 haftadır akıntı ve ağrı var(soğukta uzum süre kalmıştım yağmurun altında ondan olabilirmi) ve 1 haftadır da mastürbasyon yaparken ereksiyon da sorun olsuğunu fark ettim ve bu be çok korkutuyor her hangi bi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. İlker Akyol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Merhaba cevaplar mısınız?

    Merhaba ahmet bey iyi akşamlar.21 yaşında bir kadınım 1 hafta önce doktora gittim gonore testi yaptırmak için.2 ay önce şüpheli bir ilişkim olmuştu kasık ağrılarım ve ara ara sarı akıntım oluyordu.doktor bey sadece normal bir idrar tahlili yaptı ve bir şeyimin olmadığını söyledi.gonore hastalığı bu...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İdrarda hematüri (hemofili hastası)

    Hocam iyi günler, 24 yaşındayım. bilinen rahatsızlığım hemofili faktör 7 eksikliği faktör düzeyim son 2 ölçümde (%2-%3) sorunuma gelirsek hocam 15 ay evvel idrarımı koyu kahverengi iltihaplı gibi yapmam sonucu ürolojiye gittim usg tamamen temiz çıktı idrar tahlilimde hastanede verdiğim idrar sarı ol...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Protein kaçağı

    Merhabalar hocam böbrek biyopsisi sonucunda yorum olarak minimal lezyon tanısı kondu hastalığım belli aralıklarla tekrarladı genelde3-6 ay kortizon kullandığımda tedavim bitiyordu bazen 5 yıl bazen 2 yılda tekrarladığı oldu şuan yine tedavi altındayım 22 yaşındayım prednol yerine deltacortil verdile...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gonore hakkında sorum

    Merhaba ali bey iyi akşamlar.21 yaşında bir kadınım 1 hafta önce doktora gittim gonore testi yaptırmak için.2 ay önce şüpheli bir ilişkim olmuştu kasık ağrılarım ve ara ara sarı akıntım oluyordu.doktor bey sadece normal bir idrar tahlili yaptı ve bir şeyimin olmadığını söyledi.gonore hastalığı bu şe...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek yetmezliği ile ilgili

    Merhaba iyi günler hocam 49 yaşında erkek bir bireyim tahlil sonucumda egfr değeri 77 ,kolesterol 262,nonhdl 220,ldl 187,trigliserid 164,hct 42.4,mch 31.6 ,idrar tetkiklerin değerleri normal ,diğer yapılan kan testi değerlerim normal çıktı böbrek yetmezliği mi oluyor hocam(idrarda azalma yok henüz)

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İdrarda protein ve lökosit

    Değerli hocam dün ki sorum üzerine sizleri tekrar rahatsız ediyorum. hocam minimal protein kaçağım vardı, ve bu ay 100 lökosit görüldü. lökosit görülen böbrek hastalıkları da var demiştiniz onlar neler acaba ? bu yöndende yaptırmam gereken tetkikler var mı

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Protein kaçağı ve lökosit

    Değerli hocam size 2 ay önce 24 saatlik protein kaçağı nedeniyle muayene olmuştum. protein düzeyinin girişime gerek olmadığını söylemiştiniz. hocam romatolojik hastalıklar açısından yapılan kan tahlilimde, c3 değeri 90-180 sınırlar içerisinde, 74 çıktı. globulin 25-35 sınırları içerisinde, 23.6 çıkt...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kafa ağrısı

    Hocam merhaba. 22 yaşındayım. 3-4 aydır ara ara olan başımda ağrı var. genel bi baş ağrısı değil bu. başımın sağ tarafında kulağın orda hem damar atması oluyor hemde o bölgelerde ağrı oluyor. bazende kafamin arkasına ara ara sanci gibi anlık ağrı giriyor. şah damarı olan yerde de bazen ağrı oluyor....

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Steatohepatit

    Hocam gata'da çok detaylı tetkikler yapıldı. bakılmadık bişey kalmadı.24 saatlik idrarda bakır bakıldı,damarlara gözlere bakıldı. biyopsi yapıldı ve farklı kan tahlilleri yapıldı. prof.dr mustafa gülşen'e muayene oldum ama askerliğimi yapıyordum o dönem. şimdi ankara ve istanbula çok uzak bir yerdey...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x