Endokrin problemlerim.

  • Sayın hocam merhaba,32 yaş erkek Adım uğur öztürk. 1990 Yılında pernısyoz anemı tanısı konuldu.2002 Yılında ise hipotiroidi tanısı konuldu.levotiron kullanıyorum.2004 yılında mide ca nedeniyle total gastrektomi ve distal pankreoktomi yapıldı.Evre t2nomx.Ameliyat sonrası hipokalsemi sorunu yasadım.Halende devam edıyor.6 kür kemoterapi aldım.2013 ocak oyunda immün yetmezlik tanısı konuldu ocaktan bu yanada ivig tedavisi alıyorum 21 günde 3X30 ml.Bununla birlikte hipomagnezemi problemim ve açlık kan şekeri şikayetim oluştu.En son açlık kan sekeri degerım 55 ti.Hipotiroid degerlerım onceden normal seyredıyordu fakat ıvıg tedavısı ıle beraber normal ustunde gıtmeye devam edıyor.gunluk 2x100 mcg kullanıyorum.Günde bir calsıyum tablet ve magnezyum tablet kullanımımda devam ediyor.Bu tedavılerım hep parca parca yapıldı tam anlamıyla bır endokrın uzmanı gormedı.Genetik doktoruda bende poligülander sendrom tip 3 b oldugunu soyledı.Sizce ne yapmam lazım hangi tahlılelerı yaptırmam gerekir?

  • Doktor Cevabı:

    Sayın uğur bey, sizde bu hastalıkların bir arada oluşu poliglandüler immün yetmezlik sendromu olduğunuzu gösteriyorsizin tetkiklerden önce tam bir endokrin muayene ve değerlendirmede geçmeniz gerekiyor.siz en kısa sürede bir üniversite hastahanesi endokrin bölümüne müracaat edin.çünkü siz komplike bir hastasınız.burada benim verebileceğim öneri ve tetkiklerle takip edilemezsiniz.saygılar

    tarihinde cevapladı.
  • Değerli hocam tekrardan merhabalar.Umarım iyisinizdir...Endokrın uzmanına basvurdum benden tahlıl ıstedı ve sonucları su sekılde Yuksek yada dusuk cıkan tahlıllerım Magnezyum 1.03 mg/dL -1.6 - 2.6 Serbest T4 1.87 ng/dL 0.58 - 1.64 Anti TPO 22.5 lU/mL < 5.6 Anti tiroglobulin antikor 90.2 lU/mL < 4.1 DHEAS04 102.9 µg/dL 168 - 592 PTH 102.9 pg/mL 12 - 88.Normal cıkanlar glukoz,kreatanin,ürük asit,ast,alt,alp,ggt,sodyum,potasyum,kolorür,kalsiyum,fosfor.Sensitif tsh,serbest t4,fsh,LH,prolaktin,total testosteron,insülin,kortizol,vit b12,ferritin,folat,Afp.Bugün ayrıca 25-Hidroksi Vitamin D tahlili verdim onun sonucu cıkmadı.Parathormon pth yüksek oldugu ıcın son tahlılı ıstedı.sık takıp gerek dedi.Fakat şu DHEAS04 hormonunun ne ıse yaradıgını anlayabılmıs degılım bilgi verebilirmisiniz Ilac kullanmam gereklımıdır sızce?Yada sızın gordugunuz bır durum varmı dır hocam.Birde selenyum kullanmam gereklimidir hocam sizce?

  • Doktor Cevabı:

    Sayın uğur bey, dheaso4 böbrek üstü bezlerde yapılan zayıf androjenik bir maddedir.adenal bezin bazı hastalıklarında artar,bazılarında ise düşer.adrenal bez fonksiyonun değerlendirmek için kullanılır. saygılar

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

.
x