Diyet listesi

  • Hocam merhaba 24 yaşında kadınım . 1.62 boy ve 90 kiloyum ıki kere diyetisyene gittim ama verdikleri programa uyamiyorum her zaman et / et ürünü ve kuruyemis gibi pahalı şeyler alamıyorum hocam o nedenle diyet listesine uyanıyorum . Bende skolyoz rahatsızlığı çıktı ve bu ağrı yapıyor kilomdan dolayı hizli şekilde kilo vermem gerekiyor ama youtubedaki videolara güvenemiyorum ne yapmam gerekiyor acaba benim lütfen yardımcı olur musunuz 🤗

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba mehtap hanım size özel olarak hazırlanmış erişebileceğiz besinlerden oluşan bir sağlıklı beslenme programı ile ideal kilonuza en kısa zamanda ulaşabilirsiniz sağlıklı günler dilerim :)

    tarihinde cevapladı.

Ankara Diyetisyen uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Rexapin faverin

    Hocam bende akb ve anksiyete var 2003 den beri risperdal 1mg ve faverin 100mg kullanıyorum fakat risperdal bende anksiyeteyi kesmedi ve beni çok durgun yapıyordu 2 ay önce risperdalı kesti ve bana rexapin 2.5 mg verdi ve faverin 100mg birtaneyle beraber 2.5mg birdoz rexapin kullanmaya başladım ve b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hamdullah Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adet düzensizliği

    Merhaba hocam. 33 yaşında bir kadınım. bekarım. yaklaşık üç yıldır adetim bir kaç gün gecikmeli oluyordu. normalde düzenli adet olurdum. son bir yıldır gecikme süreleri uzadı ve son iki adetimde iki ayda bir oldu. şuan son üç aydır adet görmedim. bir kaç gün önce iki damla kan geldi sonra durdu. büt...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Esra Ayşin Tonguç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Görüşme talebi

    Görüşme için uygun zamanınızı bekliyorum elif hanım ☺️☺️☺️

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dyt. Elif Melek AVCI DURSUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Deride sarkma olur mu?

    -pandemi döneminde epey kilo aldım. yaşım 22. boyum 1.85. 2020 martından 2021 martına kadar 84 kilodan 98 kiloya çıktım. 2021 martından itibaren rejime girdim. 83 kiloya düştüm. 2022 yılında 72 kilo olmayı hedefliyorum. derimde sarkma olur mu? -ek soru:kilo verdim lakin kilo vermiş gibi hissedemi...

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Şeyma Bahar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Göğüs yağlarım fazla…

    -sporsuz diyet ile kilo verirsek göğüs yağlarımız azalır mı? -koşu yaparken kollarımızı ileri geri salladığımızdan dolayı göğüs yağlarımız erir mi?

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Şeyma Bahar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yanlış tanı mı?

    Ben ilk adeti 13 yaşında olan 15 yaşındaki bir kızım geçenlerde sağ alt karındaki ağrıyla apandist şüphesiyle hastaneye gittik ve ağrının polikistik over yüzünden olduğunu söylediler adetlerim genellikle düzensiz olur ama arada düzene girer mesela son ay tam aynı günde oldu yüzümde erkek tipi kıllan...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Nodül yaktırma veya küçültme

    Merhaba hocam ben 8-9 yaşlarında guatr tedavisi gördüm ve büyümesi kontrol altına alındı suan 36 yaşındayım fakat boynumdaki görüntü beni aşırı rahatsız ediyor ara ara kontrollerimi yaptırıyorum büyüme yok fakat çalışmıyor ve kilo alımımı da ciddi etkiliyor. nefes darlığı ve estetik anlamda da rahat...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sedat Demir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh yüksekliği

    Merhaba doktor hanım yaklaşık 3 ay önce adet düzensizliği için doktora gittim ve hormon testi yaptırdım. tsh değerim 4.98 çıkti. normal aralik değeri 0.35-50 yaziyordu. doktora bebek istedigimizi söyledim. doktor hormonların normal dedi. ben de pcos var adet düzensizliğim vardı. kilo verdim 3 aydan...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ece Uslu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil cevap

    Merhaba hocam, ben adetime 3-4 gün kala üzerimde dantelli iç çamaşırı varken sürtünme yoluyla ilişkiye girdim. 24 saat sonra ertesi günü hapı aldım ve 2 gün gecikmeli adet oldum. 5 gün sürdü ve 2.ye adet olduğumda da 2 gün gecikmeli oldum ve 3 gün sürdü yani kısa sürdü. 5 tane de idrar testi yapmışt...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bacak yağ alımı

    Hocam ortalama 40 kiloya yakın verdim bel üstü bölgem normal gözüküyor ama bacaklarım çok kalın. diz üstü kısımdaki bölgede aşırı yağ var. diyetisyenin total yağ oranın normal demesine rağmen. i̇ki bacakta da iki avuçtan fazla yap var. alınmasının maliyeti ne olur?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Harun Özkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy uzamasi

    Boyum günlük ortalama 176 175.7 sabahları daha uzun oluyor 178 e yakın annem 160 babam 173 16 yaşına yeni girdim 14 yaşında 171 falandim 1.5 2 senede 4 5 cm uzamam normal mi daha uzar miyim muhtemelen uzamam devam ediyor kilom 70 son 1 aydır uyku düzenim çok yok ama ondan önce vardı basket futbol oy...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Optik nevrit ?

    Melis hanım iyi günler. cevap vermeniz ümidiyle yazıyorum . yaklaşık 8 ay önce sabah kalktığımzda sağ gözümün yazıları gölgeli gördüğünü ve az gördügünu fark ettim . o süre zarfında coviddim.özellikle ışıklı yazılarda . bu 1 hafta sonra sol gözümede geçti . beyin orbita boyun kontsratlı mr temiz ....

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Melis Palamar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boy uzaması ve zayıflamam iyi olmuş mu?

    Hocam merhabalar. 2 ay önce 15 yaşıma girdim boyum 168-169 cm. annem 150,babam 175 cm boyunda. 10-11-12 yaşlarımdayken boyum 155 cm di ve çok kiloluydum. 85 kiloydum. 12 yaşımda başladım ve spor (zayıflama) bisikleti sayesinde 2-3 ayda 30 kilo verdim ve 85 kilodan, 55 kiloya kadar düştüm.şuan kilom...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mitral kapak prolapsusu,morarma

    Merhaba doktor bey, 31 yaşında bir bayanım. 2 yıl önce kardiyoloji bölümünde muayene esnasında `mitral kapak prolapsusu` farkedilmişti. kendimi bildim bileli kanım hep düşüktür. kan ilacı, d vitamini, b12 bunları aksatmadan kullanıyorum fakat, aşırı üşüyorum. sürekli el ve ayak tırnaklarım morarıyor...

    Doktor Cevabı:

    Yrd. Doç. Dr. Ali Özeren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh hipotroidi antitpo

    Selamlar oturduğum şehirde endokroloji bölümü yok. 20 yaşındayım kan tahili sonuvumda tsh 7.6 t3 t4 normal seviyede çıktı dahiliye doktpruna gittim anti tpo20( ref0-2)anti tg:13(ref 0-5) ultrasonda hiçbir anormallik de bulunmadı. doktor haşhimato triodi olabilir normalde 300-1000 gibi değerler çıkar...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Elif Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x