Durumumu merak ediyorum

  • Hocam merhabalar benim de çok feci kaşıntım var ve küçük beyaz kurtlar gördüm sonra dün polisle bir eczaneye gittim ve yomesanı verdi ben de internette bi yazıda aç veya tok farketmez diye görünce aç karnıma içtim bugün ama akşama doğru hala kaşıntım var bu normal mi ve napmam gerek

  • Doktor Cevabı:

    Kıl kurdu enfestasyonu,yani kıl kurdu barsak hastalığı. ben genelde vermazol çiğneme tableti yazıyorum,yomesanı da barsak şeritleri(tenya) için yazıyorum.yapılacaklar: 1.vermazol çiğneme tab.hergün 2şer adet çiğnenerek yutulacak,3 gün devam edilecek,21 gün sonra tekrar 3 gün ikişer adet çiğnenek alınacak,daha sonra ikinci bir 21 gün sonra tekrar 3 gün ikişer adet çiğnerek alınacak. 2.vermazolu evde kaç kişi varsa(çocuklar hariç,onlar da kullanacak ancak dozu bir çocuk hekimi ayarlayacak) ayni şekilde 21 günlük ara ile yukarıda yazdığım şekilde alacak 3.tırnaklar kesilecek,parmaklar ağıza sokulmayacak,dışkılamadan sonra eller iyice yıkanacak 4.anüs ve çevresi özellikle akşamları sirkeli (sirkenin cinsi önemli değil) pamukla iyice silinecek ve bu anal bölgedeki kaşıntıyı yok eder.kaşıntı devam ederse eczaneden kaşıntı giderici günde tek doz kullanılan antihistaminik hap alın. 5.yomesan aldığınıza göre vermazolu dediğim şekilde bugün almaya başlayabilirsiniz.

    tarihinde cevapladı.
  • hocam iyi akşamlar ilk başta çok teşekkur ederim dediginiz vermazolu aldım2 gün oldu yarın son olarak kullanıcam hala kaşıntı olması normal mi dediğiniz şeyleri de uyguluyorum


Konya Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Ampuller kanser

    Doktor bey yaşım 20.halsizlik ile gittim.direkt bilurubin 0.47(0-0.40) yüksek,,total birubin 1.47 (0.1-1.20) yüksek ,, ldh 262 (109-245) yüksek ast 17 alt 10 folat 4.19 (5.2-20) düşük üre 23 (15-45)ve pct 2.91(1.08-2.82) yüksek. tam bir ay sonra tahlil yapıldı alkalen fosfataz 85 (40-150) ggt 14 (0-...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Huzursuz bacak sendromu

    Merhaba, ben 20 yaşında bir kadınım. geceleri yatağa yattığımda ayaklarımda ağrı oluyor ve hareket ettirme isteği duyuyorum. biraz araştırdığımda bunun huzursuz bacak sendromu olabileceğini gördüm ve dopamin eksikliğinden kaynaklandığını okudum. anneannemde parkinson var. parkinson olma ihtimalim yü...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Recep Alp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Midede su sesi

    Merhaba hocam benim sol gögüsümün hemen altindan sus sesi geliyor elimle dokununca hemen orda su birikimi var gibi hissediyorum arada kalbime sıkısma yaratiyo sizce nedir problem?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serab Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İbs crohn kolit ?

    Hocam merhaba benim yaklaşık 1 yıldır mide ve bağırsak sorunlarım mevcut, bazen artıp bazen azalıyor bu süreçte bir kaç kilo verdim ama öyle çok fazla değil. geceleri uykudan uyandıran bir ağrıda söz konusu değil fakat gün içerisinde karnımda hafif şekilde sürekli bir ağrı var bazen artıyor ve yemek...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Doğmamış bebekte bağırsak iltihaplanması

    Hocam bağırsaklarda parlaklık var dedi doktor bu parlaklığıda iltihaplanmaya yorumladı bu parlaklık dediği iltihapmı yada başka ne olabilir gecermi yoksa kalıcı bi hasar hastalıkmı

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman Balcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İbste şişlik

    Merhaba hocam bana ibs teşhisi konuldu ama karında ağrım hiç olmuyor şikayetim daha çok karında şişlik gerginlik ve dışkılamada zorluk ve düzeninde değişiklik sormak istediğim ibste karın şişkinliği genelde uzun süreli mi olur yoksa arada mı olur? çünkü 1 aydır karnım gözle görülür şekilde şiş ve il...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Midem yapisiyor

    Hocam merhaba. ben 3 aydir anksiyete tedavisi goruyorum. ve bu 3 ay oncesinde de endeskopi ve kolonoskopi oldum. mide yapisma hissiyatim oldugu icin. spastik kolon ve mide mikrobum cikti 2 kere 14 gunluk antibiyotik tedavisi bagirsak duzenleyici gibi ilaclar ictim. ama derdim gecmedi. mide yapisma h...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bağırsak hastalığı

    Hocam bir yol gösterirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler; sol karında boydan boya ağrı oluyor (kemiğe,bacağa ve bele vuruyor) -günde 4-5 defa tuvalete gitmek zorunda kalıyorum (1saat 2saat arayla) ve bunlar her seferinde farklı dışkılama şeklinde oluyor. bazen ishal bazen katı bazen koyu ba...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Total kolektomi

    Al kolektomi rektum ca ve fap dan proctokoloktemi ameliyatı oldum sonrasında idrar yapamama idrar hissi kaybı ve en önemlisi sertleşme tamamen bitti ayrıca geri boşalma sorunu yani genç biri olarak hayatım bitti bunlar cerrah kaynaklı mı operasyon açık ameliyat oldu onun etkisi nedir ameliyat önces...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Fatih Çiftçi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Adenomatöz polip

    Şu sıralar makatta ağrı ve hafif mukus da mevcut ayrıca internetteki birçok yerde 1-3 yıl için takip yapılmalı yazıyor o nedenle geç mi kaldım diye sordum hocam. salofalkı inflamasyonlu bölgeler(mide,duodenum,terminal ileum,rektum) için kullandım. dışkılama düzeni antibiyotiklerle normale dönmeyince...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bağırsak hareketleri

    Hocam merhaba 25 yaşındayım ve 37 kiloyum ve kesinlikle kilo alamıyorum. ayda 2 3 kere ishal oluyorum bazen 2 gün bazen 3 gün sürüyor regl dönemimde daha uzun sürüyor. doktora gittiğimde idrarda protein kaçağı olduğunu söylediler fakat ishal konusuna bir çözüm bulamadılar.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sezai Leventoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid kanseri

    Hocamy 42 yaşındayım kadınım astım ve haşimato hastalığım var.pct değerim hep yüksek çıkıyor wbc bazen artsa da çoğunlukla normal.pct sırasıyla 3.28(1.08-2.82) 0.26 (0.08-0.50) 3.24(1.08-2.82) 0.36 çıkmış referans yazmıyor 0.27 çıkmış referans yazmıyor 0.34 (0.17-0.32)...hocam sırayla böyle.tiro...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bağırsak iltihaplanması

    Merhaba hocam iyi geceler.. hocam yengem hamilelikte 5 ayını bitirmiş allah nasip ederse bi kız çocuğu olacak bugün doktora gitmiş doktor bebeğin bağırsaklarında iltihaplanma var demiş ilaç vermemiş doğru dürüst bişi dememiş yengem perişan oldu bebekte bu bağırsak iltihaplanması nedir geçiyormu yoks...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mehmet Fırat Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mrb hocam cevaplar sanız sevinirim

    Hocam tekrar merhaba şikayetim dvm edince tekrar dr a gittim ultrasonda yine yoğun gaz çıktı. dediğiniz gibi ince bağırsak tetkikleri mi isteyebilir misiniz diye sordum. doktor endoskopi yapıldı kolonoskopi yapıldı tüm batın tomografi çekildi çıksa bir sorun çıkardı ince bağırsağında dedi. kafam kar...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide açlık hissi

    Muammer bey hayırlı akşamlar. ben 22 yaşındayım ve midede açlık ve kazınma hissiyatından ötürü 2 sene önce endeskopi olmuştum. her şey temiz çıktı sadece 1 adet fundik gland polip görülüp, çıkartıldı. o da lab sonucunda temiz çıktı. endeskopi olduktan hemen sonra bile bu açlık ve kazınma hissim deva...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x