Down sendromu

  • Hocam merhabalar. ben 18 haftalık hamileyim amniyosentez yapıldı ve trizomi 21 down sendromu olduğunu öğrendim. Bebeğimin beyninde 11mm ve kalp zarında sıvı birikmesi var. 2. amniyosentez sonucunu bekliyoruz şu anda. Üniversite hastanesinde yapıldı amniyosentez sonuca kesin deniyor ama başka yerde de amniyosentez yaptırsam bir değişiklik olma ihtimali var mı ? kalbinde ve beynindeki sıvı birikmeleri down senromu yanında bebeği nasıl etkiler ?


İzmir Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kolşisin kullanımı eklem ağrılarında azalma ve crp düzeyinde düşüş yapar mı...

    İyi günler metin bey. son 4 yıldır yıl içerisinde 2-3 defa olmak üzere maksimum 4 gün süren karın ağrısı, boyun tutulması ve ateş gibi şikayetlerim oluyor. crp, wbc, sedim, fibrinojen değerlerimde artış oluyor bu dönemlerde. ailemde fmf bulunmadığı için ve genetik olarakta fmf bulgusuna rastlanmadı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Metin Işık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sakal beyazlaması

    Hocam merhaba,ocak ayından beri yurtdışında yaşıyorum.şubat ayından itibaren çene altında sadece belli bir bölgede yoğun olmak üzere (en az 20-30 arası) ve dudak yanında 8-10 tel olmak üzere sakallarda beyazlamalar oluştu.beslenme kötü olduğu için çinko ve b vitamin complex aldım ama fayda etmedi.da...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tekrarlayan düşük

    Merhaba hocam, 6 yil önce saglikli bir gebelik gecirdim.1 yil i̇çeri̇si̇nde 2 düşüğüm oldu.bi̇r tanesi 5 haftalikken.di̇ğer gebelik kolmenle hamile kaldim ikizdi.13 haftada birinin kalbi durdu arkadan digerinin suyu bosaldi.tahliye oldu.genetik test yapildi hepsi nomal cikti.hsg cekildi normal cikt...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Filip Taşhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bacak boyu kısalığı

    Merhabalar 38+2 haftalık hamileyim doktor bugün bacak boyu kısalığı var dedi takip edilmesi gerekiyor dedi benim boyum 1.62 eşimin 1.75 ailemizde de herhangi bir boyu kısa olan birey yok neden böyle birşey oldu doğuma günler kala çok moralimiz bozuldu

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hakan Kanıt

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Amniyosentez

    Merhaba hocam eşim amniyosentez yaptırdı size ve hastaneden bir numara verdiler 3 hafta sonra bunu arayıp spnuclar in cıkıp cıkmadıgını ögrenirsiniz dediler numarayı arıyoruz acan yok 3 bucuk hafta oldu spnuclar nasıl ogrenebılırız yardımcı olurmusunuz

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kaan Pakay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hastalıklar hakkında

    Çok değerli hocam merhaba,önerilerinize yol göstericiliğinize ihtiyacımız olduğu için size yazmaya karar verdik.farklı bir şehirde erkek 59 yaşında kuzenim var. 10 yıldan beri farklı gelişen hastalıklara çözüm bulamayıp şikayetleri artmaya başladı.dizlerinde ağrı, yol yürürken düşme,merdiven çıkarke...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Özge Kiremitçi Özer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolşisin kullanımı ve geçmeyen şikayetler

    Hocam merhaba 2 sene önce sürekli karın ağrısı, ishal şikayetim ve genetik mutasyon sonucu fmf teşhisi kondu. ama ben ateşli atak geçirmiyorum. 2 yıldır günde 3 tablet kolşisin kullanıyorum. karın ağrısı ve ishal şikayetlerim devam ediyor. ne yapmalıyım?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Beta hcg değeri

    Hocam merhabalar...29mayis 2 tane blast embriyo transferi oldum...dayanamayıp transferin 9.gununde b-hcg test yaptım 75.58 çıktı... 11.gun degerim 123.43 13.gun değerim 208.81 degerlerim ikiye katlamiyor nedeni ne olabilir, veya bu değerler bazi hastalarda normalmi?hocam bir yorumda bulunabilirse...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Amfizem ve bül

    Merhabalar hocam, ben 22 yaşındayım covid için tesadüfen bt çektirdiğim de cigerimde kucuk boyutlarda 7 adet bul oldugu ve amfizem başlangıcı oldugu söylendi.dr amfizemin kucukken geçirdiğim zatureden dolayı oldugunu soyledi. benim sorum su bende bulunan amfizem ilerler mi? dr herhangi bir ilac veya...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fuat Erel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ritim bozukluğu ve genetik

    Hocam çarpıntı şikayeti nedeniyle betabloker kullanmaktayım 32 yaşındayım holter kaydında 30 tane ves 108 tane svt tespit edilmişti. kalp hastalıklarında genetik geçiş olduğu söylenmekte. annemin anneannesi 38 yaşında ritim bozukluğu nedeniyle vefat etmiş bu tür bozukluklar genetik geçişle alt kuşak...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Kani Gemici

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pangastrit

    Kardeşim 17 yaşında bilirubin yüksekliği meraba hocam kardeşim kovit temaslı olduğu için kan testleri yaptılar hemoglobin kan değerleri hepsi normal çıktı sadece indirekt bilirubin 1.45 referans 0.0 0.9 total bilirubin de 1.96 referens 0.0 1.2 ama bu zamana kadar herhangi bi şikayeti olmadı ne kar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Talasemi̇ 2 heterozi̇got 0 homozi̇got

    Hocam merhaba ben 22 yaşında erkek bir bireyim annemde anemi taşıyıcılıgı var babamı 61 yaşında felçten kaybettim onda var mıydı yok mu bilmiyorum talasemi testi yaptırdım yaptırdıgım testde tıbbı genetik ve dahiliye doktoru beta talasemi taşıyıcısı oldugumu söyledi. moleküler geneti̇k anali̇z r...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ritim bozukluğu

    Hocam çarpıntı şikayeti nedeniyle betabloker kullanmaktayım 32 yaşındayım holter kaydında 30 tane ves 108 tane svt tespit edilmişti. kalp hastalıklarında genetik geçiş olduğu söylenmekte. annemin anneannesi 38 yaşında ritim bozukluğu nedeniyle vefat etmiş bu tür bozukluklar genetik geçişle alt kuşak...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ritim bozukluğu ve genetik geçiş

    Hocam çarpıntı şikayeti nedeniyle betabloker kullanmaktayım 32 yaşındayım kalp hastalıklarında genetik geçiş olduğu söylenmekte. annemin anneannesi erken yaşta ritim bozukluğu nedeniyle vefat etmiş bu tür bozukluklar genetik geçişle alt kuşaktaki bizlere kadar geçermi? teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 9 kromozonu 46,xy,inv9(p11;q13) genetik sorun olurmu

    İyi günler hocam 37 yaşındayım 2019 aralık ayında perde ve polip için histereskopi oldum normal gebe kaldım 2020 aralık ayında 8 haftalık gebeydim malesef kalp atışı durduğu için kürtaj oldum fetüsün kromozon sonucu temiz çıktı 2021 nişan ayında hsg sonucu 1 cm polip olduğu için histereskopi oldum e...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Filip Taşhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x