Emziren anneler thramozol kullanabilir mi

  • merhaba hocam 2 bucuk aylik bebegim var triodim fazla calisiyor doktor thyramozol verdi kullanmaliyim recetesini okudum emziren anneler kullanmmali yaziyor bebegim icin tereddum ediyorum eurotxy kullansam sizce daha uygun olmaz mi hamileyken de eurotxy iciyordum boynumda baya gorunuyor sisikligi hamileligimde siskinlik yoktu

  • Doktor Cevabı:

    Thyramazol tiroidin fazla çalıştığı zaman verilen bir ilaçtır, emziirken süte geçer. euthrox tam tersi tiroid az çalışırken verilen bir ilaçtır. ikisi tamamen ters etki yapan ilaçlardır.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kortizol ve troid

    Merhabalar hocam kizim 10 aylik 12 kilo fazla emiyor. 7 aydir troid tedavisi goruyor degerleri tsh 0.77 st4 1.21 kortizol 2.60 doktorumuz synacthen 0.25 mg test yapmak istedi ve fazla sorularimizi cevaplamadi. kortizol degerlerimiz sistemde referans araliginda gozuluyor. sizin gorusunuz benim icin o...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh ve serbest t4

    Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederiz. 42 günlükken tekrar test yapıldı bu kez kortizol 0.60 geldi. bu durumda doktorumuz “synacthen 0.25 mg” adlı bir ilaç ile test yapılmasını istedi. bu ilacın bebeğime verilmesinde bir sakınca var mıdır? siz önerir misiniz? ya da başka bir öneriniz var mı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh ve serbest t4

    Hocam merhaba. 27 günlük kızımın topuk kanında tsh yüksek (16.60 ve 13.79) çıkınca çocuk doktorumuz serumdan da bakılmasını istedi. sonuçlarda; 16 günlükken tsh 1.27 uıu/ml ve serbest t4 1.03 ng/dl 21 günlükken tsh 2.00 uıu/ml, ft4 15.8 pmol/l ve kortizol 3.45 27 günlükklen tsh 0.89 uıu/ml, serbe...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yenidoğan bebeğimde tsh yüksekliği

    Çok teşekkür ederim dr bey

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yenidoğan bebeğimde tsh yüksekliği

    Dr bey merhaba. 6 ocak 2021 de sezaryan doğum yaptım. bebeğim 5 gün yenidoğanda yattı enfeksiyondan dolayı daha sonra ayın 12 sinde tsh bakılmış ve 9.3 çıkmış sonuç bu değer beni korkuttu bir hafta sonra ayın 18 sinde tekrar tsh ve serbest t4 değerine bakıldı tsh:3.3 ft4:1.5 çıktı sonuç nasıl ve tes...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yenidoğan tiroit

    Hocam 60 günlük bebeğim. 12. günde tsh 79 çıkınca euthyrox başlandı. daha öncesinde de sormuştum size ve cevap verdiniz teşekkür ederim. bir ay anne karnında geride kalmış dedi hocamız bacak filminden sonra. bir gerilik olup olmadığını anlamak için kacıncı ayı beklemeliyiz ve çocuk nörolojiye mi gö...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Paratiroid

    Çokk çokk teşekkür ediyorum 🙏😢

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bahadır Ege

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Paratiroid

    Merhabalar hocam;30 yaşında bayanım.bazen ayak ağrılarım dışında bi rahatsızlığım yok.tetkik amaçlı gittiğim kan sonuçlarında kalsiyum 10.31 idrarda kalsiyum 466.29 oranındaydı.hormon pth değerim ise 271.2..endokrin bölümü paratiroit teşhisi koyup yaptığı boğaz sintigrafisinde sağ üst lobundaki bir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bahadır Ege

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kansizlik ve tiroit

    Hocam cok kotu olunca tekrar almaya basladım 3 gündür aliyom yarısıni kirıp aldım 1 once yaptirdigim raporda degerler bu şekil hocam buraya yazayim tabi bu bıraktıgım sürecte t3 4.1 pmol/l yazıyo...................2,5---6,5 pmol/l t4 12.7 pmol/l yazıyo..................7--25 pmol/l...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kansizlik ve tiroit

    Mrh hocam benim sorum olacak 41 yasindayim yaklaşık 20 senedir eutrox kullaniyorum tirotler az calisiyomus geceleri cok siddetli sırt omurga agrim oldu hic simdiye kadar agrimamistı resmen kitleniyidu dönemiodum aceba dedim bu hapmi yapiyo dedim yaklasik 2 aydir icmedim biraktim biraktiktan sonra...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yenidogan tsh yuksekligi

    Hocam merhabalar. oglum 3160 kilo 51 cm dogdu. ilk topuk kaninda tsh yuksek dediler 2. kez alindi. ayrica tsh icin kan da verdik 11 cikti. 3. kez topuk kani alindi 6 cikti. yine kan verdik hastanede 4.2 cikti. saglik ocagi 4. kez topuk kani istedi. ne yapmamiz lazim. yine yuksek cikarsa topuk kanind...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mr raporu hocam çok acil

    . bulgular nazofarenks posterior duvarinda nazofarenks hava kolonunu daraltan yumusak doku artimi izlendi. (adenoid hipertrofi ?) tiroid bezi konturlari duzgun ve parankimi homojen olarak goruldu. tiroid bezinde nodul gorulmedi. paratiroid lojlarda adenoma ait olabilecek yer kaplayici olusum saptanm...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsh yüksekliği

    Çok teşekürler hocam cevapladiginiz için . allah razı olsun içim rahatladı..

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh yüksekliği

    Hocam merhaba benim 27 günlük kız bebeğim var . sağlık ocağında topuk kanı alındı tsh yüksek çıktı denildi tekrar topuk kanı aldilar ve tekrar yüksek çıktı denildi ve sonuçları sorduğumda söylemediler . direk ped. endo. yönlendirdiler . birde raporunda tanı olarak tsh yazıyor sadece . hamilelikte...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh yuksekligi

    Hocam merhaba kızım 1 yaşında ben tiroid hastasiyim gebeliğim boyunca ilaç kullandım.topuk kanı temiz çıkmıştı 15 günlükken doğum yaptığım hastane değeri tsh 12 st4 normaldi bizi çocuk endokrin yönlendirdi ve 1 aylik değerimiz tsh 9 t4 normaldi ve ilaca gerek yok denildi. kizim şu an 1 yaşında yü...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x