Doktor değerlendirmesi

  • ****!Asn_F9hCyA02gi51-xaaRDeXIf4- Merhaba! 2 yaş 10kg anne sütü yogunluklu aktif ,şikayeti olmayan kız bebeğin tahlil sonuçları ekteki gibi çıktı. Bebeğin tahlilleri sonucunda bi teşhis konamadı .Pandemi günlerinde sürekli doktora götürmek istemiyorum. Değerler sizce normal mi? Veya nasıl bir yol izlemeliyim

  • WBC * 21,97 10^3/uL 4 - 12 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) Y 12,2 16,3 22,6 RBC 4,85 10^6/uL 3,5 - 5,2 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) 4,40 4,78 4,31 HGB * 10,2 g/dL 12 - 16 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) D 9,4 10,2 8,3 HCT * 33,5 % 35 - 49 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) D 29 33 28 MCV * 68,9 fL 80 - 100 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) D 66,5 67,9 64,6 MCH * 20,9 pg 27 - 34 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) D 21,4 21,3 19,3 MCHC * 30,4 g/dL 31 - 37 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) D 32,2 31,4 29,8 RDW-SW * 20,4 % 11 - 16 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) Y 19,3 19,1 23,9 PLT 152 10^3/uL 100 - 400 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) 165,0 120,0 103,0 MPV 8,8 fL 6 - 12 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) 8,2 8,9 8,8 NEUT% * 35,3 % 40 - 80 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) D 44,40 36,50 38,20 LYM % 45,5 % 15 - 60 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) 35,9 44,4 43,7 MON% * 16,6 % 3 - 12 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) Y 17,9 16,4 15,3 EOS% 2,2 % 0,5 - 5 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) 1,40 2,30 2,30 BASO% 0,4 % 0 - 1 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) 0,40 0,40 0,50 NEUT 7,75 10^3/uL 2 - 8 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) 5,42 5,92 8,63 LYM * 10 10^3/uL 0,8 - 7 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) Y 4,4 7,2 9,9 Test Adı Sonuç Durum Birim Referans Değerler Önceki Sonuçlar MON * 3,64 10^3/uL 0,12 - 1,2 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) Y 2,19 2,67 3,45 EOS 0,48 10^3/uL 0,02 - 0,5 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) 0,17 0,38 0,51 BASO 0,1 10^3/uL 0 - 0,2 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) 0,05 0,07 0,11 PCT 0,13 % 0,108 - 0,4 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) 0,1 0,1 0,1 PDW * 14,8 15 - 17 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) D 15,2 15,3 14,8 RDW-SD 48,4 fl 35,0 - 56,0 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) 45 45 53 NRBC# 10^9/L (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) . . . NRBC% % (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) . . . Dansite 1,01 (25/08/20) (13/07/20) (17/03/20) 1,019 1,006 1,007 Nitrit (25/08/20) (13/07/20) (17/03/20) Negatif Negatif Negatif Negatif Protein (25/08/20) (13/07/20) (17/03/20) Negatif Negatif Negatif Negatif Glukoz (İdrar) (25/08/20) (13/07/20) (17/03/20) Negatif Negatif Negatif Negatif Keton (25/08/20) (13/07/20) (17/03/20) Negatif Negatif Negatif Negatif Bilirubin (25/08/20) (13/07/20) (17/03/20) Negatif Negatif Negatif Negatif Eritrosit (25/08/20) (13/07/20) (17/03/20)

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba ,bebeğinizde büyük olasılıkla demir eksikliğine bağlı kansızlık var .bir çocuk hekimine başvurarak demir ilacı tedavisi başlanması uygundur!

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Vücutta kaşıntı

    Merhabalar hocam ben 20 yaşındayım. cildime domates, turşu, balık vs gibi yiyecekler değdiğinde cildim acıyor ve kaşınıyor. çoğu zaman tayt giydiğimde iç bacaklarımda kaşıntı oluyor ya da durduk yerde kollarım bacaklarım kaşınmaya başlıyor. bir de aşırı bir kulak kaşıntım var. onun harici gözlerimde...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayfer Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Covid cilt döküntüsü

    Merhaba hocam.33 yaşındayim. 1 hafta önce covid testim pozitif cıktı. tat koku kaybı dışında hiç bir şikayetim olmadığı için covid için verilen ilaçları kullanmadım. 3 gün önce cilt döküntülerim başladı. özellikle yüzümde,gözlerimde şişlikler oluyor,boynum omzum sırtım kıpkırmızı kabarıyor.acile gid...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fuat Erel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göğüs ağrısı

    İyi günler hocam daha önce de yazmıştım 5 aydır sürekli göğüs kafesimde ve sırtımda ağrım var derin nefes aldığımda batma hissi oluyor bazen de birden bıçak saplanır gibi ağrılarım oluyor son 1 aydır hırıltılı solunum yapıyorum bazen alırken bazen verirken öksürüğüm yok derin nefes alma ihtiyacı his...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Göğüs ağrısı

    İyi günler hocam daha önce de yazmıştım 5 aydır sürekli göğüs kafesimde ve sırtımda ağrım var derin nefes aldığımda batma hissi oluyor bazen de birden bıçak saplanır gibi ağrılarım oluyor son 1 aydır hırıltılı solunum yapıyorum öksürüğüm yok derin nefes alma ihtiyacı hissediyorum daha önce çok defa...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fuat Erel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Atopik dermatit

    İyi günler, benim ellerim de atopik dermatit var artık kaşıntılar yaralar son derece hayatımı rahatsız ediyor. geceleri bile kaşıntılar için uyanıyorum uykumdan bu çok rahatsız edici bir hastalık. locoderm ve advantan kullandım hiçbir etkisini göremedim. ilaç dışında başka bir tedavi yöntemleri yok...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emine Dilek Bahçekapılı Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cildim kaşınıyor ve kuruyor ne yapmalıyım

    Merhabalar benim alnıma garip şeyler çıkıyor ve kaşınıyor hafif kabarık gibi ve kuru pul pul dökülüyor nedeni nedir acaba şimdiden teşekkürler :))

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayfer Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Doktor değerlendirmesi

    Wbc * 21,97 10^3/ul 4 - 12 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) y 12,2 16,3 22,6 rbc 4,85 10^6/ul 3,5 - 5,2 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) 4,40 4,78 4,31 hgb * 10,2 g/dl 12 - 16 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) d 9,4 10,2 8,3 hct * 33,5 % 35 - 49 (25/08/20) (13/07/20) (13/04/20) d 29 33 28 mc...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alerjik astım

    Merhabalar ben 18 yasindayim ve bana 1 yıl once alerjik astim tanısı konuldu cok iyiydim sadece 1 ay ilac kullandim ve sıkıntım yoktu ama son 3 aydır duzenli ilac kullanmama ragmen hic nefes alamiyorum öksürük balgam yok sadecw nefes alamiyorum ne yapmam lazim lutfen yardim edin surekli derin nefes...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fuat Erel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Urtiker hastalığı

    Hocam merhaba 1 yıldır kızım (14) ve ben ürtiker hastayız. balikesir araştırma hastanesinde cildiye bölümünde xolair tedavi gördük ayda 600 mg olmak üzere 11 adet. hergun kaşınmaya kabarmaya devam ediyoruz.lutfen yardımcı olurmusunuz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fuat Erel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Düşme kafa şişmesi

    Bebek ocak ayında tam 2 yaşını dolduruyor.vücudunda çok az kısa aralıklı ateşlenme oldu . kafasındaki şişlik önce alnına sonra sol göz kapağına indi.genel durumu normal aktif.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Düşme kafa şişmesi

    Hayırlı geceler bebeğim 2 gün önce yatakta iken boşa oturması sonucu kafa üstü düştü.biraz ağladı sonra çok az kızarıklık oldu genel durumunda farklı birşey yoktu.fakat bugün kafadı şişti.sol ön yarı taraf sadece acıdığını anlıyorum şişlik alnına iki kaşı arasına da geldi.sabahki kadar şiş değil.ge...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Seboreik dermatit

    Hocam merhaba seboreik dermatit genetik ailede birinde olması şart midir genetik olmayan kişilerde olmazmi şimdiden teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayfer Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gecmeyen nefes alamama, kimyasala maruz kalma

    Merhaba doktorum , dediginiz gibi alerji uzmanina gittim, sirtimi dinleni, solunum testi alerji testi yapti.birsey cikmadi astim gorunmuyorsun sadece alerjik rinit var ,psikolojikte olabilir dedi, istersen ilaclari birak takip et istersen ilaclar bitince dedi, (o gun biraz daha iyiydim) ilaclara...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Ersoy

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Hocam dermatologa birkac kere götürdüm birşey stresten dökülüyor dedi ama ocak ayından beri dokuluyor en son haziran ayında dermatologa goturdum hairforte sprey verdi sacları icin birde biotin hap verdi ama o sprey kullaninca daha cok dökülme oldu tekrar gittigimde de dökülme arastirilsin benlik bir...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Hocam sle hastalığı olabilecegini mi dusunuyorsunuz ama ogle yara eklem ağrısı gibi birsey yok çocuklarım da ailede de boyle bir hastalığı olan da yok sadece şeker hastaligi ve akciğer rahatsızlıklari var benim oğlumda da alerjik astim bronşit vardı 8 yaşındayken atlatti bir daha da atakları olmadi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Asuman Kıral

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x