Dışkı renk ve şekil değişimleri

  • Hocam merhabalar, sindirim düzensizliğimle ilgili danışmak istiyordum size. 32 yaşındayım, herhangi bir kronik rahatsızlığım yok. 1.5 senedir dışkı şekil ve renginde sürekli değişmeler yaşamaktayım, sarımtrak kahverengi(yağlı gibi), bazen yeşilimtrak kahverengi, bazen normal kahverengi olarak sürekli değişiyor. Şekli de bazen normal, bazen ufak parçalar halinde, bazen hafif ishal gibi yumuşak ve şekilsiz olabiliyor. Bununla birlikte karın üst kısmında ara sıra yaşadığım, kemirme, kazınma tipinde bir ağrı oluyor. Bir de daha önce yaptırdığım tahlillerde safra kesesinde polip tespit edilmişti ve takip edilecek dendi. 8 ay kadar önce de takip amaçlı tekrar ultrason çektirdim ama sadece karaciğer ve safra kesesine bakıldı; 5 mm boyutunda safra polibi izlendi. Dışkı renk ve şeklindeki bu değişimler kötü bir hastalık belirtisi olabilir mi, çok endişe ediyorum. Safra polibi böyle etkiler yapar mı? Yardımınız için şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

  • Doktor Cevabı:

    Safra kesesi polipleri buna neden olmaz olarak biliyorum,polipler usg muayenesinde tesadüfen bulunurlar ve usg ile belli aralıklarla(6 ay- 1 yıl) kontrolu gerekir,çoğunlukla iyi huyludurlar ama dünyada kabul edilen bir kural vardır; 1 cm.yi geçtiğinde safra kesesinin alınmasıdır. kemirici tarzda açlık ağrıları mide hastalıklarında görülür,endoskopik tetkik gerekebilir. dışkı değişiklikleri için belli zamanlarda gizli kan testi dahil,tam dışkı tetkikleri gerekir.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam peki herhangi bir mide probleminin dışkıda bu çeşit değişikliklere yol açma ihtimali var mıdır? Bir de hocam bu sorunlar başlamadan önce 2-3 ay kadar bitkisel bir supplement hap kullanmıştım, milk thistle denen devedikeni bitkisi ve sindirim enzimleri içeriği vardı. Bunun kullanımı da bağırsak florasını değiştirmiş olabilir mi? Veya sadece ibs denen rahatsızlık böyle sorunlara yol açabilir mi? Çok teşekkür ederim hocam yardımınız için.

  • Doktor Cevabı:

    Kullanmış olduğun mide ilaçları(ppi) barsak florasını bozabilir ama bitkisel ürünlerin barsak florasında değişiklik yaptığını bilmiyorum. dışkı tetkiki birçok şeyi gösterebilir.

    tarihinde cevapladı.

Konya Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kanda yükseklik ve düşüklük

    Merhaba sayın hocam, geçen hafta işyerimin yıllık sağlık kontrolü amacıyla kan tahlili yapıldı. bu gün sonucunu aldım. bazı değerlerim yüksek yada düşük çıkmış rica etsem kontrol edermisiniz. mcv ortalama eritrosit hacmi:98.9 ref:80 - 93.6 mchc ort. eritrosit hgb.kons 30.6 ref: 31.9 - 34.8 rdw-s...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanda yükseklik ve düşüklük

    Merhaba sayın hocam, geçen hafta işyerimin yıllık sağlık kontrolü amacıyla kan tahlili yapıldı. bu gün sonucunu aldım. bazı değerlerim yüksek yada düşük çıkmış rica etsem kontrol edermisiniz. mcv ortalama eritrosit hacmi:98.9 ref:80 - 93.6 mchc ort. eritrosit hgb.kons 30.6 ref: 31.9 - 34.8 rdw-s...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İshal neden bitmiyor

    Hocam tekrar merhaba rahatsız ediyorum kusura bakmayın lütfen flagyi kullanınca karin ağrım geçti diski sayısı azaldı eskisi gibi ya sabah 1 yada sabah akşam 1er kere oluyor şu gibi değil ama çok yumuşak bu iyileşiyor belirtisi mi sizce randevu aldım ama içim rahat etmiyor bir türlü

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Makattan akıntı

    Hayır hocam bir ağrı, kaşıntı olmuyor. i̇ç çamaşırımda kirlenmede olmuyor. akıntı bazen renksiz dışkı üzerinde, bazende eğer kanamada oluyorsa koyu renkte oluyor. bazen tuvalete çıkamadığım zamanda da koyu renkte sadece akıntı akıyor. kötü bir hastalık olmasından korkuyorum açıkçası hocam. cevabınız...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İshal neden bitmiyor

    Peki hocam teşekkür ediyorum çok yoğun çalışıyorum öğretmenim tekim yardımcı biri yok yanımda sizce gizli kan testi yaptiriyim mi acil bölümü yapar mi istesem

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Helicobacter

    Hocam ben 2 ayda 2 defa sağ alt karın ağrısı ile acile gittim, hafif ateş vardı, kan testlerimde crp:8 wbc 11 çıktı. bt alt batın, üst batın yapıldı, bağırsak duvarlarında.kalinlasma görülmedi diğer bütün görüntüler normaldi, ilk tomografi de sağ alt batinda mezenterik . milimetrik reaktif lenf nod...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Fonksiyonel mi

    İyi akşamlar hocam, saygılar. size bir sorum olacaktı,ben 27 yaşında bugüne dek hiçbir sağlık problemi yaşamamış bir bireydim. 5,6aydır mide bağırsak problemi yaşıyorum, bi midem gaz doluyor ağrı yapıyor bir bağırsaklarım. sabahları tuvalete 1 kere çıkıyorum şekilsiz lapa gibi dışkılamadan sonra dış...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İshal neden bitmiyor

    Hocam allah rızası için yorumunuzu ihtiyacım var ben çok panik oldum..yaklaşık 15 20 gün önce aqumentin içtim akabinde ishal oldum. başlarda önemsemediklerini 10.gun gittim hemogram ctp normal gaitada eritrosit görüldü genellikle sindirilememis diski gibi bi ishalim var bana flagyl verdi 2 gün içti...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolon ca yeniden tedavi

    Hocam merhaba annem şubat 2018 de kolon ca tanısı ile ameliyat oldu 12 kür kemoterapi aldı. i̇ki senedir izlenen mide inferiorunda lenf nodu vardı bu sene büyüme yapıp ca 19-9 ve cea da yükselme yapınca tekrardan kemoterapi almaya başladı üç kür aldı fakat bağırsak yapışması nedeniyle bir ara vermek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Makattan akıntı

    Hocam merhabalar, 23 yaşında bir kadınım. benim bir buçuk sene önce başlayan bir şikayetim var. kabızlık sorunu ile birlikte makattan akıntı gelmeye başladı. sonradan kendimi zorladıgım için sanırım kanda geldi. doktora gittim muayene oldugum da dışarıdan bir şey olmadıgını kolonoskopi yaptırmamı is...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolonoskopi

    Merhaba hocam kolonoskopi olacağım bağırsak boşaltma sırasında makat çatlağı oluşabilirmiş bunu nasıl önleyebilirim? teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ağrı fonksiyonel mi

    İyi akşamlar hocam, saygılar. size bir sorum olacaktı,ben 27 yaşında bugüne dek hiçbir sağlık problemi yaşamamış bir bireydim. 5,6aydır mide bağırsak problemi yaşıyorum, bi midem gaz doluyor ağrı yapıyor bir bağırsaklarım. sabahları tuvalete 1 kere çıkıyorum şekilsiz lapa gibi dışkılamadan sonra dış...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mide bağırsak ağrı

    İyi akşamlar hocam, saygılar. size bir sorum olacaktı,ben 27 yaşında bugüne dek hiçbir sağlık problemi yaşamamış bir bireydim. 5,6aydır mide bağırsak problemi yaşıyorum, bi midem gaz doluyor ağrı yapıyor bir bağırsaklarım. sabahları tuvalete 1 kere çıkıyorum şekilsiz lapa gibi ama her zaman değil bu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yardimci olursaniz cok mutlu oluruz

    Oldu cok teşekkür ederim öneriniz için

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Rahman Köseoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolonoskopi raporu

    Tamam doktor bey söylemem tabikide. denize gideceğizde adetim yaklaştı adet geciktirici hap kullansam sorun olurmu?bir de bağırsak hastalıklarında galiba sorun olabiliyormuş bu hapalr. sorun olmazsa hangisini alayım. teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x