Düzgün konturlu, iyi sınırlı, ovoid, homojen, hipoekojen solid nodülü (1 cm altında)

  • Hocam Merhaba. 1 yıl önce biraz tesadüf olarak tiroid nodülüm olduğunu öğrendim. Endokrinoloji uzmanı değerlendirdi ve usg, kan tahlilleri istedi. USG Sonucu; Tiroid sağ lobu 19x19x43 mm, tiroid sol lobu 16x20x49 mm, isthmus 3 mm boyutlarında olup normal büyüklüktedir.Her iki tiroid lobu parankim ekojenitesi homojendir. Sağ lob orta kısım lateralde yaklaşık 4x4x5,5 mm boyutlarda düzgün konturlu, iyi sınırlı, ovoid, homojen, hipoekojen solid nodüler lezyon izlendi. Kan tahlili sonuçları TSH,T3,T4,AntiTPO vb. normal çıktı. Doktor sorun olmadığını 1 yıldan az sürede yeniden kontrole gelmemi söyledi. 1 yıl dolmadan gittim, başka bir endokrinoloji uzmanı vardı, kendisi usg baktı ve nodülün boyutlarında değişiklik olmadığını, endişe etmememi ve 1 yıl sonra tekrar kontrol istedi. Yine kan tahlillerim normaldi. Annemde tiroid nodülleri var ve geçmişte biyopsi yapıldı sonuçları normal, ailede kanser öyküsü yoktur. Çocukluğumda herhangi bir ışın tedavisi de almadım. Ancak yine de endişe duymaktayım. Nodül düzgün sınırlarda, 1 cm altında, homojen büyümemiş, fakat tek olması ve internetten araştırdığım kadarıyla hipoekojen solide nodüllerde % 10 kanser riski varmış. Yorumlarınızı rica ediyorum. Saygılarımla,

  • Doktor Cevabı:

    İyi günler endişe etmenize gerek yok bir cm altındaki nodüllerde şayet tiroit çevresindeki lenf bezlerinde de bir sorun görünmüyorsa takıp yeterli olur

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 5 / Oy veren : 1 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Tiroid hormonu

    Merhabalar, yapılan kan sonucuma göre tsh 5.790 (referans0.38-5.33) ve serbest t3 değerim 5.12 (referans 2.67-4.62) yüksek çıkt, dahiliye doktoru tiroid kaynaklı değil dedi ama sebebi nedir bu yükselişin acaba?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gaz ve sertlik

    Hocam 30 yaşındayım 1 hafta önce midede gaz ve sertlik oluştu gastrolojiye gittim yaşın çok genç alarm belirtiside yok hiç boşuna endoskopi yapmayalım basit bir gastrit gibi duruyor dedi ve panocer debridat verdi ilaçlar rahatlattı dün çok iyiydim ama bugün yine midemde gurultu ve gaz var neden böyl...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fevzi Balkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Graves hastalığı

    Merhaba, sağ gözüm, sol gözüme oranla daha dışarıda. gittiğim bir doktor hipertiroidi teşhisi koydu. bunun üzerine gittiğim bi kaç doktorda tsh ile t3-t4 değerlerim normal çıktı. yaptığım araştırmalar bende graves oldğunu gösteriyor. kesin tedavisinin olmadığını okuyorum. bu sıkıntıdan kurtulmam iç...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fevzi Balkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid sonucum

    Merhaba hocam benım ınce uclu bıyopsı sonucum asagıdakı gıbıdır ben bu durumda bır ılac kullanmalımıyım dr.um eskı drlar onerıyor ama bız onermıyoruz dedı de. 1-2- yaymalarda erıtrosıtlerle kaplı zemınde serpıntıler halınde normokromatık nukleuslu benıgn karakterde tırosıtlerden olusan kohezıv hucr...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelikte hipotiroidi

    Merhaba. 32 yaşındayım. hipotiroidi hastasıyım. tsh 8 lerde çıktı ve hamile olduğumu ogrendim.bebeğimde zeka geriliği olma ihtimali var mi? gebeligin ilk 3 ayindaki tsh yuksekligi ne ölçüde etkiler bebek zekasını?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Graves hastaliği

    İyi akşamlar doktor hanim.26 yaşindaki kardeşime halsizlik ve çarpinti belirtileri ile yapilan testlerde graves tanisi konuldu.ilk testlerde ft3 30 (1,71-3,71) ft4 4,29(0,7-1,48) tsh 0,01(0,35-4,94) yaklaşik 1 yil 1 ay sonraki testlerde ise ft3 4,02 (1,71-3,71) ft4 1,22 (0,7-1,48) tsh 0 (0,35-4,94)...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tahlil sonucu

    Hocam merhabalar yeni tahlil yaptırdım tsh 8.1495 anti tpo 1000.00 t3 3.12 t4 0.73 yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh değeri yüksek

    Merhaba hocam 20 yaşındayım adet düzensizliği için doktora gittim adetin üçüncü günü hormon testi yapıldı tsh değerim 17.95 çıktı dahiliyeye yönlendirildim levotiron 50 mg verdi bir ay sonra tekrar gidecem ama ekstra bilgi almak istiyorum ne demek oluyor diye teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Heterojen tiroid parankimi

    Tsh 3.20 çıktı kan tahlilimde. normal değerler içerisinde gözüküyor sanırım.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Heterojen tiroid parankimi

    Hocam merhabalar geçtiğimiz günlerde tiroid ultrasonu çektirdim. tiroid boyutları normal solid ve kistik nodül yok ancak her iki tarafta da tiroid parankim ekosu hafif heterojen çıktı. önemli bir durum var mıdır? teşekkürler...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Subokit troidit

    Öncelikle teşekkür ederim hocam cerrahpaşa da nükleer tıp uzmanı sintriğrafi çekimi ve tahlil sonucu tanıyı söylemişti fakat herhangi tedavi vermedi. son tahlili ben kendim aile hekimliğinde yaptırdım. bu durumda sizce tedavi gerekiyor mu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Subokit troidit

    İyi çalışmalar hocam bana subokit troidit teşhisi konuldu. ancak yapılan testlerim her defasında artış gösteriyor. en son iki testim aşağıdaki gibidir: sedi : 86 dan 103 çıktı crp: 56 dam 16 ya inmiş t3: 5,30 san 6,87 ye çıkmış t4 : 2,22 den 3,49 a çıkmış tsh: 0,01 sen 0,003 inmiş siz de b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelikte troid

    Hocam merhaba ben 13+5 günlük hamileyim hamilelikten öncesinde de tiroidlerim yavaş çalışıyordu euthyrox 150 mg kullanıyordum hamile kaldığımda değerlerim olması gereken aralıktaydı fakat bugün kontrole gittim serbest t3 2,20 serbest t4 0,970 tsh ise 10,23 çıktı tsh değerimin yükselmesi ne anlama ge...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh gebelik

    Selam 5 haftalık gebeyim tsh değerim 12 çıktı t3 ve t4 normal dahiliye uzmanı 100 levotron verdi . bebeğe ilaç içmediğim o 5 hafta süre de zararı olmuşmudur tsh ımın yüksekliğinin beyin gelişimi açısından .

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid yetmezligi

    Hocam benim sonuclarim t3 2,68 t4 1,08 tsh 5,77 ilaç gerektiren bir durum varmi us incelemesi ağ troid 19.14.45.mm sol troid 15.13.40mm boyutlarında istmus 3 mm kalınlıkta izlenmektedir.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x