Ebv değerleri

  • Sayın hocam daha önce de soru sormuştum. 3,5 yaşındaki kızımda 20 gün içinde küçülen bezeler ve periferik yaymada virosit gözlendi.Son çıkan sonuçlara göre; ANTI EBV VCA IgM Neg 7.048 . ANTI EBV VCA IgG Neg 14.749 . bu sonuçlar ne anlama geliyor? eğer ebv virüsü negatif ise virositler neden var? yardımınız için çok teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:

    Ebv den başka aynı tabloya yaratacak çok sayıda bir çok virus daha var ve hepsine bakma olanağı yok, demek ki kızınızda ebv dışında bir virus var!

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Anti hvc değerim

    Teşekkür ederim hocam aşağdaki değerler ne anlama geliyor peki hocam. korkulcak bir durummudur. ebv vca lgg 72 pozitif ebv vca lgm 3,6 negatif

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyunda şişlik

    Iyi akşamlar hocam, benim gırtlagimin üstünde bir şişlik mevcut. karşıdan belli olmuyor ancak dokununca ele geliyor. 2 sene once ebv gecirdigim icin önce bir kbb uzmanina gosterdim ancak kbb lik bir sorun olmadigini söyledi . guatr vs. olabilir dedi ancak 1 ay once yapilan kan testlerindeki guatr d...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Değerli hocam hepatit hakkında

    Hocam merhabalar, daha önce de konuşmuştuk hatırlarsanız hbsag pozitifliği var demiştim bazı yerlerde. sonra sizden de görüş alarak geçen ay hepatit b aşımı oldum. henüz 1 ay oldu. dün başka bişey için rutin bi kontrol sırasında ggt yüksek çıktı. 83 değerinde. diğer enzimler normal alt ast alp bilir...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Cengiz Güney

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ast degeri

    Hocam doğduğundan bu yana hep bu degerlerde.,klinik bulgu derken,şikayet yok,diğer değerler hepsi normal,takibi hangi aralıklarla yapalım,sizin görüşünüz sadece ast ast yüksekliğinin sebebi ne olabilir, teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyunda geçmeyen lap

    Merhaba doktor bey. daha önce haziranda size us sonucunu yazmıştım. eylül ve ekimde de çekildim. eylül: "her iki submandibuler ve parotis glandı normal boyut ve normal homojen parankim yapısındadır. her iki tiroid lobu ve istmus normal boyut ve normal homojen parankim yapısındadır. bilateral tiroid...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pereferik yayma

    Hocam merhaba ; 6,5 yaşındaki oğlumun boğazında lenf şişmeleri varken birde kalçasında belirili bir yerde 2-3 morluk gördük hemen doktora götürdük. kan testleri wbc: 5,37 rbc : 4,53 hgb:11,5 plt:408 diğer hemogram değerleri normal. ayrıca bunun yanında alt - ast - ürik asit - ldh - kreatinin norma...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Öpücük hastalığı

    İyi günler kızım 4 yaşında öpücük hastalığı geçirdi. şimdi 5 yaşında kan değerleri normal.ebv ebna igg , ebv vca igg her ikisinde pozitif . fakat ebv vca igm sınır değerde. sınır değer ne zaman negatifleşir, sınır değerin bir sakıncası olabilir mi? şimdiden çok teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ebv virüsü

    Hocam merhabalar, 2 aylık oğlum rsv virüsü kaynaklı enfeksiyon geçirdi. bazı enzim değerleri yüksek çıkınca (sonradan normale döndü) diğer tetkiklerde yapıldı.diğer tetkikler temiz çıktı (hepatit, toxoplazma vs) ebv sonuçları ise: ebv-ca (igg) pozitif ebv-ca (igg) avidite pozitif yüksek avidite g...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alt ast karaciğer değerleri yüksekliği

    Merhaba; benim 11 yaşında 146 cm boyunda 57 kilo olan oğlumda ast:59 (0-37), alt:129 (0-50) alkalen fosfatoz:270 (0-130) ve trigliserid:277 (0-200), kolesterol:202 (0-200) ebv ebna igg:2,02, ebv vca igg :2,58 ve ebv vca igm 0,33 ultrasyonda grade 2 safhası çıktı ne yapmalıyım

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tarkan Karakan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Dil sararması

    Benim kızım 3 yaşında bu aralar çok rahatsızlandı boğazında ebv virüsü oluştu o yüzden karaciğer fonksiyonları yükseldi o yüzden hastanede yattı değerlerimiz çok şükür normale bindi ve çıktık aradan 3 hafta geçti çocuk gene ateşlendi sağlık ocağına götürdüm boğazı gene tekrarlamış atlatamamistir ded...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nuran Gürses

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Test sonuçları

    Hocam merhaba, bundan 35 gün önce yani eylül ayının 19'unda (şüpheli ilişkiden 230 gün sonra) hiv combo,ebv,hepatit c,hepatit b testleri yaptırdım.hiv negatif, hepatit c negatif, hepatit b bağışık olarak çıktı. yalnız ebv pozitif çıktı referans değerler şöyle igg 10.66 pozitif (0.75 ve altı negatif...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Paşa Göktaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv testi ve ebv

    Paşa hocam merhaba.şüpheli ilişkiden sonra karşı tarafın hiv+ olduğunu öğrendim.bunun üstüne 39-90-180-235.günlerde 4.nesil hiv duo ultra ve hiv combo testler yaptırdım.ayrıca 235.gün hepatit c de negatif .fakat 235.gün ebv testi de yaptırdım igg pozitif , igm pozitif geldi.yani aktif olarak ebv geç...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Paşa Göktaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hiv testi ve ebv

    Hocam referans değeri 0.50 ve altı negatif , 0.50-1.00 sınır değer , 1.00 ve üstü pozitif olarak verilmiş.benim ebv igg 10.66 pozitif , ebv igg 1.36 pozitif.igm düşük titre pozitif sanırım.sizce bu durum hiv bulaşı olmuşsa antikor üretimini,serokonversiyon süresini uzatmış olabilir mi? yaptırdığım...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Hilmi Tezgel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv testi ve ebv

    Hocam selamlar.süpheli temastan sonra karsı tarafın hiv+ oldugunu ögrendim.bunun üstüne 90,180 ve 235.günlerde 4.nesil hiv duo ultra ve hiv combo testleri yaptırdım.ayrıca hepatit c negatif,sifiliz negatif,hepatit b bağışık çıktım.fakat 235.günde ebv testi de yaptırdım o test igg ve igm ikisi de poz...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Hilmi Tezgel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Geçici nötropeni, atipik hücre, negatif viral markerlar

    Hocam iyi günler. ikiz eşi oğlum ali kağan, 2.8 kg ve 38 hafta ile doğdu. süt alerjisi testi ile neocate mama ile büyüdü. 2 yaşından sonra alerji gemesi ile yoğurt ve inek sütü tüketmeye başladı. bunun dışında bilinen bir rahatsızlığı yok, düzenli olarak kontrollerini 2 yaşına kadar yaptırdık, şua...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x