Elisa testi

  • Merhabalar hocam Ben küçük bir ilde yaşamaktayım.4,5 yıl önce şüpheli bir ilişkim oldu ve belirtiler sonucunda toplamda 6 adet test yaptırdım.bu testleri 2,3,4,5,6,7 ay tekrarladım bütün sonuçlarım negatifti. 4,5 yıl sonra yine aynı belirtileri yaşamaya başladım bir anda işdahsızlıl,halsizlik,bitkinlik sık irrara Cıkma kollarda yanma hissi gibi sıkıntılarla dayanamayıp tekrar il merkezindeki il devlet hastanesi enfeksiyon hastalıklarına muayene olup testlerimi tekrarlattırdım.hepatitler sifiliz,hıv hepsi negatif. Elisa hıv testini sonuç kağıdında yazdığı şekilde yazacağım hocam size Elisa Antı hıv 0,09 nonreactive s/co n(0-1) Şeklinde yazıyor hocam bu test hıv1 -hıv2 yede bakıyormu.ben bu testi şüpheli temasdan 4,5 yıl sonra yaptırdım tedirgin olma nedenim belirtiler ve şüpheli ilişkinin yurt dışında olması. Devlet hastanelerinde kulanılan bu testlerle ilgili belirli bir kural kanun kontrol merci varmıdır.hıv le alakalı hıv1-hıv2 yide kafamdan çıkartım atmam gerekirmi acık bir şekilde bilgilendirirseniz çok melun ve du acınız olurum hocam saygılar.

  • Doktor Cevabı:

    Hemen her hastane, transfüzyon merkezleri üzerinden, acil durumlarda vericiden kan bağışı alıp, çeşitli enfeksiyonlar için gerekli tarama testlerini yapıyorlar. bu konuda hazırlanan ulusal rehberlerde, daha önce anti hiv 1/2 bakılması yeterli görülüyordu. hazırlanan son rehberde hiv-1 subtip o gibi nadir tipleri de içerecek şekilde hiv-1 ve hiv-2 antikorlarıyla birlikte p24 antijenini de saptayabilecek testler öneriliyor. yani 4. nesil hiv testlerine geçilmesi tavsiye ediliyor. benim bildiğim kadarıyla, kantitatif olarak sadece hiv 1 antikorlarına bakılan kitler piyasada kalmadığı gibi, olsa da zaten kimse almazdı. hastanede çalışılan kitin hangi özelliklere sahip olduğunu, laboratuvar sorumlusuyla konuşarak öğrenebilirsiniz. 7. ayda yaptırdığınız test bile fazlasıyla yeterli iken, 4.5 yıl sonra bakılan anti-hiv testi negatif çıktığı halde, hala hiv konusunda birtakım kaygılar taşımanız normal değil. bir psikiyatri hekiminden bu konuda destek alabilirsiniz. iyi günler dilerim.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam çok teşekkür ederim psikiyatri destegi alma konsunda haklısınız.beni tedirgin eden bendeki değişiklikler bir anda iştahın kesilmesi,halsizlik,işdahsızlıl,isal,eklem agrıları ve bu durum 20 gündür sürmekte Yen'i Yen'i kendime geliyorum hocam.bazen belde bazen sağ karaciğer tarafında agrı ve bu karaciğer tarafındaki agrıyla ilgili iç hastalıkları uzmanına muayene oldum karaciğer emarıçekildi sadece yağlanma olduğu söylendi.ama bazı kandegerlerim yüksek bunlarda şu şekilde. **** wbc 13,04 (referans aralıgı4-11) rbc 5,73 (referas aralıgı 3,92-5,08) hgb 17,8 (referans aralıgı 13,5-16,9) hct 49,8 (referans aralıgı 40-49,4) mchc 35,7 (referas aralıgı 32,4-35) lym 15,6 (referas aralıgı 19,1-47,9) neu 75,7 (referas aralıgı 41-70,7) mon 0,98 (referas aralıgı 0,29-0,95) neu 9,88 (referas aralıgı1,8-6,98) Bu kantahlili yaklaşık bir hafta önce oldum ve aynı gün grip oldum hocam.bu bendeki belirtiler nöbet şeklinde gibi oluyor hocam. Hsv ve hpv ile ilgili herhangi bir test yaptırmadım hocam bunlarla ilgili kan testi yapılabiliyormu hocam yapılabilirse devlet hastanelerinde yapılabilirmi çok teşekkür ederim

  • Doktor Cevabı:

    Alt yüksekliğiniz, karaciğer yağlanmasına bağlı olabilir. hemogram tahlilinde bakteriyel bir enfeksiyon lehine bulgular mevcut. bir belirti yoksa herpes için test yaptırmanıza gerek yok. hpv testleri de kadınlar için yapılıyor, erkekler için değil.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam yaşım 34 erkeğin bel agrısı karaciğer tarafı agrısı,eklem agrısı,kollarda yanma hissi alında küçük kabarcıklar çok halsiz ve işdahsız olduğum zaman dilde pas artıyor hocam kendimi iyi hissettigin düzelme dönemindede neredeyse kaybolma noktasına geliyor hocam dildediki pas .rengim falan tamamen soluyor hocam.20 günde anca kendime geldim zihinsel faliyetlerimi bile etkiliyor.ben bunların hepsini hıv e yordum her yaşadığımda 4,5yıl sonra yine aynışeyler olunca insanın aklına geliyor hocam. Herpes testi devlet hastanelerinde yapılıyormu hocam birde bendeki yakınmalarla ilgili hangi birime ve hangi bakteriyel enfeksiyon testlerini yaptırmamı tavsiye edersiniz.verdiginiz bilgiler için çok çok teşekkür ederim Allah razı olsun hocam

  • Doktor Cevabı:

    Hiv konusunu tamamen kapatın. yaptırdığınız testler fazlasıyla yeterli. yersiz kaygılarınızla baş edebilmek için bir psikiyatri hekiminden destek almanızı ve bahsettiğiniz şikayetlerle alakalı olarak da bir dahiliye uzmanına muayene olmanızı tavsiye ederim. iyi günler.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam şimdiden teşekkür ederim.dahiliye doktorum 1 ay sonra gel demişti kontrol amaçlı Testsonuç larınla ilgili bir iki sorum olacak,yüksek olan değerlerim **** referans arlıgı(0-41). Albü****,3 referans aralıgı (3.2-5.2) vitamin d3: 6,19 referans aralıgı ( 20-70) ****,1 referans aralıgı ( 31,8-34,8) mono #:0,67 referans aralıgı ( 0,18-0,61) tekrar Anti hıv 1-2 antikor/antijen ****,279 birim s/co referans 0-0,9 şeklinde belirtilmiş bunu özel bir hastanede oldum hocam. Benim olduğum bu test kacıncı jenerasyon testtir,p24 e de bakıyormu hocam. 4,5 yılda karaciğer yağlanması 1.seviyeden 3.seviyeye gelmiş yaşın 34 boy 170 **** hocam tam 1,5 ay oldu daha Hale'n tam kendime gelemedim yorgunluk halsizlik işdahsız mevcut.gözdeki kızarıklık için doktora göründüm göztasiyonu olabilir dedi mr cekti 3 ay sonra tekrar kontrole gelmemi söyle,20 gündüzde geçmeyen bir kulak çınlaması var hocam benim şüpeli temasımdan önce hiçbir sıkıntın yoktu hocam lütfen bir yol gösterin hocam bu yakınmaları yapan nasıl bir mikrop kapmış olabilirim.

  • Doktor Cevabı:

    Alt yüksekliğiniz karaciğer yağlanmasına bağlı olabilir. bazen böyle kilolu olmayan kişilerde de yağlanma olabiliyor. d vitamininiz düşük. bol bol güneşlenin. özellikle öğle vakitlerinde güneşlenmeniz daha verimli olur. sonucu antikor/antijen şeklinde yazıldığına göre, yaptırdığınız test 4. jenerasyondur. bu tip şüpheli ilişkilerden sonra kapılan en tehlikeli virüs bana göre "kaygı" virüsü... görebildiğim kadarıyla bu virüs, insanların yaşam kalitesini gerçek bir virüsten daha fazla bozabiliyor.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam cmv Igg ,serum pozitif>500,0 u/ml Cmv ıgm,serum negatif 0,221 coı Ebv Igg Profili Antı-vca gp 125 lgg 3+ Antı vca p19 lgg. 3+ Antı ebna-1 lgg. 3+ Antı p22 ıgg. 3+ Antı ea d ıgg Negatif Ebv ıgm profilı Antı-vca gp 125 lgm negatif Antı vca p19 lgm. Negatif Antı ebna-1 lgm Negatif Antı p22 ıgm. Negatif Antı ea d ıgm Negatif Hepatitler,hıv negatif Şuanda aşırı derece yorgunluk sol kulak çınlaması sag göz kısmında afif agrı uzun zamandır var.ve Gözde göz tansiyonu oldugunu tespit edim 3 ay sonra kontrole gelmemi istediler.karacigerdeki agrılar geçti ama 3 derece yaglanma olmuş.daha önceden yaşadığım sıkıntılar ve şuanda yaşadığım problemler cmv ve ebv ile alakalı olabilirmi, ne yapmam lazım hocam.şimdiden çok teşekkür ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Ülkemizde yetişkinlerin yaklaşık %85'i ebv ile, %95'i de cmv ile karşılaşmıştır. kulak çınlamanız için kbb hekimine başvurun.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam sıkıntılarımdan kurtulamadım tam 4 Aydır devam etmekte.suanda bazen 1-2 gün belim agrıyor bel agrısı kesilince karaciğer tarafı ağrımakta ve aynı süreçte dil beyaz bir tüylü tabaka ile kaplanıyor karaciğer tarafından agrı sol bademciği 1 gün süreyle şişiriyor ve sol kulagıma basınç uyguluyor sol kulak yaklaşık 3 aydır cınlamakta hiç kesilmedi ve bazen çok sık 15 dakikada bir küçük idrara cıkıyorum gözdede göz tansiyonu tesbiti yapıldı basende kollarda ve omuzlarda yanma hissi oluşmakta sıcakta alında kızarıklıklar olmakta,zihinsel faliyetlerde zayıflık mevcut,ve mise bulantısı ve iştahsızlıkta dönem dönem olmakta ve odönemdede çok ağır bir şekilde bunları yaşadım aradan 5 yıl geçti ve tekrarladı.şüpeli ilişkiden sonra 1,3,4,5,6,7 aylarda toplam 7 adet elisa hıv testi olmuşum negatif hepatitler sifiliz negatif. 4yıl 7,8,9,10,11ay sonra devlet hastanesi,özel hastane,ankara düzen lab.tamamı negatif.enson düzende yaptırdığın test combo p24 e debakılmış negatif.cmv ıgg pozitif >500,0 u/ml----cmv ıgm negatif 0,221 coı -- hsv tıp1 ıgg 148,72 pozitif--hsv tıp1 ıgm 0,05 negatif. Alt degerim 40 ie 120 arasında dalgalanmakta hocam ben gribi bile antibiyotik kullanmadan atlatamayan biriydim bendeki bu sıkıntıları cmv yapıyor olabilirmi değeri çok yüksek veya başka bir enfeksiyonmu hocam.hıv konusu aklıma gelmekte sürekli, ne yapmamı tavsiye edersiniz.şimdiden çok teşekkürler Allah razı olsun.

  • Doktor Cevabı:

    Hiv konusunu tamamen aklınızdan çıkarın. hiv ile enfekte değilsiniz. günlerinizi "acaba hasta mıyım?", "hastalığım ne?" gibi kaygılarla geçirip heba etmek yerine, anı yaşamaya odaklanın. sizin yerinizde olsaydım, öncelikle bir psikiyatrik destek alırdım.

    tarihinde cevapladı.

Kars Biyokimya Uzmanı uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Meşekent sitesi

    Hayırlı günler hale hanım.ben samsun canik meşekent sitesinde 2016 da kaldığınız dâire sahibiyim.görüşebilirmiyiz 5378333655

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hale Ökmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocama sorum

    Hocam ben küçük bir ilde yaşıyorum, hiv testi oldum devlet hastanesinde. hiv testlerinde antijen ve antikor birlikte bakan combo testlerin normal antikor bakan hiv testlerinde daha üstün olduğunu biliyorum ancak laboratuvara ulaşamadım devlet hastanesinin, mail attım cevap vermişler kullandıkları ci...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Koca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil nolur sonuç referans

    Hocam merhaba dün size bir soru sormuştum.nisan ayı ldh 262 ( 109-245) yüksek bir ay sonra ldh 201(109-245) 3 ay sonra yapılan ölçümde ise ldh 321(225-450) hocam ldh nin referans araliğinin ayni hastanede değişmesi normal mi diyeydi.birimler aynı hocam sonuncuda da daha öncekilerde de birim u/l. bir...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Koca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Acil yardım hocam

    Hocam hastaneye ulaşamıyorum da.ldh 262 ( 109-245)u/l yüksek ldh 201(109-245)u/l ldh 321(225-450) u/l hocam cevabınzı okudum,son sorum şu şekilde izninizle. şimdi bu sondaki çıkan ldh yüksek ya,onu ilk referans aralığına göre mi değerlendiririz?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hale Ökmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Birim ayniymiş

    Doktor hanım merhaba dün size bir soru sormuştum.nisan ayı ldh 262 ( 109-245) yüksek bir ay sonra ldh 201(109-245) 3 ay sonra yapılan ölçümde ise ldh 321(225-450) hocam ldh nin referans araliğinin ayni hastanede değişmesi normal mi diyeydi.birimler önemli demişsiniz hocam sonuncuda da daha öncekile...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hale Ökmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Referans değişimi normal mi

    Hocam nisanda test yaptırdığımda,.direkt bilurubin 0.47(0-0.40) yüksek,,,total bilurubin 1.47(0.1-1.20) yüksek ldh 262 ( 109-245) yüksek çıktı. bir ay sonra tahlil yapıldı onda alkalen fosfataz 85 (40-150) ggt 14 (0-30) ldh 201(109-245) albümin 47.9(37-53) çıktı. 3 ay sonra yapılan ölçümde ise ldh 3...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hale Ökmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yükselen değerler

    Merhabalar. şüpheli ilişkimin 9. 11. ve 12. aylarında devlet hastanesinde "antijen ve antikor birlikte bakıldığı" söylenen elisa testini oldum. sonuçlar sırasıyla: 0.14 - 0.15 - 0.18 şeklinde. 13. ayda döküntü şikayetiyle kafam karıştı ve tekrar test olduğumda sonuç 0.47 çıktı. bu sonuç çok korkuttu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Koca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili

    Hocam kanım alınırken alkolle silmeden alındı. bunu yapmamak kanda gebelik testimi ve hormon tahlillerimi etkiler mi. bir sorun oluşturur mu

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Bakır

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili sonucu

    Hocam 15 gün önce kan alınan bölgeden tekrar kan alınır mı hafif morluk var hormon testi sonuçlarinda sıkıntı çıkartır mı

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Koca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hemogram sonucu

    Hemogram değerleri wbc 7.75 rdw 16.7 rbc 6.59 plt 255 pdw 13.3 pct 0.24 neut% 45.4 neut# 3.52 mpv 9.6 mono# 0.64 mon% 8.3 mcv 63.4 mchc 32.1 mch 20.3 lym% 45 lym# 3.49 hgb 13.4 hct 41.8 eos% 1 eos# 0.08 bas% 0.3 bas# 0.02 bu arada talasemi minör olduğumu söyledi doktor bey yapılan talasemi testi son...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Salih Zeki Turgay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili

    Hocam b-hcg tahlili yaptırdım. kan numunemde hemoliz olustuysa eğer bu sonuç bhcg değerini artırıp veya azaltmış olabilir mi. pozitif bir değer negatif görünebilir mi hemolizden dolayı

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hale Ökmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili

    Hocam kan örneğinde hemoliz oluşursa b - hcg testi hemolizden nasıl etkilenir. artar yada azalır mı. pozitif olan değerim negatif görünebilir mi merak ediyorum

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Bakır

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan tahlili

    Hocam b-hcg testi yaptırdım. eğer kan alımında hemoliz olustuysa bu hcg sonucunu nasıl etkiler. artırır veya azaltır mı yada negatif göstermesine sebep olabilir mi

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Oğuzhan Koca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlilleri

    Merhaba hocam.son 5 yılın kan tahlillerimi e-nabız sitesinden kontrol ettim.farklı tarihlerdeki tahlillerimde wbc,mo,ne,ne% hep yüksek çıkmış ly% ise hep düşük çıkmış.ayrıca 10 yıldır saçımda yüzümde göğüs bölgemde ve sırtımda yıl içinde ara ara tekrarlayan sivilce enfeksiyonları oluyor,dermotolojid...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Bakır

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili hak.

    Hocam selamlar, ben motorsiklet kazası yaptım, ambulansla hastanede ye götürüldüm hastanede alınan kanımda 0.14 promil alkol çıktı kaza anı ve kan alma süresi arasında 30 dk geçtiği için yasaya göre 0.07 promil daha ilave edilip motprsiklet yasal alkol sınırını geçmiş oldum, ehliyetim alındı ve ceza...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Bakır

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x