Diyabet böbrek

  • Merhaba hocam 27 yaşındayım 10 yıldır tip 1şeker hastasıyım , şimdide protein kaçağı cıktı onun icin delix 2.5 ilac kullanıyorum Evliyim bebek düşünüyoruz kadın hastalıklarından yana sorun yok fakat bir türlü olmuyor sizce şekerden yada böbrekten dolayı mı ? Birde demir 20 demir bağlama 500 şerde filan Cevap verirseniz cok memnun olurum İyi günler

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba diyabete bağlı olma ihtimali olabilir böbrekte önemli bir sorun yok sanırım protein dışında demir ekşiliği mevcut geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

Kahramanmaraş Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Bobrekte kist

    Bobrekte kist sayin hocam merhaba; kapali taş ameliyati olmadan onxeki bt de sol bobrek orta zonda 2.5 cm caplarinda duvarinda minimal kalsifikasyon olan komplike kortikal kist yaziyordu ilacli mr da sol bobrek orta kesimde kortikal yerlesimli 3.5×3cm boyutlarinda olculen septasyon ve solid kompen...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek nakli

    Hocam merhaba 16 aylık nakilliyim kontrol amaçlı yapılan biyopsi sonuçları aşağıdaki gibidir.değerlendirmenizi arz ederim makroskobik bulgular: mikroskobi böbrek biyopsi materyali kortikal alanı içermekte olup, 22 glomerül görüldü. bir global skleroz saptandı. tübüllerde hafif vakuoler değişiklik...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Crp yüksekliği.

    Merhaba hocam glukoz 202.8 üre:36 alt 8.4 ast 7.5 sodyum:126 potasyum 4.63kreatinin:0.85 crp :90.6 değerlendirirseniz sevinirim teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ultrasyon sonucu

    İyi günler hocam omirilik felçlisiyim tak sonda kullanıyorum sürekli enfeksiyon kaçaklar oluyor yaş 39 sırtımda geçmeyen bir ağrı var ultrasyon sonuç ne anlama geliyor hocam teşekkürler hocam karaciğer normal büyüklükte olup parankim ekosu tabidir karaciğerde intrahepatik safra kanalları dilate gö...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek yetmezliği ile ilgili

    Merhaba iyi günler hocam 49 yaşında erkek bir bireyim tahlil sonucumda egfr değeri 77 ,kolesterol 262,nonhdl 220,ldl 187,trigliserid 164,hct 42.4,mch 31.6 ,idrar tetkiklerin değerleri normal ,diğer yapılan kan testi değerlerim normal çıktı böbrek yetmezliği mi oluyor hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Egfr değeri yüksek

    Hocam selamlar. yaşım 20. 1.78 boyundayım kilom 90. gfr değerim 130-135 arası çıkıyor kereatinin ise 0.74 bu gfr normal siniri 120 diyor ama yuksek mi degil mi bilemedim sizim yorumunuz nedir

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Urik asit,bobrege etkisi

    Meraba doktor bey,32 yasimdayim tahlil sonuclarim urik asit:8.3,kreatinin:1.29,ure:25 gfr ise 73 cikti,ldl 135,trigliserid165.iş geregi sogukta calisiyoruz ,ayrica gun icerisinde suyu az iciyordum ,bu degerlere etkisi olurmu,

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hastane çalışma hastanesi

    Hangi hastenede görev yapıyorsunuz bi sütçimam üniveristesi yazıyor bide necip fazıl şehir hastanesi bildiriliyor hangi hastede görev yaptınız daha net bi bilgi alabilirimim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ayak ve bacakta ödem

    Hocam iyi akşamlar babam 80 yaşında böbrek yetmezliği 4. evredeymiş ayakları ve bacaklarında çok fazla ödem var ve hergün 3 defa desal 40 mg almasina rağmen artarak devam ediyor.nasıl bir yol izleyelim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Covid tek bobrek

    Covid tek bobrek hocam iyigünler malesef covid 19 testim pozitif cıktı ve bana fovicovir adlı ilandan verdiler ve il sekizi kullandım ama ben doğuştan tek böbrekliyim bana bir sıkıntısı olurmu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Üre keratin

    Hocam nöroloji druna yüzümde simsek çakması yüzümde karincalanma için gittim.. tahlilde keratin 0.46 üre 16 cikdi . seker üç aylık 8. 30 ve yüksek tansiyon hastasıyım.bunlar proplem yaratirmi yüzdeki çakma için ...emar için gün bekliyorum cvbiniz için tşk ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek yetmezliği

    Merhaba hocam babam hakkında size danışmak istiyorum. 2015 yılında babam böbreklerinden tedavi gördü. 2 defa diyalize girmek durumunda kaldı. 2 ay kadar tedavi den sonra taburcu oldu. 2020 haziran ayında tahlil yaptırdı. üre 139 ,kreatinin 5.62 , herhangi bir kalp ve tansiyon hastalığı yok. alt 9 ,a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kovid sonrası böbrek değerleri

    Hocam merhaba bir buçuk ay önce kovid geçirim. böbreklerim çok aşırı ağrıdı bilmiyorum belki üşütmüşte olabilirim. daha sonra testler yapıldı böbrek egfr değerim yıllardır 112-120 arası gider gelirdi. ilk ölçümde 29 ağustosda 117 daha sonra 3 eylülde 98- 14 eylülde ise 93 çıktı daha sonra 16 eylülde...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek ağrısı

    Hocam merhaba bir buçuk ay önce kovid geçirim. böbreklerim çok aşırı ağrıdı bilmiyorum belki üşütmüşte olabilirim. daha sonra testler yapıldı böbrek egfr değerim yıllardır 112-120 arası gider gelirdi. ilk ölçümde 29 ağustosda 117 daha sonra 3 eylülde 98- 14 eylülde ise 93 çıktı daha sonra 16 eylülde...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kreatinin yüksekliği ve ilaç

    Hocam merhabalar ben 23 yaşındayım.kreatinin seviyem devamlı 1 ile 1.20 arasında geziyor.2 ay önce baktırdığımda 1.02ydi.bu testten sonra günlük 80 mg ppi kullanmaya başladım.bugün rutin kontrol için baktırdığımda 1.29 kreatinin seviyesindeydi.spot idrarım negatif geldi proteinürim veya herhangi bir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x