Deri soyulması sonucu oluşan leke

  • Hocam merhaba, Hocam yüzümdeki siyah lekeler için doktora gittim ve bana expigment 4 olanı kullanmamı söyledi. Kullandım deri soyulduktan sonra soyulan yerlerde kahverengimsi izler oluşmaya başladı ve 1 aydır geçmedi. Ne yapmam gerekir. Kremi kullanmayı bıraktım. Yüzümde olduğu için çok fazla geniş geniş belli oluyor. teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Bu mevsimde belirttiğiniz ilacı kullanmak uygun değil son derece dikkkat gerektirmektedir kullanımı su an gunes koruyucu kullanın kışın gerekli tedaviyi dr unuz planlayacaktır

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dermatolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Steroide bağlı hipotiroidi?

    Hocam merhaba behçet hastası biri olarak kortizon kullanıyorum ve son tahlillerimde t3,t4 normal tsh ise 6.40, saçlarımda çok incelme var bunun sebebi tsh yüksekliği midir? kortizon nedeniyle mi tsh yükseliyor?şuan 4 mg kullanıyorum 1 yıl önce 16 mg kullanırken tsh değerim 9 civarıydı. kendiliğinden...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Uzun süren ishal

    Merhaba hocam, 3 haftadır mukuslu ishalim geçmedi. idrar yolu enfeksiyonu ve dizanteri var dediler. ilaçlarımı kullandım. ilaçlar bitti ancak ishalim devam ediyor. bu dönemde hastaneyi meşgul etmek istemiyorum. büyük bir sorun olabilir mi?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yürürken kalpte sıkıntı

    Hocam 28.05.2020 tarihli holter kaydım minhr =34 maxhr=250 ortlmhr=66 brikardi =7 taşikardi(>100)=59 duraklama(>1.5 sn) =143  minrr=216 maxsrr=2096 sinüs ritmi minhr=38 makshr=131 pvc toplam/zaman=97 maks/s=30 triplet toplam /zaman =1 maks/s=1 vtaşikardi toplam /zamn=2 maks/s=2  süre=4sn hr/dak=177...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Güllü Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İnatçı gasrit

    Hocam iyi günler 22 yaşındayım yaklaşık 4 yıldır gastrit ve fıtığım var.ilk gittiğim endoskopide pangastirit ve hiatel herni 1 ve ozafajit 2 denildi ilaç kullandım bu sürede heliko bakteri testi negatif çıkmasına rağmen 14 günlük ilaç tedavisi kullandım ama bir türlü düzelme sağlanmanmadi son gittiğ...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sinüs aritmisi

    İyi günler hocam. genelde yemekten sonra kalbimin kasılma gücü artıyor, bu da beni rahatsız ediyor. sindirimi zor yemeklerden sonra çoğunlukla. kalbim güçlü atmaya başlayınca deprem hissi oluşuyor, kalp atışlarını duyuyorum. nabız 60-70. derin nefes alınca hissetmiyorum ama arada göğsümde bir atım h...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Ali Özeren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamilelik şüphesi

    Merhabalar, benim son adet dönemim 20 ağustostu. normalde adetim düzenli olur. 3 eylülde yumurtlama dönemine yakın şüpheli bir ilişkim oldu. 2 gün sonra da lekelenme şeklinde kanamam oldu. adet dönemi dışında kanama gerçekleşmemişti hiç bugüne kadar. tedirgin olduğum için kadın doğum uzmanına başvu...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Nurdan Yıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Spermde kan

    Hocam merhabalar. bundan 3 yıl önce idrara ani sıkışma şikayeti ile üroloji birimine gitmiştim. sık tuvalete çıkmıyordum fakat geldiğinde bir anda geliyordu ve idrar miktar olarak yüksek oluyordu. flow testi, idrar tahlili, ultrason yapıldı bir şey çıkmadı. aşırı aktif mesane sendromu ilacı verildi....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alerjik astım

    Hocam ben 18 yaşındayım geçen sene aralıkta bana alerjik astım teşhisi konuldu.1 ay ilac kullandim ve sınav stresiyle kalp çarpıntısından dolayı kardiyoloji bana ilaç kullanma dedi 4 ay cok iyiydim ama şuan yaklaşık 1 aydır tekrar ilaç kullanmama rağmen nefes alamıyorum doktor 5 tane iğne verdi hic...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Kokuludağ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anksiyete, panik bozukluğu mu?

    Hocam küçük yaşta bi ara ölüm korkusu, ebeveynlerim bir şey olursa ne olur diye düşünüyordum akşamları ve kusma oluyordu çok kısa sürdü ve geçti gitti. şuanda 1,5 sene önce sigarama kimyasal madde konuldu sonrasında eklem ağrısı, nefes darlığı, baş ağrısı, çarpıntı, yabancılaşma, mide problemleri...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Adnan Cansever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ciltte lekelenme

    Hocam merhb umarım rahatsz etmiyorumdur daha öncede yazmıştım.karnımın yan taraflarında belimde çıkan kırmızı kaşıntısız lekelere pityriasis rosea tanisı koymuştu doktor,advantan kremi 10 gün kullandım geçti ama cok hafif kahvemsi leke kaldı.bugün duştan sonra koltuk altımda 3-4tane kırmizi kücük le...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kızlık zarı

    Hocam tarlusal kullandım adet oldum ve adetim 16 gundur devam ediyor normalde 10 gun surer onceden dienille kullaniyordum simdi diane35 e gectim acaba ondan kaynaklimi pkosla alakali bisey mi ne yapmaliyim? adet gibi olmuyorum cok bir kanamam yok hocam bir gunde bir pedi doldurmuyor kanama yardimcı...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bağ doku hastalığı ve yorgunluk/halsizlik

    Ayşen hocam çok teşekkürler cevabınız için.şansıma randevu alabildim.romatolığum ilaçların yetmediğini söyledi metotreksat ve kortizon yazacağını söyledi.fakat alt değeri yüksekti bahsetmiştim size,ast değeri de yükselmiş. hepatit için tahlil de yaptı hepatit yokmuş şükür.şimdi suda eriyen bir ilaç...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sabah yorgun kalkmak

    Alt 135 (0-41) ast 56 (0-40) total kolestrol 207 (0-200) trigliserid 220 (0-200) alp 53 albumin 49 ggt 42 kreatinin 0.93 ure 29 total bilirubin 0.79 direk bilirubin 0.29 total protein 82 bun 16 ldl 126. 32 yasindayim boy 1.69 kilom 82.karaciger ultrasyonunda yaglanma cikti.ursovef diye bir ilac v...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Merhaba sayın hocam

    Hocam merhabalar bir sorum olacak polinorapatii tedavisi olan bir hastalık mı yaşım 51 v ağrılarınm var neruda kullanıyorum iğneli emg çekileceğim doktorum nöropatik ağrıdan şüphelendi bu hastalığın kesin tedavisi varmıdır saygılarımla saygı değer hocam

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Yeşim Abanoz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Miyokardıt

    Hocam merhaba 5 ay önce gece nefes kesilmesi sonucu acile gittim ve troponin yüksekliği nedeniyle yoğun bakımda yatım miyokardit ve perikardit teşhisi kondu. dilatrend 6.25 adında ilaç verdiler bu ilaç tedavi icin yeterlimidir. 3. ayında kontrole gittim ve eko cekildi kalp herhangi bir sıkıntı yokmu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Güllü Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x