Demir

  • Hocam kolay gelsin 3 gün önce yaptırdığımız eşimin tahlilinde Demir 82 Demir bağlama 158 Feritin 31.5 hgb 14.7 hct 43.1 pct 166 bu değerler normal mi b12 de 266 dışkıda gizli kan negatif çıktı hergün et tüketiyor eşim ona göre düşük mü yani ileri tetkik gerekir mi daha önce Demir'i 112 idi ondan öncede 52 b12 de 420 Feritin ise önce 40 sonra 37 şimdi 31.5 bu bir düşüşü mü gösterir lütfen yardım edin çok kafaya takıyorum bu kötü bir hastalığın beklirtisi mi

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, şu andaki demir testlerinde sıkıntı yok. hgb ve hct. değerleri normal, ama alt sınırlara yakın. bir ay sonra bunları tekrarlatın. düşme varsa ileri tetkik planlanabilir. aksi halde şu an telaşa gerek yok. iyi günler.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam fakat 2 yıl önceki tahlilde hemoglabin 15 idi daha sonra 14.9 şimdi 14.7 peki bu düşüşü mü gösterir

  • Doktor Cevabı:

    Azalama var, ama aynı laboratuvar, saat farkıyla bile 0.1 veya 0.3 farklı sonuç verebilir. değişim çok minimal. izleyin.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam birde eski tahlilleri incelediğimde mcv ve mch giderek hep düşmüş 87lerdeyken 84lere 30lardaykende 27,9 ma Feritin Demir hgb hct düşmemiş bu neyden olabilir

  • Doktor Cevabı:

    Yüz yüze görüşerek tüm sorularınız cevaplanırsa daha uygun olacak diye düşünüyorum. çeşitli durumlara ve olasılıklara ait genel bilgi vermeyi burada yapmak olanaksız.

    tarihinde cevapladı.

Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Eklem iltihabı

    Ayak ,diz,kalça,omuz,elbileğive parmaklar,boyun nazende çeneye vuran ağrılar halsizlik yorgunluk kilo kaybı bazen baş dönmesi ve mide sorunları var bende hocam hangi bölüme gitmeliyim. bu belirtiler ne olabilir.eklem iltihabı veya anemi olabilir mi? saygılarımla şimdiden teşekkürler.cevaplarsanız ço...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yıllardır devam eden yorgunluk

    Merhaba hocam sabah uyanır uyanmaz aşırı yorgunluk tüm gün esneme,halsizlik, odaklanma kaybı ,başını koyacak yer arama,unutkanlık,20-30 dk ders çalıştıktan sonra uzanma isteği(3.sınıf tıp fakültesi öğrencisiyim 2-3 yıldır devam ediyor bu şikayetlerim eskiden 6-7 saat aralıksız çalışabilirdim),beynim...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dalak büyümesi penisilin

    Hocam oncelikle kolay gelsin. sol yanımda arada hafif bi ağrı olması sebebiyle araştırma hastanesine gittim dalağım 14 cm çıktı. ayrıntılı kan tahlili elle muayene ve ultrason sonucu doktorum nokta kadar kotu anlamda şüphelenecek birşeyin olmadğını ve 3-6 ay arasında yine ultrson çektirmemi hala bu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sedat Akyol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • 7 yas oglum anemi

    Tesekkurler. multivitamin takviyesinin zararı olur mu?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Akçay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 7 yas oglum anemi

    Hocam merhaba tam 1 yol önce suanda 7 yasinda olan 24.09.12 dogumlu ogluma demir eksikligi teshisi konuldu. tahlil ekim ayi 2018 de yapilmisti d vitamini ve demir eksikligi cikti ,boy persentil olarak %5 civari idi(109 cm) .kan tahlili 05.10.2019 da yapildi boyu 116.5 cm persentil yuzde 10 ustu ve s...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Akçay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kansızlık anemi

    Doktor bey merhabalar, 46 yaşında bir bayanım. soruma cevap verebilirseniz sevinirim. ms hastasıyım. yaklaşık 7 aydır aubagio diye ilaç kullanıyorum. 2-3 aydır vücudum da morarmalar oluşmaya başladı. tahlil sonuçlarım aşağıdaki gibidir. değerlendirebilir ve yardımcı olabilirseniz sevinirim. wbc 3.62...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kansızlık anemi

    Doktor bey merhabalar, 46 yaşında bir bayanım. soruma cevap verebilirseniz sevinirim. ms hastasıyım. yaklaşık 7 aydır aubagio diye ilaç kullanıyorum. 2-3 aydır vücudum da morarmalar oluşmaya başladı. tahlil sonuçlarım aşağıdaki gibidir. değerlendirebilir ve yardımcı olabilirseniz sevinirim. wbc 3.62...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Hilmi Söyler

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Unutkanlık yaşlılık

    Benim anem 82 yaşın da . yakın zamanları unutuyor. norolojiye gitik emar cektiler beyin küçülmesi var. dediler. yanında dayma biri olmasını istiyor.. ne yapmamız gerekir. size getirsek faydası olurmu.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Nihal Mumcu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik

    İyi günler hocam ben orak hücreli anemi hastasıyım ve hidroksiüre etkisi olan bi ilaç kullanıyorum bu ilacla beraber hamile kaldım şuan hcg değerim 862 ilacın bana bebeğe etkisi nedir ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler şimdiden

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hemoglabin dusmesi

    Ben nigdeden zeynep 2 aylık oglum var subgrup alt grup kan uyusmazlıgından anemi tanısı konuldu hemoglabin sureklı dusuyor 7 ye dustugunde kan verıyorlar 3 kere kan verıldı ve bı caresı yok gozetım altında tutulacak dıyorlar. sıze randevu aldım bı caresı varsa eger yesıl kartlıyız muayene ucretını...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Orak hücreli anemi

    İyi günler hocam ben orak hücreli anemi hastasıyım ve hidroksiüre etkisi olan bi ilaç kullanıyorum bu sırada hamile kaldım hcg değerim şuan 863 ne yapmalıyım bebeğe etkileri ne olur bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler şimdiden.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili sonucu

    Sedimentasyon 13 (6-12) crp 7.1 ( 0.0-3.5) mo% 5 (8.5-11.7) ly# 4.2 (1.3-2.0) ba% 1.9 (0.2-1.0) ne# 5.7(2.2 - 4.8) diğer tahliller normal bu değerlerde tahlilden 10 gün sonra yapılan diğer tahlil

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Muaz Bayram

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • B12 takviyesi sivilce yapıyor

    Merhaba mehmet bey, eksikliği nedeniyle benexol b12 vitamin hapı kullanıyorum. özellikle şakaklarımda sivilcelenmede artış olduğunu gözlemliyorum. internette de ilacın böyle bir yan etkisinin olabileceğini belirten yazılar okudum. ilacı kullanmaya devam etmemin bir sakıncası olur mu?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Zafer Gören

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili sonucu

    Kan tahlili sonuçları merhaba muaz bey babam sürekli grip olduğunu söylüyor birini grip görünce hemen kendide oldu sanıyor ve genel olarak vücut sızıntısı var burun akıntısı ateş felan yokbabam tahlil yaptırdı tahljl sonuçlarında sadece sorunlu olanları yazıcam glukoz 136 aralığı (74-106) ggt 65 ar...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Muaz Bayram

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nrbc değeri

    Mrb benim 5 yaşında kızım var 2 gün önce göz sulanması ve sümüksü bişeylerin göznde olmasyla dr a gttk geniz akntısı boğaz ilthbı dendi antbyrk verildi ertesi sabah antbyrk verdktn 1 saat sonra kızım kakasını yaptı gittiğimde klozet kan doluydu hemen acile gittik polip olablr taze kan bu dedi kan is...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Şükrü Cin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x