Dışkı gizli kan

  • Hocam merhabalar dün dışkının siyah olması ile birlikte acile geldim ve dışkıda gizli kan bulundu 4 5 gün kadar hastanede yatış verildi kanım düşük çıktı kan nakli aldım ve serum yiyorum Ama bugün tuvalete gittiğimde de dışkım rengi siyah değil koyu kahverengiydi bundan sonraki sürecin nasıl olması gerekiyor beni bilgilendirirseniz çok sevinirim bu arada hocam benim dışkı yaparken bazen çok fazla zorlanmam oluyor acaba iç hemoroid gibi bir şey bu gizlikanı çıkarmış olabilir mi Bu arada yaşım 24 ve kadınım hocam kolonoskopi bu durumda gerçekten gerekli midir hocam

  • Doktor Cevabı:

    Siyah dışkılama şikayetinize melena diyoruz melena nın en sık sebebi mide hastalıklarıdır bu nedenle mutlaka endoskopi yaptırmanız gerekiyor eğer endoskopi normal çıkarsa kolonoskopi yaptırmanız gerekir geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam bazı doktorlar ilk kolonoskopi yaptır diyor bazısı endoskopi ne yapacagımı sasırdım

  • Doktor Cevabı:

    Siyah dışkılama şikayetinize melena diyoruz melena nın en sık sebebi mide hastalıklarıdır bu nedenle mutlaka endoskopi yaptırmanız gerekiyor eğer endoskopi normal çıkarsa kolonoskopi yaptırmanız gerekir geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam siyah dıskılamam ve kansıslıgım için üst endoskopi yaptırdım ince bagırsaltan bide sanırım mideden biyopsi aldılar ama daha biyopsi sonucum çıkmadı sonuvta söyle yazıyor kardiya fundus korpus ve antrum eritemli ve ödemlidir antrumdan biyopsi alındı diyor sizce bu sınuca göre siyah dıskım neyden kaynaklanmış olabilir kolonoskopiye gerek varmıdır doktorum ailede kanser yoksa baltırmana gerek yok dedi ama ben endişeliyim yinede

  • Doktor Cevabı:

    Endoskopi de siyah dışkılama yapabilecek patoloji saptanmamış melenanın yaklaşık %10 sebebi ince ve kalın barsaktır bu nedenle kolonoskopi yaptırmanızı öneriyorum geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Disfaji yutma güçlüğü

    Hocam akalazya ve disfaji ayrimi doktor bana akalazya farklı dedi tümör felan deil deilmi bu senin tamamen psikolojik dedi birde endoskopi olursam olduktan sonra takılma devam edermi daha fazla yutkunamama olurmu hocam çünkü endoskopi çok korkuyorum hiç olmadım

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Disfaji yutma güçlüğü

    Hocam iyi geceler geçtiğimiz ramazan ayından beri yediklerim takiliyo katı gıdalar et ekmek gibi 2 kez kbb gittim biri burnumdan boğazıma baktı bişey çıkmadı ultrason bakıldı bişey çıkmadı akalazya hastası olabilir miyim çok korkuyorum geçtiğimiz cuma kbb gittim reflu sinüzit geniz akıntısı dedi ila...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Neyim var hocam

    Hocam yeni testler verildi tekrar calprolaktin 63 çıktı crp 0.2 kan sayımı normal ultrason sonucu ileumda kalınlaşma saptanmadı buna göre ne düşünürsünüz hocam çölyak testleri de negatif. 63 cıkması anlamlı mı bu hastalığa göre :/

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sorunum ne hocaö

    Hocam kalproktin 63 cıkması bu hastalık ıcın anlamlı mı peki? bir de alakasız bir soru olcak özür dilerim e gfr değeri küçük çocukta 130 olması normal mi hocam

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Neyim var hocam

    Bagırsaklaılgılıolmayannedendenbiri midebiriise hemoroid kanaması nedeni ile kolonoskopi oldum ikisi arasında6ayvari̇lk kolonoskopi sonucumterminalileumgranüller görünümde olup biyopsialındıdiğer bölümler normal idibiyopsisonucu olarak normalsınırlarda ileum mukozasıcıktıçıkt birsorunyoktu.kanama şi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sorunum ne hocaö

    Bagırsaklaılgılıolmayannedendenbiri midebiriise hemoroid kanaması nedeni ile kolonoskopi oldum ikisi arasında6ayvari̇lk kolonoskopi sonucumterminalileumgranüller görünümde olup biyopsialındıdiğer bölümler normal idibiyopsisonucu olarak normalsınırlarda ileum mukozasıcıktıçıkt birsorunyoktu.kanama şi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Disfaji yutma güçlüğü

    Hocam iyi geceler geçtiğimiz ramazan ayından beri yediklerim takiliyo katı gıdalar et ekmek gibi 2 kez kbb gittim biri burnumdan boğazıma baktı bişey çıkmadı ultrason bakıldı bişey çıkmadı akalazya hastası olabilir miyim çok korkuyorum geçtiğimiz cuma kbb gittim reflu sinüzit geniz akıntısı dedi ila...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuncay Özçelik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Disfaji yutma güçlüğü

    Hocam iyi geceler geçtiğimiz ramazan ayından beri yediklerim takiliyo katı gıdalar et ekmek gibi 2 kez kbb gittim biri burnumdan boğazıma baktı bişey çıkmadı ultrason bakıldı bişey çıkmadı akalazya hastası olabilir miyim çok korkuyorum geçtiğimiz cuma kbb gittim reflu sinüzit geniz akıntısı dedi ila...

    Doktor Cevabı:

    Psk. Eray Varol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın boşluğunda sıvı

    Hocam iyi günler ; bende safra reflüsü rahatsızlığı var. bir kaç gündür mide şikayetlerimden biraz farklı olarak ; bele ve kasıklara vuran alt karın ağrısı, ara ara kendini böbrek ağrısı şeklinde gösteren yakınmalarım mevcuttu. dahiliye doktoruna kontrol muayenem vardı, orada bunları da belirttim. u...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Dışkıda beyaz parça

    Hocam merhaba 24 yasında kadınım ara ara dışkımda beyaz pirinc tanesi kadar belki daha ufak parçalar görüyorum ama dikkatli bakmama rağmen hiçbiri asla hareket etmiyor parazit ya da kurt olabilir mi yoksa sindirilmemiş parçalarmıdır bunlar hocam ara ara makarta kaşıntım mevcut ama bende makat çatlağ...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf nodu sol supraklaviküler bölge

    Hocam merhaba sol supraklaviküler bölgede 14×6mm lenf nodu görüldü gene sol supraklaviküler bölgede ilk bahsettiğimin aşağı kısmında birbirine çok yakın hafif duzensiz korteks kalınlığı olan lenf nodu görüldü onlar küçük ,45 gün önce aşı oldum 15.gun farkettim onceden var miydi bilmiyorum augmentin...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Endoskopi raporu

    Merhabalar bundan bir kaç gün önce mide yanması, şişkinlik gibi şikayetlerimden dolayı endoskopi yapıldı (şikayetlerim 3 4 aydır vardı. i̇laç kullanmama rağmen düzelmedi ve endoskopi sonrasında yapıldı) özofagoskopi: özofagus duvar ve mukozası doğal gözlendi. kardia gevşekliği gözlenmedi. özofago-ka...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Psöd akalazya hk.

    Merhaba, tarafıma endoskopi yapıldı ön teşhis olarak akalazya tanısı kondu. ardından özofagus manometri testi yapıldı, bu testte akalazya ile uyumlu ve not olarak; psöd akalazya dışlanması önerilir yazıldı. nasıl bir tedavi yöntemi mevcut? bu tanı tam olarak nedir hocam yanıtlarsanız çok memnun olur...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Siyah dışkı

    Hocam ince bağırsak tetkikini sanırım yaptılar mide endoskopisinde çünkü ben kansızlığım olduğunu ve gizli kanın pozitif çıktıgını söyledigim için oradan da bir parça alacaklarini söylediler onun biyopsi sonucunu bekliyorum bir haftaya çıkarmış bir de endoskopi yapan doktorum siyah dışkının normal b...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dışkı gizli kan

    Hocam siyah dıskılamam ve kansıslıgım için üst endoskopi yaptırdım ince bagırsaltan bide sanırım mideden biyopsi aldılar ama daha biyopsi sonucum çıkmadı sonuvta söyle yazıyor kardiya fundus korpus ve antrum eritemli ve ödemlidir antrumdan biyopsi alındı diyor sizce bu sınuca göre siyah dıskım neyde...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x