Diyabet hastalığı

  • Merhabalar sayın doktorum. Ara sıra yemekten sonra ellerimde yanma ve geceleri ağız kuruluğu şikayetim vardı. Ben de iki hafta boyunca glukometre ile sabahları açlık ve yemekten sonra 1. Saat ve 2. Saat tokluk değerlerimi ölçüp bir kenara not ettim. Açlık sabahları 80-96 arası değişiyor. Tokluk 1. Saat 115-165 arası, bir kez 170 li bir değer gördüm. 2. Saat ise tokluk 100-120 arası çıkıyor. Bu değerler sizce nasıl? Ben diyabet mıyım? Ne Tavsiye edersiniz? Yaşım 34

  • Doktor Cevabı:

    Şeker degerleriniz arada. normal değil ama gizli şeker denilen tür. doğruları yaparsanız sağlıklı olursunuz. yanlışları yaparsanız şeker hastası. vitamin benzeri destek kullanmak gerekir

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam sadece 1. Saatlerde en fazla 140 bandında yükseklik görüyorum. Onun dışında 2. Saatlerde ekseriyetle 120 ve altı oluyor. Bu durumda 1. Saat değerinin çok önemi var mı? Bir diğer hususta gece yatarken şekerim 95 civarında. Gece saat 4-5 gibi de 85 civarı olmasına rağmen neden ağız kuruluğu yaşıyorum anlamış değilim. Bu durum normal mi acaba? Hocam son sorum vitamin derken ne vitamini kullanayım? 4 ay önce d vitamini eksikliğim vardı. Onu kullandım. Şimdi ne kullanabilirim? Teşekkür ederim hocam.

  • Doktor Cevabı:

    Şikayetleriniz sizin için önemli ve çözüm istiyorsanız ayırıcı tanı yapılmalı. şeker değerleri hastalık tanısı koymak için yeterli değil. vitamin takviyesi gelişigüzel yapılamaz. faydası olmaz.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Yumurta cilde deriye zararlımı

    Hocam merhaba yaşım 29.1.5 yıldır günde üç tane yumurta yiyorum cilde deriye bi zararı varmı aydınlatırsanız sevinirm

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Fatma Erden

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer fonksiyon testleri

    Merhaba doktor bey benim bir sorum vardı bundan bir ay once ise giriş evrakları içinde istenen testlerde alt 16 çıkmıştı bugün yapılan başka bir şeyden dolayı istenen testlerde alt 29 cıktı referans aralığı 0-40 normal ama bir ay once 16 iken şimdi 29 olmasından dolayı korktum yani 1 ay sonra tekrar...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam merhaba

    Hocam merhaba 21 haftalık gebeyim amniyon sıvısı fazla göründüğü için doktor gebelik şekerinden şüphelendi diyet tarzı beslenme listesi verdi benim size sorum gebelik şekeri şüphesi varken şeker yüklemesi yapılır mı yoksa doğuma kadar bu şekilde beslenmeye devam mı edicem yoksa ilaç vesaire mi kulla...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Uyku problemi

    Hocam uyku ile ilgili sorunlarım var dinlenemiyorum ne yapmam gerekiyor

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Psk. Dan. Levent Tanman

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocammmm lütfen

    Hocam merhaba 21 haftalık gebeyim amniyon sıvısı fazla göründüğü için doktor gebelik şekerinden şüphelendi diyet tarzı beslenme listesi verdi benim size sorum gebelik şekeri şüphesi varken şeker yüklemesi yapılır mı yoksa doğuma kadar bu şekilde beslenmeye devam mı edicem yoksa ilaç vesaire mi kulla...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hüseyin Pehlivan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyum daha uzarmi ?

    Merhaba sayın hocam 10.sınıfta hastaneye ortopedi bölümüne gitmiştim uzayıp uzamayacağımı sorumuştum vücudumun bir çok bölgesini röntgen çektirdi ve büyüme plaklarımı inceleyerek daha uzamazsın dedi gerçekten de o zamandan beri hiç uzamadım 17 yaşıma gireli bir kaç gün oldu vitamin değerlerim 9.sını...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boy uzaması

    Hocam merhaba adım osman 15 yaşındayım boyum 1.73 annem 1.53 babam 1.70 kilom 80 bu aralar spor yapiyorum zayıflamak için acaba boyum daha uzar mı

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İdrar rengi

    Merhaba hocam sizin hastalarınızdanız 18 ekimde kontrole gelmiştim aşısınıda olmuştu bebeğim 4.5 aylık kilosu az gelmişti günde 4 defa mama verebilirsin demiştiniz verdiğimden beri idrarı çok kokuyor ve baya koyu sarı turuncu olacak neredeyse aşırı kokuyor suda veriyorum ara ara neden olabilir

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Adem Koçak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Folbiol kullanımı

    Merhaba 51 yaşındayım,kan tahlilimde folat 4,9 çıktı referans aralıkları bu şekilde; eksiklik: 0.35 to 3.37 ng/ml belirsiz: 3.38 to 5.38 ng/ml normal: > 5.38 ng/ml b12 değerim ise 159 çıktı referans aralığı 187-883 şuan da b12 için iğne kullanıyorum gittiğim doktor ek olarak folbiol verdi bana he...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Beyin mrg tetkiti

    Merhaba hocam. kızım28 günlükken pnomoni oldu hastalık hastanede tedavi süresindeyken beslenme esnasında tıkanma sonucu morardı ve 15 gün yoğun bakımda kaldı pnomisi iyileşti fakat beyin mr ında sağda periventriküler beyaz cevherde küçük çaplı ensefalomalazik alan izlendi yazıyor ne anlama geliyor h...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Canan Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ferit’in eksikliği

    Hocam merhaba, 4yıllık tüp mide ameliyatlıyım bu yıl ferit’in düzeyim düşmüş beslenmeye bağlı sanırım hocam 3kutu ferpelx fol kullandım 1ay sürdü test yaptırdım ferit’in değerim 9 dan 16,64 yükselmiş demir(serum) 127 ve demir bağlama kapasitesi 232 çıkmış tedaviye devam mı etmeliyim .. ayrıca demir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leylagül Kaynar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolon kanseri

    Kanseri kanseri kanseri kanseri kanseri kolonkanseri kolonkanseri kolonkanseri hocam saygılar esim 26 ay evvel t3 n1 teşhisiyle ameliyat oldu kamo gorduhkanser hastası olup tedavisi yapılan hastalarda kanserin nuksetmesınde geç saatte uyumanın katkısı varmı dengeli ve saglılklı beslenmeyle beraber...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Osman Özdoğan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kronik pankreatit şüphesi

    Merbaha, 25 yaşındayım, 7 ay önce alkol kaynaklı(tahmini) bir akut pankreatit geçirdim. bu süre zarfında alkol almamaya ve sağlıklı beslenmeye dikkat ettim. ancak 2 aydır alkol alımına yine başladım, yaklaşık 3 gündür de karnımda ve bel çevresinde hafif artıp azalan ağrılarım mevcut, yemek yer yemez...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kırık ameliyati sonrasi ilaç kullanimi

    Merhaba hocam . benim bir sorum olacakti. 4 ay once iki bacagimda olan koksa vara nedeniyle ameliyat oldum. ameliyattan once sanssis bicimde sag bacagimda kirildi hepsini ayni anda oldum. benim sorum bu ameliyatlari 4 ay once olan briisi finasterid proscar kullanabilirmi suan ? bu ameliyatin iyiles...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Can Koşay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kronik pankreatit şüphesi

    Merbaha, 25 yaşındayım, 7 ay önce alkol kaynaklı(tahmini) bir akut pankreatit geçirdim. bu süre zarfında alkol almamaya ve sağlıklı beslenmeye dikkat ettim. ancak 2 aydır alkol alımına yine başladım, yaklaşık 3 gündür de karnımda ve bel çevresinde hafif artıp azalan ağrılarım mevcut, yemek yer yemez...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Onur Bayraktar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x