Duphaston etkileri

  • Merhaba Yeşim hanım. Yaklaşık iki aydır regli olamadığım için doktor cyclo-progynova verdi, kullandım ve ocak 17 gibi regli oldum. Fakat sonrasında yine yine iki ay olamadım ve farklı bir doktor duphaston reçete etti,günde iki kere içiyordum. Bu ilacı kullanırken bacak damarlarım çekildiğini hissediyordum, bacağımda yer yer kılcal damar çatlamaları ve ufak içerden kanamaların sebep olduğu morarmalar vardı. 6. günde sağ ayak bileğimde şişlik farkettim. Derhal doktora gidip ilacın yan etkisi olabilir mi diye sorduğumda hayır cevabını aldım ve ilacı içmeye devam ettim. Nitekim ilaç bittiğinde regli de olamadım zaten. Bileğimde ki şişlik iki ay olmasına rağmen hala geçmedi ve damarlarım daha kötü hale geldi. Doppler çektirdim varis başlangıcı olmuş ve lenfödem oluşmuş. Sorum şu vücudumda progesteron eksikliği yoksa ve ben fazladan almışsam bu etkilere sebep olur mu? Artık ilaç kullanmaya korkuyorum çok kötü etkileri oldu ve regli olamama sorunum hala devam ediyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

  • Doktor Cevabı:

    Ultrasonla yeniden değerlendirmeniz ve rahim iç kalınlığına bakılması gerekiyor. duphaston sonrası adet görememenizin nedeni muhtemelen rahim iç kalınlığına uygun verilmemesinden kaynaklanıyor olabilir. randevu almak isterseniz tel: 0216-3851715

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Kadın Doğum uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Risk var mı

    Sevgili hocam iyi çalışmalar. hocam erkek arkadaşımla yakınlaştık sürtünme ve boşalma olmadı fakat elime erkek arkadaşımın menisi bulaşmıştı bende vajinama dokundum fakat üstüm de ince kıyafet ve iç çamaşırı vardı ve bende ıslanmistim acaba islandigim icin meni kıyafetten vajinama ulaşabilir mi g...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiperprolaktin ve regl azlığı

    Merhaba, ben 26 yaşındayım. reglim her zaman için düzenli oldu. ancak hiperprolaktin hastasıyım. en son değerim 2019 yılında 45.8. i̇laçla düşüyor ama bıraktığımda tekrar yükseliyor. mrda sorun çıkmadı. son 3 aydır regl miktarım azaldı. 6 günden 3 güne düştü. erken menapoz belirtisi olabilir mi, pro...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Havva Pars Ağargün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Amh sonucu

    Merhaba yaşım 26 amh sonucum anti mullerian hormon (amh) ug/l 4.295 medyan %2.5 - %97.5 persentil 18 - 25 yaş : 3.71 0.96 - 13.34 25 - 30 yaş : 2.27 0.17 - 7.37 30 - 35 yaş : 1.88 0.07 - 7.35 35 - 40 yaş : 1.62 0.03 - 7.15 40 - 45 yaş : 0.29 0.00 - 3.27 >45 yaş : 0.01 0.00 -...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Diane35 ilaç

    Diane 35 i hormon kontrol için kullanıyorum fakat üzerinde oral kontraseptif değildir yazıyor bunun ne olduğunu tam olarak bilmiyorum yani gebeliği önlemede etkili olan bir ilaç değil mi ? doğum kontrol yöntemi olarak bu ilacı günü gününde vaktinde almak yeterli midir ? bu ilaç doğum kontrol yöntem...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kah ve hormonlar

    Hocam kah hastası göğüs gelişimi için ne yapmalı? ve ileride sorun olur mu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Genital bölge

    Hocam öncelikle çok özür dilerim. sizi çıldırtacak derecede saçma sapan sorulara maruz kalabiliyorsunuz ama işte merak, korku, bilgisizlik... biri de benden olsun: soprano buz lazer, ütüleme yöntemiyle uygulanıyor. genital bölgeye işlem sırasında dikkat edilmediği takdirde -uygulamanın nokta atışı d...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Günlük akıntıda koyu kan lekesi

    Öncelikle merhaba, şikayetim adet öncesi veya iki adet arasında günlük akıntıda koyulaşmıs kan lekesi görmem.bazen yumurta akı kıvamında bütün gelen koyu kan renkli akıntı bazense iç çamaşırını hafif lekeleyecek şekilde.yaklasik iki yıl önce bu şikayetten doktora gittiğimde hormonlarıma bakıldı prol...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Regl olamiyorum

    Iyi gunler, 23 yasindayim ve ara sira 2 ayda bir regl oluyordum. fakat su an 4 ya da 5 ay oldu ve ben hala regl olmadim. ara sira kendimi tatmin ediyorum fakat daha fazlasi olmuyor o yu,den hamilelik gobo bir sey soz konusu degil. 15 yasimdan beri fazla kilo almaya basladim ve su an 95-96 kiloyum. g...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet kanaması

    Hocam merhaba ben aylardir 21 23 gun arasi adet oluyorum düzenli bir şekilde en son 28 haziran günü adet kanamam bitti bi hafta sonra az miktarda kırmızı kan ve kucuk bi pihtı geldi lekelenmeye dönüştü akintıda cok hafif bi koyuluk diye anlatayim sonra normal vajinal akıntim oldu 2 gün sonra yine ka...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Durmayan kanama

    Merhaba hocam. yaşım 29. polikistik over vardı. biraz zor hamile kaldım. tam bir sene önce doğum yaptım. i̇lk gebeliğim.hala emziriyorum. doğumdan 3 ay sonra adet kanamalarım başladı. 6. ayından bu zamana kadar durmayan çokta yoğun olmayan kanamam var ve halen devam ediyor yani 5 6 aydır. 5 ayrı do...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cinsel işlev

    Merhaba doktor bey, benim sorum nişanlım hakkında. kendisi 25 yaşında cinsellik yaşıyoruz ama tam bir cinsel birleşme yaşamıyoruz, sertleşme problemi hiç olmuyor fakat devamında yaklaşık bir 15 dakika sonra sertlikte azalma oluyor. eskiden böyle azalma olmazdı acaba benimle mi alakalı yoksa iktidars...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormonal bozukluklar

    Tamam hocam teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Duphaston kullanımı

    Yeşim hanım merhaba, doktorum bana duphaston ilacı verdi reglinin 15. gününde başlayacağım fakat soğuk algınlığı için doktora gittim bana antibiyotik verdi (amoklavin 1000mg) soğuk algınlığı ilacı , ağırı kesici vs kullanmaya başladım şimdi duphastonada başlamam gerekiyor beraber kullandığımda soru...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. H. Yeşim Yerçok

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fsh yüksekliği

    Hocam 27 yaşındayım bir düşük yaptım mart ayında şuan da fsh im 10.68 çıktı diğer hormonlarim da şu şekilde lh 4.00,tsh 0.87,estradiol e2 26.29,prolaktin 17.36,progesteron 1.10 bu değerler nasıl normal yolla gebelik oluşur mu neolir cevap verin

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon ilacı

    Hocam 23 yaşındaki kızım polipten dolayı y ile başlayan hormon ilacını kullanınca tansiyon ve nabız yükseliyor.bu kusmalarda oluyor.bu ilac tansiyo u yükseltir mi.simdiden teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ece Uslu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x