Diyabet ve nöropati

  • Merhaba hocam...Benim annem 52 yaşında 16 yıllık tip2 diyabet hastası boyu 160cm kilosu 125...Aynı zamanda meme kanseri tedavisi görüyor ayda bir kere zoladex hergün bir tablet femara ilaç kullanıyor...Diyabeti için günde 4 kere sabah,öğlen,akşam 35 ünite humolog,gece 50 ünite lantus nöropati için thioctacid 600mg kullanıyor...Ve bir aydır ozon tedavisi alıyor haftada 2 kere....Bu dozda insülin kullanmasına rağmen şekeri hep yüksek...Tokluk 250 350 400 hep bu düzeylerde açlık ta geneli hep 300 ve üzeri...Yemesine dikkat etmesine rağmen kiloda veremiyor şekeride düşmüyor.Ayaklarında çok uyuşma yanma var yürümekte çok zorlanıyor ve hiç uyuyamıyor uykuya dalınca daha çok uyuşuyorum ve kalbimde çarpıntı oluyor diyor sizce ne yapmalıyız...Bu arada annemin tedavisi izmir tepecik araştırmada yapılıyor...

  • Doktor Cevabı:

    Sanırım diyabetik komplikasyon olarak ağır bir nöropati var, diyabetik ayak da söz konusu mu bilmiyorum (ozon tedavisi niye yapılıyor ?) şu anda yoksa bile bu risk maalesef kapıda bekliyor denebilir. nefropati yok ki ona ait bir bilgi burada yok en azından bu iyi haber. herhalde şu anda mutlaka çözülmesi gereken sorun şekerinin kontrolü. kanımca bir endokrinoloji kliniğinin dikkatle izlemesi ama bu arada hastanın mutlaka diyetine dikkat etmesi şart.

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Polisitemi vera ihtimali

    Hocam kolay gelsin...34 yaş bay...hocam yıllardır anksiyete hastasıyım dolayısıyla hastanelere biraz fazla gidiyorum...acil poliklinikte bakılan kanlarım wbc:8 ile 14 arası değişen değerler çıktı ekseriyetle 9-12 civarı.....rbc: 5.4-5.7 arası yüksek normal çıkıyor genelde...pct değeri de 0,270---0.3...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boğaz kuruluğu

    Değerli doktorum merhabalar, bazen yemekten sonra boğazımda kuruluk ve sürekli yutkunma gibi şikayetim söz konusuydu. şekerden şüphe ederek ara ara şeker ölçümü yaptım. bu arada çok fazla ekmek tüketen birisi değilim. her öğün bir yada iki dilim kepek ekmek tüketirim. sabahları açlık 80-95 arası değ...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diyabette ilaç degisikligi sonrası kusma

    Hocam merhabalar.annem 70 yaşında tip2 diyabet ve tansiyonu var.gectigimiz ay yıllardır kullandığı ilacı olan gliforu özel hastanenin bı doktoru galvus met denen ilaç ile değiştirdi.sonrasinda bu ilaç anneme dokundu kusma halsizlik yaşadıktan sonra devlet hastanesi'nde eski ilacına glifor a döndü an...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Prediyabet

    Sayın hocam merhabalar. 3 hafta önce verdiğim kan tahlilinde açlık glukoz 120 kreatinin değeri ise 1.3 çıkmıştı. doktor bende insülin direnci ve prediyabet olduğunu söyledi. o günden beri akşamları yürüyüş yaptım. ayrıca ekmeğin ve yemek porsiyonlarının az olduğu, şeker ve şeker türevi gıdaların olm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bozulmuş açlık şekeri

    Ali hocam merhabalar. ben size daha önce ağız kuruluğu ile alakalı bir soru sormuştum. siz de gizli şeker olabilir demiştiniz. ben de bunun üzerine dahiliye uzmanına muayene oldum verdiğim tahlilde açlık glukoz değeri 120 çıktı ve ayrıca kreatinin değeri de 1.3 çıktı. doktor spor ve diyet yapmamı sö...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ağız kuruluğu

    Hocam merhabalar 32 yaşındayım. geceleri ağzım kuruduğu için, ara ara evde şeker değerimi ölçüyorum. (bu arada uykuda burnumdan nefes alamıyorum.) genellikle yemekten 2 saat sonra değerlerim 120 yi geçmezdi. geçenlerde bir akşam yemek yedikten sonra üstüne tatlı yedim ve akabinde 1.5- 2 saat sonra t...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Egfr değeri

    Merhabalar. bugün iş guvenligi kapsamında kan tahlili baktırdım. egfr değerim 468 cikti. 1hafta sonra tekrar edelim dendi. 10yildir reaktif hipoglisemi durumum var. 1yildir glucobay kullanıyorum. d vitamini eksikligim vardı d vitamini 6 idi. onun için takviye alıyorum

    Doktor Cevabı:

    Yrd. Doç. Dr. Emel Işıktaş Sayılar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Açlık şeker

    Hocam merhaba açlık 102 çıktığı için dr açlık glukoz bozuk dedi gizli şeker olabilir hamur ve tatlıyı kes dedi.tek bir ölçüm yeterli mi sizce hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan şekeri

    Hocam merhaba kasım 2020 de corona oldum dr bana kortizon ilaç verdi 15 tane kullandım açlık kan şekerimi yükseltmiş ilk ölçüm 102 ikinci ölçüm 96 çıktı hba1c 5.2 açlık insülin 8 çıktı yaş 40 boy 1.83 kilo 72 bazen yakınmalarım oluyor sizce bu ilacın etkisimidir.geçermi? kalırmı? cevap verirseniz m...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Diyabetes mellitus tanımlanmamış komplikasyonları olmayan

    Sayın ali hocam. size birşey danışmak istiyorum . ben doğum yapacağım gün tahliller istendi dogum raporumda diyabetes mellitus tanımlanmamış komplikasyonları olmayan yazıyordu. bu nedir anlayamadım. seker hastaligi tanisi girilmis .seker hastasimiyım gebelik izlemlerimde açlık kan sekerim 70 ile...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diyabet ve böbrek fonksiyonları

    Merhaba hocam abim 600 şekerle hastaneye yattı. yaşı: 42 kilosu: 65 bazı tahliller yapıldı. i̇nsüli̇n 1,5 d uu/ml referans aralığı: 2,7 - 10,4 c pepti̇d 0,59 d ng/ml referans aralığı: 0,78 - 5,19 bu iki tahlil 11/03/2021 tarihinde yapıldı. anti- gad antikoru 7.74 iu/ml referans aralığı: <...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tip 1 diyabet

    Hocam merhaba benim babam tip 1 diyabet 57 yasında 20 yıldır bununla yasıyor ama sln zamanlarda ayakları morarıyor uyuşuyor ve bugun lerde ayak basparmağının mor şiş oldugunu farkettim tırnaklarını keserken birden fazlaca kanla karışık su aktı bastıkca aktı içindeki iltihaplı su bitene kadar bununla...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Seker hastasimiyim

    Merhabalar hocam tokluk şekerim 260 çıkıyor dudak kuruması yorgunluk gözde bulantı gibi sorunlarım yok riskli durum varmıdır kendimi iyi hissediyorum 36 yasindayim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Insulin dozu

    Merhaba 27 yaşında özel bir hastanede tip1 tanısı konuldu 5 yıldır insülin kullanıyorum ve dozlarımı genelde yediğime göre ayarlıyorum hemoglabin a1c sonuçlarım hiç 6nin üzerine çıkmadı ve enson 4.9 geldi bu yöntem sizce dogrumu tip2 olma ihtimalim var mi bide son 4 ayda 8 kilo aldım bu durum normal...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yanma hissi ateş basması

    Hocam ben kbbye gitmiştim boğaz için ilaç felan verdi burun spreyi.neyse onları bi 3-4 gün içtim kendimi kötü huzursuz hissettim baş dönmesi falan sersemlik midede yanma. ondan sonra kestim icmeyi vucudumda yanlamalar başladı sanki terliyomusum gibi boynumdan bacaklarimdan süzülüyor sanki kafaya hoc...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x