Duphaston hakkında

  • Ad et düzensizliği için doktor bana duphaston yazdı hocam fakat normalde ilacı günde iki kere kullanmam gerekiyord ben ilacı doktora gittiğim akşam kullanmaya başladım 2 gün sonra kahverengi lekeler görmeye başladım en son cuma günü kahverengi akıntı yaşadım iç çamaşırımı kirletecek şekilde sonrasında cumartesi sabah da aldım ilacı altımk sildiğimde kan fark ettim ve akşam almadım ilacı daha sonda aşırı adet ağrısı çektim karnıma kramplar girdi sonrasında kanama miktarı arttı kokusu aynı adet gibiydi ada çayı sıcak su da tam olarak söktürdü tekrar lekelenmeye çevirdi ve bitti diyebilirim doktora gittim tahliller için doktor fark etmez derdi fakat sormak istedim ilacı kullanırken adet olması normal midir ilacı yanlış almamdan kaynaklanıyor mu veya başka bi kanama olabilir mi benim adet sandığım Bütün adet belirtilerini yaşadım bu anormal bi durum mudur ilaç bitince mi olmak lazımdı bu kanamanın başka bi kanama olma ihtimali var mı

  • Doktor Cevabı:

    Ilacı yanlış almanızdan kaynaklanıyor, bunu adet kanaması olarak sayabilirsiniz. bir sonraki adetinizi de bu tarihi baz alarak bekleyeceksiniz.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Gebelik riski

    Hocam merhaba ben pcos hastasıyım öncelikle belirtmek isterim. benim son ilişkim 12 hafta önce adetimin ilk gününde oldu ve içeri boşalma olmadı. sonrasındaki ay regl oldum çok yoğun ve ağrılıydı. bir sonraki yani mayıs ayındaki reglimin ilk gününde dehşet bir ağrı ve yoğun bir kanamam oldu. gü...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mustafa Sürücü

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Amh, prolaktin ve total testesteron yüksekliği

    Doğum kontrol hapını bıraktıktan sonraki sonuçlar. hepsi hap kullandığım için böyle olmuş olabilir mi acaba . söylediğiniz testler de bakıldı tsh-1.80, serbest t3- 3.32, t4-1.09, trigliserit-88, antitpo-0.56 çıktı. glikoz açlık, alt, ast hepsine bakıldı ve normal değerlerde çıktı. sadece amh, prolak...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çocuk sahibi olmak istiyoruz

    Mrblar hocam evleneli 3 ay oldu evlendikten sonra 45 gün adet görmedim sonra hastaneye gittim kist olduğunu söyledi polikistik over hastasiyim daha önce tedavi görmüştüm bekarken 1 sene boyunca duphaston ilacı kullandım ve iki gün sonra adet gördüm şimdi de 1 adetitimden 7 gün sonra adet oldum daha...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Akıntı tedavisi

    Merhabalar, 8 aylık evliyim. gebelik istiyoruz fakat henuz pozitif bi durumumuz yok. ( polistik over kistim var ) adetime 6 gün var hafif sol kasigimda ağrı ve inanilmaz derece de gaz sancım var. akıntım da yogunlaştı( daha oncesinde cok defa akinti icin fitil kullandım ) rengi hafif sarimsi seffaf...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pko ve adet azalması

    Hocam bana bu teşhis ilk 12 yaşımda konulmuştu böbrek taşı düşürürken (şu anda 20 yaşındayım )ultrasonda görmüşlerdi pek önemsemedik yıllar geçttikçe çok fazla erkek tipi tüylenmem arttı sporcuyum ama ne kadar zayıflamak istesem isteyeyim bir türlü 58 kilonun altına düşemiyorum diyette yapsam yeme...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Amh, prolaktin ve total testesteron yüksekliği

    Merhaba, pcos nedeniyle 1.5 yıl yazz24 kullandım ve gebelik istediğim için bıraktım. değerlerim şu şekilde e2-52.9 / fsh-4.8 / lh-5.6 / prolaktin-30.1 / dheaso4-141 bu testler adetimin 2. günü yapıldı ve prolaktinim yüksek olduğu için tekrarlanması istendi. 9 gün sonra tekrar test yapıldı ve bunun d...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Pko ve adet azalması

    Hocam merhaba ben polikistik over hastasıyım size bir soru sormak istiyorum çok stresli bir dönemden geçiyorum erkek arkadaşımla en son ilişkim 3 ay önce oldu ve adetimin ilk günüydü sonrasında bir ilişkimiz olmadı sonraki ayda reglim 10 gün gecikti ama yoğun bir şekilde 5 gün regl oldum b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şüpheli pcos

    Çok teşekkür ediyorum..

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reglim azaldı

    Hocam kendime kuruntu yaptım bu konuda bu yüzden delirmek üzereyim yani tekrar tekrar test yaptırmama gerek yok değil mi tahminen 11. haftada yaptım testi ve negatif ilişkide de herhangi bir boşalma yok ve reglimin ilk günüydü sonrasında da adet oldum sonuçta

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Esra Ayşin Tonguç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sırtımda kahverengi lekeler

    Merhabalar polikistik over sendromum var ve sırtımda sivilce ve açık kahverengi lekeler var lekeleri kafama taktım internetten bakıncada korktum kahverengi lekeler tehlikeli olabilir diyolar uzun zamandır var koyu degil açık kahverengi lekeler bu lekeler polikistikten dolayı olabilir mi lütfen bilgi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Burhan Engin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polikistik ve prolaktin

    Merhaba.27 yaşındayım ve eylül den beri hamile kalmaya çalışıyorum.3 ay önce prolaktin değerim tahlillerde yuksek çıktı(69) ve endokrine basvurdum.yapilan görüntüleme sonuçlarında polikistik oldugunu öğrendim ve tekrar yapılan tahlil sonucunda ise prolaktin değerim 50 çıktı.doktorum bana bu şartlard...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Külal Çukurova

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reglim azaldı

    Hocam merhaba benim en son ilişkim 3 ay önce adetliyken oldu ilişkiden sonraki ay 10 gün gecikti ama regl oldum her zaman 5 gün sürer ve geçen ayda gayet yoğun bi regl yaşadım bu ay gününde oldum ama 1-2 gün sürdü ağrıdan dolayı 3 tane ağrı kesici almıştım hamilelik testi yaptım ve negatif...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Esra Ayşin Tonguç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Şüpheli pcos

    Merhabalar hocam , verdiğiniz aydınlatıcı bilgiler doğrultusunda bende sizden bi konu hakkında yardım isteyeceğim.hocam 4 ay önce 40 gün adet olamadığım için hastaneye gittim adet söktürücü kullandım ve 3.günü kan testi yaptırdım.dhea-so4 değerim 415 p rolaktin değerim 19.42 çıktı(24 yaşındayım) bun...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Doğum kontrol hapı

    Merhaba, polikistik overden dolayı 9 aydır düzenli şekilde diane kullanıyorum. ilk kez içmeyi unutmuşum. salı günü içmem gereken ilacı çarşamba içmem gereken hapı alırken farkettim, yani içmeyi unutalı neredeyse bir gün geçmişti. ikisini de aynı anda aldım bu sıkıntı oluşturur mu? gebelik ihtimalim...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ece Uslu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet düzensizlikleri

    Hocam merhaba, ben 24 yaşında düzenli bir partnerle aktif cinsel hayatı olan ve genelde korunmayan biriyim. yaklaşık 65 gündür regl olmuyorum, en son martın sonunda regl oldum ve bunun üzerine gebelikten şüphelenip 16 mayıs civarı bir doktora göründüm. doktor beni muayene ettikten sonra polikistik o...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x